Constanța. Reuniunea a două asociații militare partenere Obiective-plata orelor suplimentare, compensații pentru chirie, statutul cadrelor militare etc

În acest weekend s-a desfășurat, la Constanța, în baza protocolului de colaborare încheiat, întrunirea celor două asociații partenere: Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” și Liga Militarilor Profesioniști.

Au participat din partea A.M.V.V.D: Marius Apostol, președinte, dan Cosma – prim-vicepreședinte, Adrian Cosma– vicepreședinte și Monica Ciobanu – secretar, iar din partea L.M.P. Dănuț Albu – președinte, Dănuț Mocanu și Mugurel Lupu – vicepreședinți și Alexandru Condeescu - membru în consiliul director LMP.

Cu acest prilej au fost analizate problemele pentru care militează cele două asociații și pe care vor să le prezinte instituțiilor care au în responsabilitate rezolvarea lor precum și  modificarea legii salarizării personalului militar și reducerea inechităților din prezenta lege.

S-a mai dscutat și propunerea de acordarea semnului onorific „Serviciul patriei”, pentru militarii profesioniști precum și cea a inițierii unor intervenții la reprezentanții legislativului, pentru introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului României, a proiectului de lege pentru Statutul cadrelor militare.

Acordarea normei de echipament pentru militarii profesioniști, echilibrarea sumelor care se reprezintă diurna militarilor participanți la misiuni în afara garnizoanei de bază au fost și constituie și acestea obiective prioritarea le celor două asociații partenere.
 
S-a mai luat în calcul și stipularea unei prevederi în noul statut al militarilor profesioniști (exemplu: ca după 5 ani de activitate cu rezultate bune și foarte bune în Ministerul Apărării, contractul de muncă să se încheie pe perioadă nedeterminată), prevedere care ar permite militarilor să acceseze credite pentru achiziționarea de locuințe în condiții avantajoase și ar exclude posibilitatea condiționării militarilor de perspectiva de a nu prelungii contractul din cauze subiective, dar și posibilitatea trecerii militarilor profesioniști în corpul subofițerilor, după o vechime de 10 ani, având în vedere experiența acumulată în domeniul profesional și sumele cheltuite de minister pentru specializarea lor.

Nu au fost omise din discuții și unele propiecte cu privire la plata orelor suplimentare, așa cum beneficiază celelalte ministere din structurile de apărare, acordarea compensației de chirie (ținând cont de membrii de familie) în funcție de localitatea, zona precum și necesarul locativ al militarilor și efectuarea unor studii psihologice pertinente care să determine înfluența stresului postraumatic la întoarcerea din misiune.

sursa text și foto: ligamilitarilor.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga Militarilor Profesioniști, mesaj de condoleanțe după moartea viceamiralului în retragere Petre Zamfir

17 Nov 2020 898

Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști a promovat în Liga 1 de minifotbal (video)

28 Oct 2020 3232

Liga Militarilor Profesioniști a luat parte la Congresul Extraordinar și la Întrunirea Prezidiului EUROMIL

24 Oct 2020 814

Caporalul Popa Nicolae, din Brigada 9 Mecanizată Mărășești, membru al Ligii Militarilor Profesioniști, are nevoie de ajutor

07 Oct 2020 2775

Generalul (rez.) Dumitru Prunariu, la ceas aniversar. Mesajul Ligii Militarilor Profesionişti

27 Sep 2020 584

Liga Militarilor Profesioniști-10 ani de activitate. Interviu cu președintele ligii Dănuț Albu

17 Sep 2020 3636

Liga Militarilor Profesioniști a acordat o plachetă de onoare amiralului (ret) Petre Zamfir, militar veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial

07 Sep 2020 953

Soția unui militar are nevoie de sprijin „Am nevoie de ajutorul vostru ca să pot trece cu bine prin tot procesul“ (galerie foto)

02 Sep 2020 3385

Comandantul Secției 330 Logistică Constanța a primit o plachetă din partea Ligii Militarilor Profesioniști (galerie foto)

28 Aug 2020 1074

Cap. Neagu Marcel, propus cetățean de onoare al municipiului Constanța de către Liga Militarilor Profesioniști

03 Aug 2020 863

Eforie Nord. Locuri la tratament pentru militarii români

23 Jul 2020 1314

Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, figură frumoasă în campionatul de minifotbal. Obiectivul e promovarea în Liga I (galerie foto)

20 Jul 2020 4022

O adevărată luptătoare! Vești bune pe grupul de Facebook al Ligii Militarilor Profesioniști!

17 Jul 2020 847

Întâlnire, la ceas aniversar. FC Farul Constanța și Liga Militarilor Profesioniști vor juca un meci amical (galerie foto)

16 Jul 2020 2507

Liga Militarilor Profesioniști a donat astăzi Spitalului Militar din Constanța combinezoane medicale de protecție

14 May 2020 1860