Declaraţie în Camera Deputaţilor Liberalul Mihai Lupu critică tăierea subvenţiilor la căldură de către fostul Guvern Boc

Vicepreşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Mihai Lupu, aduce în discuţie, în declaraţia politică depusă astăzi la Camera Deputaţilor, problema subvenţiilor pentru căldură tăiate de guvernul Boc. 
Potrivit unui comunicat de presă, parlamentarul liberal reaminteşte faptul că „«prezicătorul» PDL, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu - unul dintre preferaţii locatarului de la Cotroceni - este cel care a propus tăierea subvenţiilor la căldură cu argumentul că sistemul de asistenţă socială este «construit de partide pentru a mulge bugetul de stat în scopuri electorale»”. „Domnul Lăzăroiu nu a luat niciun moment în calcul starea de sărăcie lucie în care au fost aruncaţi milioane de români, ca urmare a austerităţilor de tot felul pe care le-au impus continuu, la foc automat, guvernele PDL şi domnul Băsescu! Astfel, ministrul Lăzăroiu a propus anul trecut încă o grea tăiere, iar premierul Boc a aprobat fără să clipească, lăsând peste 1.400.000 de familii fără subvenţii la cădură, chiar înainte de iarna trecută şi aceasta s-a întâmplat, bineînţeles, după ce le fuseseră deja reduse drastic românilor veniturile”, susţine deputatul Mihai Lupu. 
De asemenea, parlamentarul consideră că decizia de tăiere brutală a subvenţiei la căldură de către guvernul Boc „a fost doar o altă măsură de austeritate impusă la pachet românilor, împreună cu altele, la fel de rele şi împovărătoare precum tăierile salariale masive, creşterea fulminantă a TVA sau impozitarea ilegală a pensiilor“.
Liderul PNL Constanţa declară că, în prezent, Guvernul USL, împreună cu reprezentanţii primăriilor caută  soluţii viabile pentru a rezolva problema subvenţiilor pentru căldură tăiate de guvernul Boc, una dintre cele mai eficiente soluţii fiind sprijinirea primăriilor pentru modernizarea sistemului de termoficare. „Guvernul va sprijini financiar, în perioada următoare, primăriile pentru a moderniza sistemele de termoficare, astfel încât acestea să aibă pierderi minime, ceea ce va reduce semnificativ factura la încălzire. Cea mai bună metodă considerăm că ar fi trecerea treptată la un sistem fără subvenţii, prin reducerea semnificativă a costurilor sistemului de termoficare”, mai spune deputatul Mihai Lupu, conform comunicatului de presă.  



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 437

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 676

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 530

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 752

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 631

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 561

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 850

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 582

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 688

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 726

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 558

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 600

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 560

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 801

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3415