Stiri calde

Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

Deputatul PMP Robert Turcescu atrage atenția, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România nu are un aparat birocratic funcțional și că e nevoie de o repoziționare a acestuia, asa încât să se ajungă la nivelul la care să nu conteze cine ocupa o funcție, ci în ce măsură respecta fișa postului.

De asemenea, Robert Turcescu a subliniat faptul că nu este normal ca românilor să le fie teamă de persoanele care ocupă sau pot ocupa o funcție în aparatul birocratic, în contextul în care se pretinde că trăim într-un stat de drept.

"Statul ca entitate SE DISTINGE de funcționarii care ocupă anumite funcții la un moment dat în aparatul său birocratic și, din acest punct de vedere, statul are suveranitate și asupra acestora. Prin funcționari se înțelege orice demnitar, inclusiv președintele, prim-ministrul, miniștrii, etc. Definirea funcțională subliniază ideea că statul este o sumă de instituții care îndeplinesc un anumit scop sau obiectiv". (Wikipedia)

Avem noi azi un scop? Un obiectiv? Un proiect de țară (de stat)? Avem un aparat birocratic funcțional? Și, la urmă urmei, avem UN STAT?
Sau suntem prizonierii unor găști care se lupta doar pentru putere?

De ce am ajuns să ne temem de PERSOANELE care vor ocupă vremelnic funcții în aparatul birocratic dacă pretindem că trăim într-un stat de drept? Cum am ajuns aici și, mai ales, cum schimbăm actuală stare de fapt?
Până când nu vom găși răspunsurile la aceste întrebări vom fi obligați să trăim cu spaime gen Dragnea, Nicolicea, Toader și așa mai departe.

România are nevoie de o repoziționare corectă în matricea funcțională a aparatului birocratic unde ierarhiile de funcții sînt respectate și, desigur, nepersonalizate. Cu alte cuvinte, să nu conteze CINE ocupă la un moment dat o funcție, dar să fie respectată fișa postului. Abia atunci vom ieși din starea de anomie socială în care ne zbatem acum și vom evita disoluția statală.

Cum se face asta? Prin legi clare, prin politici publice predictibile, prin reforma politică. Acum suntem mai derutați că oricînd, mai puțin coezivi chiar decât în primii ani de după căderea comunismului. Nicolicea și cei că el nu reprezintă decât spaimele generate de prea mulți ani în care am trăit coșmarul unor abordări greșite față de ideea de stat democratic. Suntem pe buza prăpastiei din acest punct de vedere: e ori, ori!

Sau încercăm să redefinim paradigma social-politică în care trăim azi, sau ne putem lua adio de la viață democratică. E nevoie de implicare și de curaj, e nevoie de reforme durabile și de cîteva proiecte de țară clar definite care să fie puse în practică fără compromisuri.

Reforma statului român trebuie să înceapă cu schimbarea atitudinii față de muncă și față de mediul privat. Fără asistați sociali, fără aristocrație bugetară, cu grijă față de creatorii de valoare adăugată, cu preocupare pentru învățămînt și sănătate. De aici apar, că o consecință firească, și bugete mai mari, și un stat mai suplu, și un mediu privat competitiv, și oameni mai pregătiti, și un popor mai sănătos.

Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”  - se arată în mesajul transmis pe Facebook de Robert Turcescu. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Turcescu „La mulți ani, Europa!” De unde vine numele bătrânului continent?

09 May 2019 469

Deputatul PMP Robert Turcescu - „Dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu Ion Iliescu inculpat, considerat NUL. Csf? Ncsf…“

09 May 2019 870

Robert Turcescu (PMP) - „Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR“

02 May 2019 789

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 1621

La ROMEXPO are loc lansarea candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare. Traian Băsescu deschide lista (galerie foto)

20 Apr 2019 634

Un fost deţinut politic s-a suspendat din GDS Turcescu (PMP) - „Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89!“

18 Apr 2019 842

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 5751

Deputatul Robert Turcescu, în delegația PMP la Palatul Cotroceni. Ce au discutat cu președintele

11 Apr 2019 546

Klaus Iohannis, consultări cu reprezentanții PMP pe tema situației din Justiție

11 Apr 2019 374

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Pensionari, aţi fost minţiţi şi înşelaţi! PSD v-a furat din banii de pensii!“

11 Apr 2019 948

Deputatul Robert Turcescu „Am tot dreptul să strig împotriva acelor nemernici, procurori sau judecători din anii dictaturii“

07 Apr 2019 665

Deputatul PMP, Robert Turcescu îi cere lui Lazăr să plece de la Parchetul General

06 Apr 2019 608

Robert Turcescu (PMP) „Spun apăsat - pentru Iohannis, acest referendum e o greşeală!“

06 Apr 2019 1075

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a aprobat lista completă pentru alegerile europarlamentare

26 Mar 2019 955

Deputatul Robert Turcescu despre referendumul din ziua alegerilor europarlamentare. „Dacă Iohannis face referendum, Dragnea face și el unul”

25 Mar 2019 562