UPDATE 2. Spiritele s-au încins! Dezbatere publică, în aceste momente, pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

În această dimineaţă, are loc o dezbatere publică în legătură cu propunerile preliminare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Soveja, intersecţia cu strada Barbu Delavrancea. Pe terenul situat în zona menţionată urmează să fie construit un bloc P+4, cu destinaţia „locuinţe colective şi spaţii comerciale la parter”. Iniţiatorul PUZ-ului este Răzvan Cristian Iacob. 
 
Revenind la dezbaterea de astăzi, menţionăm că participă reprezentanţii serviciului Urbanism al Primăriei Constanţa. De asemenea, sunt prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţilor de proprietari din zona blocului. Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece noul bloc va priva clădirile din vecinătate de vedere la stradă.

Investitorul Răzvan Cristian Iacob a devenit în 2014 proprietarul terenului pe care urmează să fie construit blocul. În 2011, terenul fusese obţinut de un alt proprietar prin legea retrocedării. Constănţenii din zonă spun că vor contesta acest proiect.
 
Reprezentanţii asociaţilor de proprietari din zonă sunt revoltaţi de construcţia acestui PUZ.
 
„Noi propunem ca terenul să rămână spaţiu verde, iar proprietarul terenului să devină proprietari pe un parc”, spun oamenii care locuiesc în zona menţionată.
 
De asemenea, precizăm că la dezbatere participă şi proprietari de magazine din zonă, care spun că noul bloc le va afecta venituri deoarece va fi ridicat în faţa magazinelor ce acum au ieşire la stradă.

„Vrem să oprim construcţia", mai spune un constănţean. Totodată, persoanele prezente spun că valoarea apartamentelor din zonă va scădea din cauza acestui bloc, la fel şi valoarea spaţiilor comerciale din zonă. 

UPDATE 2, ora 10.50
 

Georgiana Soare, inspector urbanism, persoană responsabilă cu informarea şi consultarea publicului, se ceartă cu Sorin Belu, de la Baricada Verde.

De asemenea, menţionăm că la dezbatere participă şi Marius Claudiu Şocarici, arhitect urbanist, din partea elaboratorului SC Usonia SRL.


UPDATE 1, ora 10.38
 
Un locatar spune că vor face petiţii la toate ambasadele statelor europene din România, deoarece se comite un abuz.
 
Toţi cei prezenţi vor ca acel teren să fie spaţiu verde şi propun ca Primăria Constanţa să-l despăgubească pe proprietar. „Nu v-aţi săturat să respitaţi praf în Constanţa?”, întreabă retoric un constănţean, care mai spune: „Trebuie să ascultaţi şi părerea noastră, a constănţenilor”. 


Citeşte şi Cum pot influenţa constănţenii construcţia unui bloc: Dezbatere publică pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 680

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 474

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 709

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 856

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 347

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 658

„Nu s-a produs nicio expropriere faptică“ Tribunalul Constanța explică de ce a menținut PUZ pentru documentația de urbanism din Cartierul Compozitorilor (MOTIVARE)

15 Apr 2024 541

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1386

Consultare publică Se dorește modificarea HCL nr. 261/2014 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal inițiat de Poliplast Conf SRL (DOCUMENT)

11 Apr 2024 387

Un imobil de pe strada Rubinului, supraetajat cu trei nivele Jones Lake Building SRL, obligată de Primăria Constanța să elaboreze un PUZ

05 Apr 2024 681

PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor a ajuns pe masa Curții de Apel Constanța!

04 Apr 2024 635

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1119

Regimul de înălțime pentru PUZ Constanța-Cumpăna, dezbătut la Curtea Supremă! Judecătorii de la Curtea de Apel au declinat dosarul (MINUTA)

31 Mar 2024 628

Demers, depus la APM Constanța Tomis Estate SRL vrea să modifice PUZ-ul pentru partea de nord și de sud a Lacului Tatlageac (DOCUMENT)

30 Mar 2024 850

Terenurile afaceristului Secărea Verdict în așteptare pentru PUZ-ul din strada Belvedere, Constanța! Curtea de Apel amână pronunțarea

29 Mar 2024 602