Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

  • Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se va întruni în data de 04.04.2024, începând cu ora 10:00
  • Pe ordinea de zi sunt trei Planuri Urbanistice Zonale
  • Este vorba despre elaborare PUZ parcare supraetajată – Casa de Cultură – etapa 4 PUZ final, inițiator UAT municipiul Constanța
  • Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este actualizare PUZ reabilitarea și revitalizarea zonei peninsulare a municipiului Constanța, aprobat prin HCL nr. 416/2003 – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța
  • Cel de-al treilea PUZ vizează zona centrală a municipiului Constanța – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța
 
 
 
 
 
Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se va întruni în data de 04.04.2024, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.

Pe ordinea de zi sunt trei Planuri Urbanistice Zonale.

Este vorba despre elaborare PUZ parcare supraetajată – Casa de Cultură – etapa 4 PUZ final, inițiator UAT municipiul Constanța.

Primăria Constanța vrea să construiască cu fonduri împrumutate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) mai multe parcări supraetajate în municipiu. Una dintre urmează să fie edificată în zona Casa de Cultură, pe o suprafață de 3,5 hectare, pe terenul delimitat de Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Aleea Daliei și aleile carosabile din zonă.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este actualizare PUZ reabilitarea și revitalizarea zonei peninsulare a municipiului Constanța, aprobat prin HCL nr. 416/2003 – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța.

rimăria Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Reabilitarea și Revitalizarea Zonei Peninsulare a Municipiului Constanța“ aprobat prin HCL nr. 416/2003. 


Zona studiată are o suprafață de cca. 100 ha, care necesită o abordare integrată a proiectului, având în vedere contextul urban și de peisaj existent și este delimitată astfel: 
 
  • str. Ștefan cel Mare la N; 
  • str. IG Duca, la V; 
  • incinta port Constanța la S;  
  • Marea Neagră și plaja Modern, la E. 
Elaboratorul documentației de urbanism: este Asocierea formată din Agorapolis SRL și Raumplan Design SRL.


Șef de proiect este Dr. urb.Moțcanu-Dumitrescu Mădălina iar managerul proiectului: master urbanist Mihaela Pușnava.

Cercetarea din teren a reliefat 53 rezerve de teren neconstruite/libere ce nu fac obiectul unor noi dezvoltări momentan, care vor aduce un deserviciu spațiului public în următorii ani, contribuind la scăderea calității imaginii urbane.

În privința loturilor cu deschidere la stradă, utilizate ca parcări, neamenajate, acestea  contribuie la crearea unui front ce nu prezintă continuitate la stradă.De asemenea nu ar exista o tipologie funcțională specifică la nivel de insulă, cu excepția zonelor specifice dotărilor publice (zona cu Judecătoria Municipiului Constanța). În zona de studiu se regăsesc peste 10 parcări neamenajate - marcate și nemarcate iar zona de întâlnire din Piața Ovidiu este ineficient amenajată, nevalorificând elementele de importanță istorică.
 
Cel de-al treilea PUZ vizează zona centrală a municipiului Constanța – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța.

Documentația PUZ are ca obiectiv principal propunerea unei zonificări funcționale în teritoriul situat între Ștefan cel Mare, strada Ștefan Mihăileanu, strada Jupiter, strada Mercur, strada Dacia, strada Decebal, strada Sabinelor, strada Zorilor, strada Tudor Vladimirescu, strada Miron Costin, limite cadastrale ale loturilor cu front la bulevardul Mamaia, strada Eroilor, prelungirea strada Bucovinei și plaja, în vederea actualizării și agrementării reglementărilor urbanistice în acord cu tendințele de dezvoltare ale zonei și cu dezideratele locuitorilor.

Actualizarea Planului Urbanistic Zonal Zona Centrală este realizat de Agorapolis pentru Primăria municipiului Constanţa.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, în consultare. Când va avea loc dezbaterea publică? (DOCUMENT)

Constănțenii mai au la dispoziție o săptămână să completeze chestionarul ce vizează elaborarea PUZ-ului Peninsulei

Primăria Constanța, chestionar de consultare a localnicilor despre problemele din Zona Centrală. Până când poate fi completat?

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 709

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 725

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului se reunește pe 7 martie! Ce proiecte se află pe ordinea de zi

05 Mar 2024 511

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2779

Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

05 Feb 2024 752

Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

23 Jan 2024 656

Date despre proiectele imobiliare Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

11 Dec 2023 1325

Detalii din documentațiile care intră la vot Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

18 Sep 2023 1304

Imobiliare Constanța Apartamentele de vacanță de pe amplasamentului hotelului Select din Mamaia, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

31 Jul 2023 892

PUZ „Park & Ride Nord" pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

18 Jun 2023 1535

Când se întrunește Comisia de urbanism și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

06 Mar 2023 1439

Când se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța?

16 Jan 2023 1788

Comisia de Urbanism va aproba demararea consultării publice pentru PUZ – amenajare piață urbană zona Gara CFR

05 Dec 2022 1174

Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

04 Nov 2022 2527

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 1701