Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

  • Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se vor întruni în data de 09.11.2022, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din cadrul Primăriei Constanța
  • Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte, printre care și Plan Urbanistic Zonal  pentru zona delimitată de str. Tisei și limite cadastrale, inițiator Isaran Green SRL - etapa emitere aviz Arhitect șef
  • Tot pe ordinea de zi se regăsește și Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobile P+4-6E – locuințe colective, str. Rozelor nr. 5, investitor Cambela Prod SRL
  • Membrii Comisiei de amenajarea teritoriului și urbanism vor avea la mapă și Planul Urbanistic Zonal pentru parcare supraetajată Casa de Cultură
  • Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este cererea Comtrans SA de emitere aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ – reglementare teren bd. Aurel Vlaicu nr. 186 lot 2-6

 
 
Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se vor întruni în data de 09.11.2022, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din cadrul Primăriei Constanța.

Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte, printre care și Plan Urbanistic Zonal  pentru zona delimitată de str. Tisei și limite cadastrale, inițiator Isaran Green SRL - etapa emitere aviz Arhitect șef.

Investitorul propune dezvoltarea unui cartier rezidențial verde, ce va dispune de un confort ridicat al locuirii și de o diversitate a funcțiunilor complementare acesteia. În prezent, terenurile ce au generat prezenta documentație sunt încadrate în categoria de folosință arabil și sunt terenuri libere de construcții. 

PUZ-ul s-a aflat în consultare publică și luna trecută a fost organizată și o  dezbatere publică la sediul Primăriei Constanța.

Tot pe ordinea de zi se regăsește și cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ – reglementare teren situat în str. Cibinului nr. 14C, inițiator Crizantema SRL dar și Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobile P+4-6E – locuințe colective, str. Rozelor nr. 5, investitor Cambela Prod SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef.

Pentru acest proiect, cele două certificate de urbanism care vizează o investiţie imobiliară pe strada Rozelor (DE 388) nr. 5, parcela Vn 385/5, Parcela Vn 387/3/1 şi Vn 387/4 au fost emise încă din 2019.

Certificatul de urbanism nr. 3515 presupune: „Construire locuinţe colective P+4 etaje întrucât imobilul se află în două zone de reglementare. Oportunitatea realizării unei reglementari urbanistice omogene pe terenul cu numărul cadastral 203302 poate fi studiată printr-un plan urbanistic zonal elaborat în condiţiile art. 32 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare“. De asemenea, certificatul de urbanism nr. 3516 prespune - „Construire locuinţe colective P+4 etaje, întrucât sunt necesare elaborarea şi aprobarea unui Plan urbanistic de detaliu (P.U.D.) conform HCL nr. 258/2017. În cazul parcelelor cu formă neregulată (de exemplu: figura nr. 4) retragerile faţă de limitele laterale şi posterioare se vor reglementa printr-o documentaţie de urbanism P.U.D.”


Tot pe ordinea de zi se regăsește și Plan Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+6E+etaj tehnic – locuire colectivă cu spații comerciale la parter, Palazu Mare, parcela VN 385/1/2, investitor Naciadi Enache – etapa demarare consultare publică dar și Plan Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+M+5-8E – locuire colectivă, Stațiunea Mamaia, zona grădina de vară Albatros, investitor Cîrîc Daniel – Angelin – etapa demarare consultare publică.

Membrii Comisiei de amenajarea teritoriului și urbanism vor avea la mapă și Planul Urbanistic Zonal pentru parcare supraetajată Casa de Cultură, inițiator UAT municipiul Constanța - etapa II Studii de fundamentare.  Municipalitatea a emis, în data de 26 august 2022, Certificatul de Urbanism nr. 1923, care vizează elaborarea unui Plan Urbanistiz Zonal pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, care se va ridica în vecinătatea blocurilor L127, L 128 și L 126.

Teritoriul situat în municipiul Constanța, în suprafață de cca. 3,5 ha, delimitat de bd. Alexandru Lăpușneanu, limite cadastrale, al. Daliei și alei carosabile. Parcarea va avea între 2 și 4 niveluri și se va întinde pe aproximativ 4.700 de metri pătrați şi minimum 800 de locuri.

Imobilul va fi echipat cu iluminat public interior şi exterior, supraveghere video, bariere de acces şi ieşire, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spaţii verzi, sistem de alarmare luminos şi acustic şi panouri fotovoltaice.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este cererea Comtrans SA de emitere aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ – reglementare teren bd. Aurel Vlaicu nr. 186 lot 2-6, reanalizare AO nr. 79264/26.04.2021. Primăria Constanţa a emis încă din 2020 un certificat de urbanism pentru societatea Comtrans SA, necesar pentru o investiţie situată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 186 Lot 2, 186 Lot 3, 186 Lot 4, 186 Lot 5, 186 din municipiul Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

PUZ-ul pentru dezvoltarea unui cartier rezidențial în proximitatea zonelor comerciale de pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 3155

Parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis. USR Constanța propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice

30 Jan 2023 805

În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1202

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 798

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

28 Jan 2023 15870

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 921

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1005

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1630

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 723

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1612

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1409

Cine face parte din echipa de proiect pentru achiziția de 22 de noi autobuze electrice pentru municipiul Constanța? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1022

Începe recrutarea membrilor Consiliului de Administrație al societății Confort Urban SRL. Mandatul viitorilor administratori este de patru ani

20 Jan 2023 786

Cum va afecta calitatea vieții locuitorilor și ce modificări au fost aduse Planului Urbanistic Zonal pentru cartierul Compozitori (DOCUMENTE)

20 Jan 2023 1006

Începe procesul de recrutare a membrilor Consiliului de Administrație al CT BUS Constanța. În prezent, administratori sunt trei liberali, reprezentantul primarului Chițac și un membru USR

19 Jan 2023 838