Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, în consultare. Când va avea loc dezbaterea publică? (DOCUMENT)

  • Se propune constrcuția în teritoriul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu, limite cadastrale, Aleea Daliei și alei carosabile, în vederea asigurării premiselor necesare utilizării optime a spațiului public în sensul suplimentării locurilor de parcare ce pot fi amenajate în zonă
  • Teritoriul situat în municipiul Constanța, în suprafață de cca. 3,5 ha, delimitat de bd. Alexandru Lăpușneanu, limite cadastrale, al. Daliei și alei carosabile
  • Parcarea va avea între 2 și 4 niveluri și se va întinde pe aproximativ 4.700 de metri pătrați şi minimum 800 de locuri
  • Imobilul va fi echipat cu iluminat public interior şi exterior, supraveghere video, bariere de acces şi ieşire, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spaţii verzi, sistem de alarmare luminos şi acustic şi panouri fotovoltaice
  • Parcarea se va realiza cu bani împrumutați Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, vezi secțiunea „documente".

Elaboratorul documentației este Total Business Land SRL, prin urbanist Atena Gârjoabă.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro sau prin poștă la adresa:  Bulevardul Tomis nr.51, et.2 până pe 27.08.2023.

Ședința de dezbatere publică pentru acest proiect va avea loc pe 25 august 2023, între orele 10.00 și 11.00 în sala Remus Opreanu.
Comunicarea rezultatelor asupra consultării publice se va face pe 07.09.2023.

PUZ-ul vizează terenul identificat prin numărul cadastral 255622, localizat în intravilanul municipiului Constanța, cu următoarele vecinătăți:la nord – Aleea Daliei și parcul „Regina Maria”; la est – Parcul „Regina Maria” și Biserica „Sfânta Treime”; la sud – Aleea Daliei și parcul „Regina Maria” și la vest – construcții ale locuințelor colective.

Derogări de la prevederile regulamentului

Prin derogare se înţelege modificarea doar a uneia dintre condițiile de construire: funcţiuni admise/ funcţiuni admise cu derogări, aliniere, P.O.T.; C.U.T.; regim de înălțime, retrageri faţă de limitele laterale și posterioare.

Derogări de la prevederile prezentului regulament sunt admise numai în următoarele situații: condiții de fundare dificile care justifică un mod de construire diferit de cel admis prin prezentul regulament; descoperirea în urma săpăturilor a unor mărturii arheologice care impun salvarea și protejarea lor; existenţa riscului de a afecta negativ patrimoniul construit, patrimoniul natural sau peisaje valoroase și existenţa riscului de încălcare a normelor de protecţia mediului, dimensiuni sau forme ale parcelei care nu se înscriu în prevederile regulamentului.

Modificarea mai multor condiții de construire constituie modificarea regulamentului și poate avea loc numai pe baza unei documentații de urbanism elaborate și aprobate conform legii astfel: modificări privind funcțiunile admise, regimul de înălțime, CUT, depășirea alinierii spre stradă a construcțiilor, modificarea alinierii spre limitele laterale și de spate de proprietate și a POT sunt posibile numai în baza PUZ în condițiile date de O.G. nr. 7 din 2 februarie 2011 pentru modificarea și completarea legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului; modificarea alinierii spre limitele laterale și posterioră de proprietate este posibilă în baza PUD însoțit de ilustrare de arhitectură.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Amenajare teren minibaschet, parcare auto și refacere alei carosabile în incinta CS Axiopolis Cernavodă (DOCUMENT)

15 May 2024 503

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 608

Afaceri Constanța Hotelul Dunărea, deținut de fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, a fost vândut. Iată cine este noul proprietar

10 May 2024 846

Cu acordul Municipalității Un imobil de pe strada Pescăruș din Constanța va fi supraetajat, altul – transformat în parcare de Imobiliaria Tomis SRL

03 May 2024 3252

Alpha Builders Group SA va edifica două blocuri turn de 12 etaje în Mamaia. Dezbaterea publică, organizată de APM Constanța pe 22 mai

01 May 2024 742

Judecătorii explică de ce a pierdut Primarul Constanței procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MOTIVARE)

01 May 2024 749

Județul Constanța Vama veche, asaltată de turiști! (VIDEO)

01 May 2024 683

ISU GiurgiuIncendiu auto, într-o parcare din municipiu

23 Apr 2024 345

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 815

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 727

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 611

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1091

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 800

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 882

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 637