DIICOT a destructurat o reţea de trafic de persoane care acţiona pe raza judeţului Constanţa

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane  au  efectuat la data de  21.11.2013  un număr de 14  percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi în municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 18 persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de  trafic de persoane,  respectiv trafic de minori.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, care acţiona atât în România, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Buzău, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Dâmboviţa şi Olt cât şi pe teritoriul Italiei, respectiv în Milano, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 2009 – 2012, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore,  pe care  ulterior le-au obligat,  prin ameninţare, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în folosul membrilor grupării.  Sumele de bani încasate erau împărţite între membrii grupării.
Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul anunţurilor postate pe internet sau victimele erau „predate” contra cost altor persoane, în vederea exploatării sexuale. Ulterior, aceste victime erau transportate în Italia şi exploatate sexual stradal, în zona oraşului Milano.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Giurgiu, Dâmboviţa precum şi Jandarmeriei Române.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
Procurorii DIICOT – Structura Centrală  au luat faţă de un număr de 14 inculpaţi  măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore,  la data de 22.11.2013  fiind sesizat Tribunalul Bucureşti în vederea luării măsurii  arestării preventive.
Menţionăm că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 164

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 197

Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!

04 May 2024 724

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 521

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

03 May 2024 358

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 485

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 657

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 523

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 447

Constanța. Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța

23 Apr 2024 805

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 727

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 546

Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news

11 Apr 2024 533

Minoră de 16 ani, forțată să se prostitueze în Germania. Se fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de minori

10 Apr 2024 434

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 632