DIICOT a destructurat un grup infracţional Drogurile urmau să ajungă în Portul Constanţa

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc - cocaină.

Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.

 Inculpaţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România - portul Constanţa.

În acest context, în cursul lunii aprilie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la capturarea cantităţii de aproximativ 50 kilograme cocaină, puritate 93%, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării. Valoarea drogurilor de mare risc este de 6 milioane Euro. În prezent, inculpaţii se află in stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI. Procurorii DIICOT au cooperat în interesul soluţionării cauzei cu ofiţerii DEA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat şi cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale precum şi cu autorităţile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria şi Italia. Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Facem precizarea că faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vasile Gavrilescu și povestea dobrogeanului opozant al regimului comunist și dat pe mâna Securității chiar de soția lui

04 Apr 2024 683

Polițiștii români au colaborat cu FBI pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializate în skimming

29 Jan 2024 717

Rusia „Manevrele militare Steadfast Defender 2024, desfăşurate de NATO ar putea avea consecințe tragice”

26 Jan 2024 911

Operațiune amplă a poliției în Ungaria! Vizată o grupare ce ar fi pregătit o lovitură de stat

24 Jan 2024 981

Droguri la Tulcea! Arestări și percheziții într-o rețea de traficanți (FOTO)

19 Jan 2024 983

Fraudă de 15.000.000 euro identificată de inspectorii DGAF în domeniul comerțului cu autoturisme second hand

04 Dec 2023 830

IGPR Peste 80 de percheziții, la o grupare care acționa la nivel național și internațional. Iată ce făceau aceștia (FOTO)

24 Nov 2023 711

Poliția Română - Grupare infracțională organizată specializată în contrabandă cu țigarete, destructurată

20 Oct 2023 453

IGPR Grupare infracțională specializată în contrabandă cu țigarete, destructurată în mai multe județe (FOTO)

19 Oct 2023 790

Un român este dat dispărut în Israel! Este posibil să fie ostatic

12 Oct 2023 1055

#citeșteDobrogea Acțiunile „lăncierilor“ și ale liderului Miltiade Cutava, în Dobrogea interbelică

10 Oct 2023 2820

Grupare specializată în infracțiuni informatice și trafic de droguri, destructurată de polițiști și procurori (GALERIE FOTO)

26 Aug 2023 850

Oficial de la IPJ Ilfov Grupare infracțională, specializată în furturi din autoturisme, destructurată

10 Aug 2023 1102

Locuitorii dintr-un cartier al municipiului Constanța, terorizați de o grupare de hoți (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jun 2023 5099

Închisoare cu suspendare Gorun Romi, fost comandant în Gruparea de Jandarmi „Tomis” Constanţa, acord la DNA (MINUTĂ)

14 Jun 2023 1993