Stiri calde

Exclusiv! Tranzacţia dintre Statul Român şi Damen s-a încheiat pentru Şantierul Naval Mangalia-2 Mai


S-a încheiat! Tranzacţia dintre statul român şi societatea olandeză Damen s-a tranşat, cele doua părţi au încheiat toate contractele pentru Şantierul Naval Mangalia - 2 Mai. În cursul zilei de luni, surse apropiate tranzacţiei dintre cele două părţi au confirmat faptul că actele au fost întocmite.

În cursul zilei de luni, de la ora 15:00, în şantierul din Mangalia va avea loc o ceremonie, organizată de olandezi.

Oficial de la Ministerul Economiei

Tranzacția referitoare la Șantierul DMHI Mangalia a fost finalizată. În urma acestei proceduri, Ministerul Economiei, prin Șantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acționar majoritar cu 51% din acțiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deține 49% din acțiuni. Cu o vastă experiență în construcția de nave și în managementul șantierelor navale, dovedită inclusiv în România, la Galați, Damen va prelua controlul operațional.
Experiența și managementul olandez vor contribui la stabilizarea șantierului, fiind așteptată o recuperare durabilă și eficientă a activității. În calitate de acționar majoritar statul român va monitoriza cu atenție evoluția în Șantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial.
Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a salutat finalizarea tranzacției și a afirmat că, acum, există motive de optimism în șantier și în rândul comunității locale, care s-a aflat o perioadă mult prea îndelungată de timp într-o situație dificilă.
“Sunt bucuros să pot anunța finalizarea tranzacției pachetului de acțiuni la Șantierul din Mangalia, la exact 4 luni de când am anunțat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situație de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce privește viitorul șantierului și revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activității în șantier și la dezvoltarea acestuia. Vreau să felicit echipa de lucru din cadrul Ministerului Economiei pentru munca lor și pentru dedicarea lor și pentru tenacitatea cu care au urmărit să protejeze interesele statului român și ale angajaților din șantier”, a declarat Dănuț Andrușcă.
 
Ministrul Economiei a mai arătat că este o premieră pentru România, ca statul român să redevină acționar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat.
“Este pentru prima dată când statul român redevine acționar majoritar la un obiectiv privatizat. Șantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reușită majoră. Totodată, este o dovadă a politicii economice naționale demne pe care și-a asumat-o Guvernul și este o dovadă că ne ținem de cuvânt și că realizăm ceea ce spunem că vom realiza”, a mai afirmat Ministrul Economiei.
 
Prezent în România pentru acest eveniment, dl. Frank Eggink, membru în consiliului de administrație al Damen Shipyards Group și CFO, a exprimat aprecieri față de Ministerul Economiei și față de profesionalismul echipei din minister pe durata unor negocieri complicate și a declarat: "Cu sprijinul Guvernului României, al Șantierului Naval 2 Mai, al forței de muncă experimentate și al comunității locale, Damen își propune să restabilească sănătatea financiară a șantierului, să stabilizeze ocuparea forței de muncă și să urmărească oportunități comerciale pe plan internațional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziție lină și va păstra angajată resursa umană talentată și calificată".
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a discutat la ultima Adunare Generală a Acționarilor Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia

25 May 2020 192

Ordinea de zi a ședinței acționarilor Societății Șantierul Naval 2 Mai – SA Mangalia a fost suplimentată

22 May 2020 403

Director general nou, în fruntea Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia

19 May 2020 453

Acționarii Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, convocați în ședință ordinară. Ce se va discuta

08 May 2020 858

Cine sunt noii administratori ai Șantierului Naval 2 Mai SA de la Mangalia

19 Mar 2020 581

Prima navă de patrulare construită în România, livrată astăzi către cumpărătorul pakistanez (galerie foto)

13 Feb 2020 1050

Societate comercială angajează. Vedeți condițiile

12 Feb 2020 1565

Eduard Gabriel Matei, preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

07 Feb 2020 297

Administratori provizorii noi la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

04 Feb 2020 377

Șantierul Naval Mangalia dorește să cumpere o șalupă. La ce va fi folosită (document)

20 Jan 2020 498

Investiţii în şantierul Damen din Mangalia. Iată ce au solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa!

15 Jan 2020 636

Societate comercială angajează. Vezi ce posturi sunt disponibile!

14 Jan 2020 1506

Convocatorul şedinţei ordinare a Şantierului Naval 2 Mai SA, publicat în Monitorul Oficial

21 Dec 2019 380

Asociaţii Şantierului Naval 2 Mai SA, convocaţi în şedinţă. Ce urmează să se discute

18 Dec 2019 335

Șantierul Naval Mangalia, contract cu Hiarom Invest SRL. Ce lucrări vor fi efectuate (document)

29 Nov 2019 1106