Experţii americani trag un semnal de alarmă Bacteriile rezistente la antibiotice s-ar putea înmulţi!

Experţii în boli infecţioase trag un semnal de alarmă! După ce două cazuri de superbacterii care supravieţuiesc tratamentului cu antiobiotic au fost confirmate în Statele Unite ale Americii, experţii americani în boli infecţioase se tem că acest fel de bacterii s-ar putea înmulţi în următoarele luni. 


Oamenii de știință din cadrul armatei americane au raportat în luna mai descoperirea unei bacterii E. coli care poartă o genă în cazul căreia antibioticul de ultimă instanță colistin devine inutil. Gena numită MCR-1 a fost găsită într-o probă de urină a unei femei din Pennsylvania tratată pentru o infecție a tractului urinar, scrie agerpres.ro

Cercetătorii au confirmat luni concluziile preliminare potrivit cărora bacteria E. coli, care transporta aceeași genă MCR-1, a fost găsită într-o probă bacteriană recoltată de la un pacient din New York tratat pentru o infecție anul trecut, precum și în probele recoltate de la pacienți din nouă țări.

Raportul a venit în urma unui efort global din cadrul programului SENTRY Antimicrobial Surveillance Program, condus de Mariana Castanheira de la JMI Laboratories cu sediul în North Liberty, statul Iowa din SUA, informează agerpres.ro

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Dăruiește Aripi, cu sprijinul ALEZZI, donează un ecograf de ultimă generație pentru Secția de oncologie pediatrică din Constanța

22 Apr 2024 476

Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanţa (DOCUMENT)

21 Apr 2024 439

Aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 431

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării anuale a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 367

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 874

Tragedie în București! A murit un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof.Dr. C.C. Iliescu'

12 Apr 2024 1746

O mamă cu trei copii a ajuns în stare gravă la spital. Cauza - consumul de pește congelat

08 Apr 2024 809

Rechemare produs Chicken Nuggets, de la LIDL, posibil contaminat cu Salmonella

03 Apr 2024 526

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 932

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va avea mansardă nouă! Ce firmă o va construi?

02 Apr 2024 586

Creştere alarmantă a cazurilor de rujeolă! Aprilie este luna națională a informării despre vaccinare

01 Apr 2024 467

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 563

Ședință CLM Constanța Aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 552

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 824

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 921