FBI te învaţă cum să te protejezi de spionii wecam-ului

 
Nu mai este chiar o noutate că toate camerele web ale computerelor personale pot fi controlate de la distanţă de hackeri sau de servicii de spionaj precum faimoasa Agenţie pentru Securitate Naţională (NSA) din Statele Unite. Practicile acestei agenţii au fost dezvăluite în 2013 de fostul său consultant Edward Snowden, amintesc cei de la leparisien.fr.
 
Există forumuri specializate de internet oferă consiliere asupra modalităţilor de protejare a vieţii private, însă soluţia cea mai populară în această situaţie este acoperirea camerei web cu o bucată de hârtie adezivă opacă pentru a masca interiorul încăperii.
 
Chiar şi James Comey, directorul FBI american (Biroul Federal de Investigaţii), a adoptat această soluţie. Ba chiar le-a povestit personal studenţilor unei universităţi americane din Ohio în timpul unei intervenţii despre viaţa privată şi programele de calculator de criptare a datelor, conform postului de radio NPR.
 

''Am văzut în presă şi am preluat. Am pus o bucată de scotch pe camera web a calculatorului meu personal. Am văzut de asemenea oameni mai inteligenţi decât mine care fac acelaşi lucru'', a spus directorul FBI.

 
FBI dispune de programe de accesare a camerelor de filmat ale calculatoarelor potenţialilor suspecţi din dosarele de terorism intern şi suntem convinşi că şi SRI. Evident că nimeni nu-ţi spune exact, dar nu credem că în epoca tehnologiei există vreo noutate tehnică pe care SRI sau alte servicii de acest gen din România să nu le folosească.
 
Nu este pentru prima dată când acest fost procuror se exprimă critic la adresa sistemului. Republican convins, Comey ţine pe biroul său o copie a cererii de punere sub ascultare a lui Martin Luther King, ca să-şi amintească ''de capacitatea Biroului de a comite erori'', relatează Antena3. Discursul directorului FBI de la Colegiul Kenyon din Ohio a fost criticat de activiştii în confidenţialitate, care au transmis pe reţelele de socializare că James Comey a dat dovadă de ipocrizie.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mișcarea QAnon, declarată de FBI „potențială amenințare teroristă internă”, crește cu 1 milion de adepți pe lună. A ajuns și în România

14 Aug 2020 900

Investigații desfășurate de către agenți din cadrul FBI pe o rețea de socializare Bărbat reținut pentru pornografie infantilă și viol

08 Apr 2020 1011

Ce solicită DIICOT în cazul de la Caracal. Anunțul oficial al procurorilor

25 Sep 2019 744

Fostul şef al SAS Constanţa, Emanoil Moraru, precizări despre modul de acționare al polițiștilor de la Caracal

31 Jul 2019 27370

Copierea cardurilor bancare. Grupare infracţională organizată. Intervin FBI şi DIICOT

25 Jul 2019 776

Poliţia română Nou soft gratuit pentru victimele celui mai agresiv virus informatic de tip Ransomware. Care sunt recomandările pentru cetăţeni

19 Feb 2019 757

FBI anunță că hackeri ruşi au compromis sute de mii de rutere din întreaga lume

25 May 2018 817

Percheziții la persoane persoane bănuite că ar fi infectat numeroase calculatoare cu programe malițioase și ar fi cerut recompense pentru deblocare

20 Dec 2017 796

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a întâlnit cu directorul FBI la Washington

06 Jun 2017 1940

Directorul FBI, James Comey, verificat

13 Jan 2017 964

A cheltuit 1 milion de dolari jucându-se pe o aplicaţie de pe telefon

12 Dec 2016 1268

De Black Friday, vânzarea de arme în SUA a înregistrat un record

29 Nov 2016 1232

FBI renunță la ancheta privind presupusul comportament violent al lui Brad Pitt față de fiul său

23 Nov 2016 1410

Hillary Clinton îl acuză pe șeful FBI că a dat o lovitură campaniei sale

13 Nov 2016 1274

Alegeri în SUA Agențiile de securitate americane, în alertă din cauza riscului unor atacuri cibernetice

08 Nov 2016 1171