Stiri calde

Imagini de la eveniment. Reînființarea Liceului de Marină la Constanța scoate elevii în stradă. De ce sunt supărați elevii de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”(galerie foto)

Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa protestează în această dimineață, nemulțumiți de faptul că unitatea de învățământ va fi mutată, iar în actuala clădire va fi reînființat Colegiul Militar.

Aceștia afișează pancarte pe care au expus mesaje prin care își arată nemulțuimirea: ”Nu plecăm din casa noastră! Liceul nostru înființat ca instituție civilă în 1975. Militarii să meargă în casa lor din strada Dezrobirii de unde au plecat! Liceul militar Marină la Academie!” sau ”Spune nu relocării Colegiului Tehnic de Marină ALexandru Ioan Cuza” sunt două dintre mesajele transmise de protestatari. 

„Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” este bucuros de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în acelaşi timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară(fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universităţii Maritime sau Academiei Navale,,Mircea cel Bătrân”. Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală. Nu înţelegem de ce trebuie să părăsim şcoala noastră şi să vină alţii în locul nostru! Pentru că sunt elevi mai buni? Nu toţi copiii au aceleaşi drepturi?  Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie  dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei! Dorim şanse egale la o educaţie de calitate!“, au precizat reptezentanții Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa

 
Reaminitim că Petrică Miu, înspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, a declarat într-o conferinţă de presă că Liceului Militar de Marină Constanţa va fi înfiinţat în Poarta 6. Liceului Militar de Marină Constanţa a funcţionat până în anul 1998.
 
Petrică Miu: “Demersurile pentru reînfiinţarea Liceului Militar de Marină la Constanţa sunt înaintate. Discuţiile au început demult pe Primăria Constanţa şi reprezentanţii MApN. De asemenea, şi Inspectoratului Şcolar pentru că noi împreună cu Primăria trebuia să găsim locul unde să funcţioneze acest liceu. Ne-am întâlnit şi cu reprezentanţii MApN şi acum ceea ce trebuie făcut sunt ordinele de ministru, protocolul între cele două ministere – MapN şi Ministerul Educaţiei.”
 

 “Va fi unde se află Colegiul Tehnic de Marină NAVROM - Poarta 6, pentru că acolo se oferă condiţiile pentru ceea ce însemnă Colegiul Militar de Marină. Liceul nostru va fi condus în altă locaţie fără a fi desfiinţat. ”, a mai declarat inspectorul general al ISJ Constanța.

 
Totodată, inspectorul general al ISJ Constanța a mai precizat că Liceul Navrom se mută în locul liceului Vasile Pârvan iar acesta se va muta la liceul Miron Costin.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Narciz Bejinariu

15 Jan, 2018 13:43

Mutarea Colegiului Tehnic de Marina Constanța se face printr-o decizie luată iarași ” noaptea ca hoții !!”...fară consultarea persoanelor direct afectate și implicate, fară evaluarea repercursiunilor de ordin emoțional pentru 600 de familii din Constanța, care sunt și contribuabili la bugetul local și central și cetățeni cu drept de vot ai acestui oraș ..!! ...o decizie aberantă, controversată și abuzivă, luată de maxim 3 persoane ( în numele cui !??), ce se cred conducători de instituții publice .

Articole asemanatoare

Mii de polonezi au protestat luni împotriva urii şi a violenţei. Acțiunea de protest are loc după decesul primarului din Gdansk

14 Jan 2019 234

Protest la Ministerul Justiţiei. Membri ai mişcării #Rezist au aruncat vopsea roșie pe treptele instituției

14 Jan 2019 292

Protestul „vestelor galbene” la Paris. 74 de persoane, în arest preventiv

12 Jan 2019 347

Atenționare de călătorie în Franța. Sunt anunțate acțiuni de protest. Ce recomandă MAE

11 Jan 2019 236

Protest al transportatorilor, programat astăzi la Bucureşti

11 Jan 2019 273

Protest la Constanța în fața Prefecturii la 29 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Cine sunt eroii martiri ai Constanței

18 Dec 2018 428

Noi proteste violente la Budapesta. Mii de oameni în stradă

13 Dec 2018 687

Imagini incredibile surprinse în timpul protestului de sîmbătă de la Paris. Mii de persoane au participat la acțiunea de protest (galerie foto+video)

10 Dec 2018 340

Grevă a lucrătorilor din sectorul feroviar din Germania. Vor fi afectate trenurile de pasageri și cele de marfă

09 Dec 2018 400

Sute de persoane reținute în a patra zi de proteste de pe teritoriul Franței. Cele mai multe persoane reținute, la Paris

08 Dec 2018 453

Alertă la Paris, în apropiere de Champs-Elysée. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea 'vestelor galbene'

08 Dec 2018 462

Atenționare de călătorie în Franța. Sunt anunțate acțiuni de protest

07 Dec 2018 529

UPDATE SNPPC, protest în faţa sediului Poliţiei municipiului Mangalia

06 Dec 2018 2127

UPDATE Sute de manifestanți protestează în Piața Victoriei împotriva Guvernului

01 Dec 2018 483

Momente tensionate la defilări Protestatarii au întors spatele jandarmilor. S-au iscat conflicte între participanți

01 Dec 2018 1168