Klaus Iohannis paticipă la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta despre referendumul din Marea Britanie

Potrivit unui comunicat tranmis de către Administrația Prezidențială, președintele României, Klaus Iohannis, va participa, mâine și poimâine, la reuniunea Consiliului European.
 
Șeful statului va transmite acolo un mesaj referitor la necesitatea unității și solidarității Uniunii Europene.
 
Principalul subiect de pe agenda Consiliului European va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie.
 
În acest context, președintele României va transmite un mesaj clar privind necesitatea unității și solidarității Uniunii Europene, precum și convingerea că numai printr-o acțiune comună și în spiritul valorilor europene, Uniunea va putea depăși și răspunde cel mai bine provocărilor actuale. În același timp, șeful statului va sublinia că România va rămâne atașată proiectului european și deplin angajată în ceea ce privește consolidarea și adâncirea acestuia pe mai departe.
 
Totodată, președintele Iohannis se va pronunța pentru necesitatea regândirii proiectului european.
 
Astfel, va sublinia că recâștigarea încrederii populației în viabilitatea Uniunii Europene este absolut esențială, precum și contracararea oricăror curente naționaliste, extremiste, antieuropene, pentru a evita repetarea unui astfel de proces și în cazul altor state membre ale Uniunii", se mai precizează în comunicat.
 
Referitor la procesul de negociere pe care îl va implica ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și la care România va lua parte, șeful statului va sublinia că țara noastră va apăra cu fermitate menținerea egalității de drepturi între toți cetățenii Uniunii, inclusiv în ceea ce privește drepturile românilor care locuiesc și lucrează în Marea Britanie, a mai transmis Administrația Prezidențială.
 
Agenda reuniunii Consiliului European va cuprinde și alte teme, cum ar fi  migrația, chestiuni economice și aspecte legate de relațiile externe ale Uniunii Europene.
 

În privința migrației, președintele Iohannis va saluta accentul pus pe dimensiunea externă a migrației, o abordare pe care România a susținut-o încă de la început pentru tratarea cauzelor profunde ale migrației și va pleda pentru continuarea implementării Acordului dintre Uniunea Europeană și Turcia.
 
Legat de aspectele economice, actualul Consiliu European va marca încheierea Semestrului European 2016, un instrument eficient pentru coordonarea politicilor economice și structurale de la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, vor fi aprobate Recomandările Specifice de țară, precizează Administrația Prezidențială.

 
În cadrul discuțiilor referitoare la relațiile externe ale Uniunii Europene va fi prezentată Strategia Globală pentru politica externă și de securitate a Uniunii Europene. De asemenea, liderii statelor membre vor discuta cu privire la cooperarea UE - NATO, ținând cont și de apropierea Summitului NATO de la Varșovia din luna iulie, a mai arătat Administrația Prezidețială. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Voleibaliste de la CSM Constanța, convocate la Naționala Under-18, care va juca în calificările pentru Euro Under-20 (GALERIE FOTO)

03 Apr 2024 638

Surse Klaus Iohannis are șanse la șefia Consiliului European. Răspunsul venit de la Bruxelles

02 Mar 2024 736

Decizia definitivă a CEDO în cauza Regional Air Services SRL și Dorin Ivașcu contra României (DOCUMENT)

11 Feb 2024 896

Consiliul JAI Declarația ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu privind combaterea migrației ilegale la nivel național și european

28 Jan 2024 681

28 ianuarie, Ziua europeană a protecției datelor cu caracter personal

28 Jan 2024 656

Ministrul Cătălin Predoiu „Lupta cu traficanții de droguri și crima organizată va rămâne o prioritate a Poliției Române în mandatul meu.

26 Jan 2024 706

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 901

Aderarea României la spaţiul Schengen aerian şi maritim, un pas foarte important pentru mediul de afaceri şi pentru IMM-uri

31 Dec 2023 1204

Polonia va adera la Parchetul European

27 Dec 2023 861

Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind Actul european pentru libertatea presei

16 Dec 2023 662

Președintele Iohannis, la reuniunea Consiliului European! Discuțiille s-au referit la extinderea UE

15 Dec 2023 754

Bulgaria se aşteaptă ca negocierile privind aderarea sa deplină la spaţiul Schengen să fie intermediate de Comisia Europeană

14 Dec 2023 779

Balcanii de Vest trebuie să ajungă în Uniunea Europeană! Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)

13 Dec 2023 924

MAEParticiparea secretarului de stat Daniela Gîtman la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

12 Dec 2023 419

MAE Participarea secretarului de stat, Daniela Gîtman, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2023 771