Stiri calde

MAE Un cetățean român a fost evacuat, în siguranță, din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei, către România

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 octombrie 2018, un cetățean român a fost evacuat, în siguranță, din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei, către România.
Pe tot parcursul deplasării, cetățeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea.

Potrivit MAE, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistență consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalități optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării și asigurarea îndeplinirii formalităților de îmbarcare.

”Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetățeanul român repatriat.
Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune.
Reamintim faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara"! – http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796” - au mai transmis reprezentanții MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetățenilor români prezenți în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs> ) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. De asemenea, cetăţenii români care se deplasează în afara țării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Oficial de la Ministerul Afacerilor Externe. Iordania nu își retrage ambasadorul de la București

17 Apr 2019 506

Atenționare de călătorie în Turcia. Aeroportul Istanbul Atatürk va fi închis pentru zborurile comerciale interne și internaționale

04 Apr 2019 478

Teodor Meleșcanu, prezent la reuniunea ministerială consacrată operațiunilor ONU de menținere a păcii

30 Mar 2019 342

Câte cereri au fost depuse în prima etapă din calendarul de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020

25 Mar 2019 360

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul cu rachete lansat din Fâșia Gaza către Mishmeret

25 Mar 2019 343

Atenționare de călătorie în Grecia. Sunt restricții de circulație pe mai multe autostrăzi

21 Mar 2019 449

Atenționare de călătorie Regatul Țărilor de Jos. Este anunțată grevă a personalului din transportul public

17 Mar 2019 328

Atenționare de călătorie în Franța. Vor fin perturbări ale activității în domeniile vamal și transporturi

14 Mar 2019 299

MAE salută alegerea României ca Vicepreședinte al Consiliului Executiv al OIAC

14 Mar 2019 341

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Cod portocaliu de furtuni puternice

12 Mar 2019 551

Atenționare de călătorie în Bulgaria. A fost emis cod galben de ploaie, ninsoare și vânt puternic

12 Mar 2019 547

Atenţionare de călătorie în Croația. Au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt puternic

12 Mar 2019 461

MAE Atenţionare de călătorie. Actualizări OMS privind vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor

06 Mar 2019 758

Sindicatul Liber al Navigatorilor, precizări despre cei trei marinari răpiți de pirați. Cum s-a întâmplat totul (galerie foto)

04 Mar 2019 1260

Teodor Meleşcanu, despre incidentul din Togo "Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie "

04 Mar 2019 924