Stiri calde

MAE Un cetățean român a fost evacuat, în siguranță, din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei, către România

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 octombrie 2018, un cetățean român a fost evacuat, în siguranță, din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei, către România.
Pe tot parcursul deplasării, cetățeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea.

Potrivit MAE, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistență consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalități optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării și asigurarea îndeplinirii formalităților de îmbarcare.

”Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetățeanul român repatriat.
Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune.
Reamintim faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara"! – http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796” - au mai transmis reprezentanții MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetățenilor români prezenți în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs> ) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. De asemenea, cetăţenii români care se deplasează în afara țării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi constănțeni în Guvernul Dăncilă Moga și Mănescu preiau MAI și MAE

14 Jul 2019 2476

Atenționare de călătorie în Grecia. Există un risc ridicat de incendiu de vegetație în insula Rhodos

12 Jul 2019 343

Atenționare de călătorie în Grecia. Risc crescut de incendii în mai multe zone ale țării

30 Jun 2019 458

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 384

Tragedie în Franţa. Trei români morţi şi patru grav răniţi în accident rutier. Ce spune MAE

01 Jun 2019 1700

MAE a confirmat decesul a doi cetățeni români în accidentul naval de pe râul Rin. Un alt român a fost rănit

31 May 2019 512

Teodor Meleşcanu consideră că preşedintele Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate

29 May 2019 760

La mulţi ani, maestre Radu Ciorei!

28 May 2019 1069

Zeci de protestatari, în fața sediului MAE. Cer demisia ministrului Teodor Meleșcanu

27 May 2019 338

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat Biroului Electoral Central prelungirea votării

26 May 2019 285

Ministrul Teodor Meleșcanu, despre prelungirea programului de votare în străinătate - „Dacă Autoritatea consideră, se pot lua măsuri foarte rapide”

26 May 2019 335

Ministerul Afacerilor Externe „Toate activitățile din secțiile de votare din diaspora se desfășoară în parametri normali”

26 May 2019 584

Atenţionare de călătorie în Republica Slovenia. Au fost instituite restricţii de circulaţie începând cu data de 1 iunie 2019

14 May 2019 296

Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat că autoritățile din Madagascar au fost informate de anul trecut despre situația lui Radu Mazăre

10 May 2019 485

Căsătorie cu bucluc Cine are dreptate? (galerie foto)

10 May 2019 2429