Stiri calde

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a declarat că peste 4.000 de posturi din administraţie vor dispărea, implicit funcţii de conducere

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a anunţat sâmbătă că peste 4.000 de posturi din administraţie vor dispărea, implicit funcţii de conducere, iar MFP este "cel care dă primul acest exemplu", întrucât cele mai multe posturi vor dispărea din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, transmite Agerpres.ro. 

"Este vorba şi de posturi bugetate şi nebugetate, pentru că nu cred că e cineva care poate să spună altceva decât că administraţia, cel puţin centrală, este supraîncărcată şi vedem clar în economie efectul, la modul în care lucrează. Foarte multe blocaje, foarte multe prevederi legale, care ar trebui să schimbe în bine mersul economiei, şi nu se schimbă, foarte multă rezistenţă la schimbările pe care secolul 21 le impune şi e un prim pas acela de a tăia aceste posturi vacante, fie că sunt ele bugetate sau nebugetate. Ministerele şi-au reţinut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. Într-adevăr, MFP este cel care dă primul acest exemplu, pentru că am spus foarte clar de foarte mulţi ani, nu de acum, că este normal să facem acest pas. Ştiu că sunt multe nemulţumiri (...) Dar trebuie să înţelegem cu toţii că decât să stăm să vorbim de ani de zile că bugetul, bugetarii sunt cei care încarcă, haideţi să facem ceva, să luăm o măsură.(...)", a explicat într-o intervenţie telefonică, la Antena 3, şeful de la Finanţe.


Întrebat dacă este vorba doar de dispariţia posturilor vacante din ministere, Teodorovici a precizat că efectul poate fi şi acela de a duce la dispariţia unor funcţii de conducere în special.

"Ştiţi că în administraţie este un procent de 12% la numărul total de instituţii în care se pot încadra funcţiile de conducere. Dacă funcţiile per total dispar, inclusiv acel 12 % din structură este altul, şi implicit pot dispărea funcţii de conducere. (...) Nu trebuie să avem mai multă muncă? Toţi vrem să fim cu mapa în ţara asta, dar cu munca mai puţin", a adăugat ministrul Finanţelor.


El a precizat că reorganizarea ministerelor a fost unul dintre subiectele de pe agenda întâlnirii de la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă, în urmă cu două zile.

"A fost unul dintre subiectele de pe agenda acelei întâlniri, dar cu scopul de a pregăti şedinţa de Guvern şi cred că a fost o măsură foarte bună ca doamna prim ministru să discute înainte de şedinţa de Guvern cu toţi colegii miniştri, pentru a vedea exact de la caz la caz dacă mai sunt avize de luat, observaţii, puncte de vedere", a adăugat Teodorovici.


Numărul de posturi în aparatul administrativ urmează a fi redus, diminuarea cea mai mare a numărului de angajaţi urmând să fie aplicată la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform unui proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, proiectul prevede pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru aparatul propriu şi structuri subordonate, un număr maxim de 24.306 posturi, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

La Ministerul Afacerilor Externe un număr maxim de posturi de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala MAE. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior este de 1.483.

Pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice sunt prevăzute 839 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora, la Ministerul Finanţelor Publice, numărul de posturi din aparatul propriu al ministerului este de 1.815, exclusiv demnitarii, iar Ministerul Justiţiei va dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcţii, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, şi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe (DIPFIE) şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP).

Aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale va avea un număr maxim de 359 posturi, finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului., iar numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului şi Sportului va fi de 138, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi unităţilor aflate în subordinea acestuia va fi de 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, cel al Ministerului Mediului va fi de 262 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, iar al Ministerului Transporturilor de 430, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Educaţiei Naţionale va avea un număr de 458 de posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului şi Ministerul Sănătăţii de 317 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale, 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiţionale privind construcţia a 8 spitale regionale şi un post pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale are prevăzut un număr maxim de 180 de posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale 178 de posturi, Ministerul Economiei 166 posturi, finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor, Ministerul Energiei, pentru aparatul propriu, 231, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora, Ministerul Fondurilor Europene şi unităţile subordonate - 1.322 şi Ministerul Turismului 223 posturi, finanţate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, aparatul propriu, va fi de 297, din care 83 de posturi se vor utiliza pentru birourile care constituie reţeaua economică externă şi pentru reţeaua externă de promovare a comerţului exterior şi investiţiilor străine, iar pentru Ministerul Cercetării şi Inovării de 140 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

La Ministerul Apelor şi Pădurilor este prevăzut un număr maxim de posturi de 201 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului şi la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul 50, exclusiv demnitarii şi cabinetele demnitarilor.

"Încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituţiei, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri", se menţionează în proiect.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Finanțelor propune aplicarea de la 1 ianuarie 2019 a unei taxă pe lăcomie. Cine este vizat de această taxă

18 Dec 2018 258

Interes ridicat pentru titlurile de stat Centenar! Termenul limită a fost prelungit de Ministerul Finanţelor

14 Dec 2018 302

Ministrul Finanțelor Publice susține că în 2019 va fi un buget de stat record, iar anul viitor va fi unul al investiţiilor

11 Dec 2018 381

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat bani de la bănci. Ce sumă de bani a fost împrumutată

11 Dec 2018 250

Iarna nu-i ca vara. Problema apei calde în Constanţa, între Ministerul Finanţelor şi cel al Energiei! Ce răspunsuri a primit deputatul Turcescu (documente)

06 Nov 2018 836

Modificări în programul „Rabla“. Românii vor putea achiziționa mașini hibrid sau electrice (document)

05 Nov 2018 392

Monitorul Oficial Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute 2,5 miliarde de euro de pe pieţele externe

05 Oct 2018 381

Proiectul pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor

29 Sep 2018 401

Proiect al Ministerului Finanțelor Publice Se desființează administrațiile fiscale pentru contribuabilii mijlocii din direcțiile regionale (document)

28 Sep 2018 2333

Guvernul a aprobat OUG privind insolvenţa. Ce a declarat ministrului Finanţelor

27 Sep 2018 423

Membru în Consiliul de Administraţie al Registrului Auto Român, câştiguri fabuloase de la diverse instituţii ale statului (document)

24 Sep 2018 756

Licitaţiile lunii octombrie la ANAF Constanţa. Iată ce puteţi cumpăra cu bani puţini!

22 Sep 2018 2301

Uniunea Practicienilor în Insolvență Ministerul Justiției nu și-a dat avizul privind modificările aduse Legii Insolvenței. Concluziile analizei UNPIR

15 Sep 2018 486

Modificări la Codul Fiscal! Două directive europene transpuse în lege. Proiectul se află în transparenţă decizională

03 Sep 2018 626

Atenţie. Se apropie termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit

29 Jul 2018 411

Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei Spitalului Județean Constanța. Ce a declarat ministrul Sănătății, aflat în vizită la Constanța (galerie foto)

20 Jul 2018 724

Ministerul Finanţelor are în plan împrumuturi de peste 3,6 miliarde de lei, în luna iunie

01 Jun 2018 603

Numiri și eliberări din funcție, semnate astăzi de premierul Dăncilă. Lista completă

28 Mar 2018 1390

Informaţii de ultimă oră de la ministrul Finanţelor despre Declaraţia unică. Ce trebuie să ştie contribuabilii despre completarea documentului

04 Mar 2018 655

"Declaraţia unică" va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600. Detalii despre document

02 Mar 2018 1039

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Finanțelor!CAS și CASS vor putea fi reținute la sursă în cazul celor cu drepturi de autor

01 Mar 2018 976

Ministrul Eugen Teodorovici a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu redirecționarea a 2% din impozitul pe venit

27 Feb 2018 768

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, intenţionează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Naţionale. Ce subiecte vor fi analizate

08 Feb 2018 490

Informații de ultimă oră despre controversatul formular 600. Ce a declarat premierul Viorica Dăncilă

04 Feb 2018 570

Protest cu avioane de hârtie în faţa Ministerului Finanţelor! „Este timpul să facem Declaraţia 600 să zboare!”

04 Feb 2018 628

România a împrumutat 2 miliarde de euro pentru susținerea deficitului bugetar, în doar o zi. Explicațiile ministerului Finanțelor

02 Feb 2018 726

Ministerul Finanțelor a afișat pentru dezbatere publică proiectul actului normativ privind termenul de depunere a formularului 600

23 Jan 2018 1682

PSD Tulcea îl propune pe Eugen Teodorovici pentru o funcție de ministru în Guvernul Dăncilă

19 Jan 2018 879

Companiile şi persoanele fizice care nu plătesc taxele la stat sunt pasibile de închisoare

16 Dec 2017 1382

Oficial de la Ministerul Finanţelor Publice. Ce sume vor primi ministerele şi instituţiile publice din bugetul prevăzut pentru 2018

04 Dec 2017 1377

Proiectul de buget pe 2018 Ministerele Economiei, Culturii și Dezvoltării, marii câștigători

30 Nov 2017 899

Întreprinderile publice și-au prezentat raportul privind activitatea pe 2016 în fața Guvernului

22 Nov 2017 483

Ionuţ Mişa, despre măsurile adoptate de Guvern ”Sunt benefice şi pentru cetăţeni şi pentru companii”

08 Nov 2017 967

BNS trage un semnal de alarmă!Salariaţii vor suporta povara serviciilor medicale pentru pensionari, şomeri, asistaţi sociali

27 Oct 2017 1185

Sondaj de opinie Consideraţi că se impune mărirea salariilor în serviciile de ambulanţă?

16 Oct 2017 2837

Mai multe automobile ale societăţii Grani Comerţ SRL, de vânzare la Fisc. La ce preţ au fost evaluate (document)

16 Sep 2017 1298

Două terenuri extravilane arabile, de vânzare la Fiscul din Constanţa. Cui aparţin bunurile

13 Sep 2017 1158

Imobilele deţinute de Corona Crewing SRL, scoase la mezat de Fiscul din Constanţa

05 Aug 2017 2052

A doua strigare la Fisc pentru valorificarea bunurilor Mara Construct SRL. Firma s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava (document)

01 Aug 2017 1727

Precizări privind obligațiile CAS şi CASS datorate de către angajatori de la 1 ianuarie 2018

28 Jul 2017 1417

Teren deţinut de Ankutza Market Exim SRL, de vânzare. Licitaţia, organizată de Fiscul din Constanţa (document)

25 Jul 2017 1016

Notar din Arad, executat silit la Constanţa (document)

14 Jul 2017 1797

Mara Construct SRL, firma care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava, în atenţia Fiscului din Constanţa

05 Jul 2017 1654

Cinci terenuri extravilane din Ovidiu ale New Open Sector SRL, scoase la licitaţie de Fisc. Legăturile firmei cu Strutinsky

04 Jul 2017 2194

A patra strigare la Fiscul din Constanţa pentru un bun mobil deţinut de Alex Plant SRL

04 Jul 2017 1078

Ministerul Finanțelor Publice a reglementat data plății salariilor la instituțiile publice. De unele nici nu știm că există. Lista integrală

09 Mar 2017 9819

Ministerul Finanțelor Publice suspendă temporar angajările

07 Mar 2017 1026

A patra licitaţie pentru un teren de la Agigea al debitoarei Sarah Imobiliare! Preţ de chilipir

03 Mar 2017 937

Teren de opt hectare, scos la licitaţie de ANAF. Cui aparţine şi câţi bani speră să recupereze instituţia statului

09 Feb 2017 1250

Guvernul amână acordarea de premii, tichete de masă sau vouchere de vacanță pentru bugetari (proiect)

23 Jan 2017 1381