Stiri calde

Ministrul Sănătăţii spune că în România nu există capacitatea de a identifica toate infecţiile intraspitaliceşti

 
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş, a declarat că România nu are capacitatea de a identifica toate infecţiile nosocomiale.
 
Aceste precizări făcute de ministru au fost făcute în contextul incendiului din clubul Colectiv.
 
„Colectiv este o situaţia cu totul excepţională. S-a acţionat cum s-a considerat mai bine, la momentul respectiv”, a precizat Patriciu Achimaş potrivit româniatv.net.
 
„Situaţia este de aşa natură încât nu putem să avem în evidenţă toate aceste infecţii”, a a mai spus ministrul specificând faptul că se întâmplă acest lucru din cauza lipsei personalului şi a procedurilor standard.
 
„Sunt prea puţini specialişti care să analizeze aceste infecţii. Ar fi nevoie de o celulă la nivelui fiecărui spital”, a spus ministrul, adăugând că acel articol din contractul de management care prevede că fondurile alocate scad în funcţie de infecţiile raportate este unul nefericit, care urmează să fie eliminat. „Există infecţii şi trebuie să ştim care sunt acelea. Sunt şi bacterii care pot fi uşor de îndepărtat”, a completat Patriciu Achimaş, conform româniatv.net.
 
„Există situaţii excepţionate pe care nu le putem trata. Trebuie să ne dorim să rezolvăm majoritatea cazurilor, iar cele excepţionale să fie tratate acolo unde se pot trata”, a precizat ministrul când a fost întrebat dacă a spus vreunui pacient că în altă ţară ar fi tratat mai bine. 
Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune ministrul Sănătății despre cazul peștelui impropriu consumului comercializat în magazine din mai multe județe, printre care și Constanța

16 May 2019 298

Ministerul Sănătății intenționează ca până la finalul anului să poată fi folosit în scop medical un compus al canabisului

14 May 2019 488

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia

23 Apr 2019 1403

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?

22 Apr 2019 485

Președintele Iohannis „Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară”

16 Apr 2019 1321

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

15 Apr 2019 1151

"Era şi cazul" Ce a declarat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, legat de măsurile luate de conducerea Spitalului Judeţean în urma controlului

12 Apr 2019 1302

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va trimite Corpul de control la Spitalul Elias din Capitală

11 Apr 2019 387

Este doctorul Grasa, de la spital, o ţintă, sau aşa a fost să fie?

11 Apr 2019 2716

„Dezastru, jale!“ Ministrul Pintea ne-a spus cum a decurs controlul din toiul nopţii de la Spitalul Judeţean Constanţa

09 Apr 2019 4661

UPDATE. Ce măsuri va lua managerul Cătălin Grasa, de la Spitalul Judeţean Constanţa, în urma controlului ministrului Sorina Pintea

08 Apr 2019 4745

Dezastru pe secţia de neurologie. S-au cerut demisii. Ministrul Sănătății, vizită inopinată la Spitalul Județean Constanța (galerie foto+video)

07 Apr 2019 13146

Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul Județean Ploiești. A cerut demisia unui director

30 Mar 2019 630

Senatorul Mihu îi cere premierului, să prezinte ce strategie Guvernului în privinţa mamelor minore

27 Mar 2019 527

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea „A fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii cannabisului medicinal”

20 Mar 2019 439