Eveniment

„Miturile Cetăţii”, la a III-a ediţie. Invitaţi internaţionali şi opt zile de spectacole, pentru constănţeni şi turişti! (document)


Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” (FMC) a ajuns anul acesta la a III-a ediţie, continuarea lui fiind o reuşită a actualei echipe a Teatrului de Stat Constanţa (TSC), onorând eforturile şi succesele generaţiilor anterioare.
 
FMC se va desfăşura în perioada 20-27 iunie 2018. Spectacolele vor avea loc la sediul Teatrului de Stat Constanţa, pe scena în aer liber care va fi amplasată în Piaţa Ovidiu, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare”, la Termele Romane şi pe platoul din faţa Cazinoului din Constanţa, iar manifestările culturale conexe vor fi programate la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie.
Publicul constănţean a arătat, prin participarea numeroasă pe parcursul primelor două ediţii, că apreciază şi doreşte acest festival, oferind astfel cea mai puternică motivaţie pentru consolidarea tradiţiei, precizează organizarorii.
 
Festivalul va programa 21 de spectacole, ale unor trupe teatrale din ţară şi din străinătate. Printre participanţi se numără Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul Odeon, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul „Fani Tardini” Galați, Teatrul Național „Lucian Blaga“ Cluj-Napoca, Teatrul Act, Unteatru, Teatrul Excelsior din Bucureşti, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul „Al. Davila” Pitești.

Teatrul Astragali din Italia va reveni la FMC, din Franţa va participa Compania „Premier Acte” din Lyon, din Israel - Teatrul Yiddishpiel Tel Aviv, dar vom avea şi un spectacol coproducţie realizat de Compania Teatrală Aradi Kamaraszínház (din Arad) și Baza Teatrală de la Zsámbék, Ungaria.
Urăm bun venit, în festival, Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, care va participa cu spectacolul premiat la Olimpiada Naţională de „Arta actorului”, dar şi Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, care va veni cu un spectacol de licenţă!, mai adaugă organizarorii.

Festivalul va fi completat cu teatru stradal, lansări de cărţi şi de reviste de profil, dar şi cu un colocviu care va celebra Centenarul Marii Uniri, sub titlul „100 de ani de teatru în România Mare”. La colocviu, care va fi moderat de selecţionerul festivalului, cronicarul de teatru Doru Mareş, şi-au anunţat participarea regizori apreciaţi, actori, directori de teatre, cronicari, şi vom folosi acest prilej pentru a aduce în discuţie teme importante pentru creatorii teatrului.
 
Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” dă prilejul unei cooperări largi între instituţii de cultură ale oraşului şi judeţului. Festivalul se realizează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Constanța și având ca partener principal Primăria Municipiului Constanța.  Pe lângă instituţiile enumerate mai sus, TSC mai colaborează pentru organizarea festivalului cu Muzeul de Artă Populară, cu Biblioteca Județeană ,,I.N. Roman Constanța”  şi cu Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 

Organizat de Teatrul de Stat Constanţa, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Constanţa, Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile cetăţii” este o continuare a „Serilor de teatru antic”, desfășurate în anii ’70 în județul Constanța, o tradiție prețuită de localnici, o tradiție ce face parte din moștenirea culturală a regiunii, adaugă, în încheiere, reprezentanţii TSC.

Programul festivalului poate fi consultat, accesând documentul ataşat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întemeietorul Festivalului „Miturile Cetății“, la ceas aniversar. La mulți ani, Silviu Purcărete!

05 Apr 2019 839

A treia ediţie a Festivalului „Miturile Cetăţii“, în statisticile organizatorului. „A fost un succes“ (galerie foto)

03 Jul 2018 1030

Gong final la Festivalul „Miturile Cetăţii“, ediţia a treia... „O să vă aduceţi aminte de mine când n-oi mai fi“ (galerie foto)

29 Jun 2018 915

Ultima zi a Festivalului Internațional „Miturile Cetății”. Anunț important al organizatorilor

27 Jun 2018 642

Festivalul „Miturile Cetății” 2018 se încheie pe scena Centrului „Jean Constantin”

27 Jun 2018 880

Festivalul „Miturile Cetăţii“. Lansarea numărului 40 al revistei Scena.ro

26 Jun 2018 885

Festivalul Internațional Miturile Cetății „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”

25 Jun 2018 912

Festivalul „Miturile Cetăţii“. Încă trei zile de evenimente, cu bucurie primite, pentru toate gusturile

25 Jun 2018 1212

ConstanţaVolume de teatru, lansate în cadrul Festivalului "Miturile cetăţii" 2018

22 Jun 2018 1016

Festivalul „Miturile Cetăţii“ 2018 Cutia cu minuni a Zarazei i-a reînviat publicului constănţean dorul de „Fantasio“ (galerie foto)

22 Jun 2018 1257

Invitaţie la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” desfăşurat la Constanţa. Pe 23 și 24 iunie 2018 se sărbătoreşte Ziua Universală a Iei

21 Jun 2018 1371

„Zaraza“ deschide, mâine, cel mai mare festival de teatru de la malul mării

19 Jun 2018 1226

"Festivalul Internațional de Teatru Miturile Cetății" prelungeşte programul autobuzelor RATC Constanţa

18 Jun 2018 1124

O nouă ediţie a Festivalului Internațional „Miturile Cetății“ începe pe 20 iunie la Constanţa

17 Jun 2018 1196

Interviu cu Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa Consacraţii scenei româneşti, la Festivalul „Miturile Cetăţii“ - Marcel Iureş, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu

16 Jun 2018 1554