Stiri calde

Percheziții în județul Constanța. Un suspect de contrabandă a fost reținut. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au acționat în peste 1.000 de stații de cale ferată, aerogări, rute feroviare și navale, pentru menținerea siguranței transporturilor.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 1 – 7 septembrie 2018, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, desfășurând activități în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 400 de stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.
 
În urma activităților desfășurate, au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel național sau internațional și 1 minor lipsit de supraveghere, care a fost internat într-un centru de plasament.
 
De asemenea, au fost depistate 4 persoane deținătoare și consumatoare de droguri, față de care s-au întocmit dosare penale, fiind predate structurilor competente.
 
În această perioadă, au fost întocmite 57 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals și uz de fals, contrabandă și pescuit ilegal, precum și infracțiuni la regimul circulației.
 
Pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură penală și contravențională, polițiștii au acționat pentru siguranța transporturilor, siguranța și securitatea pe apă, prevenirea pescuitului ilegal și a contrabandei.
 
Spre exemplu, la data de 4 septembrie a.c., polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun. În urma unei percheziții, la domiciliul unei persoane, de 38 de ani, din localitate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 24.780 de țigarete, fără timbru de accizare românesc, prejudicul cauzat bugetului de stat fiind de peste 13.000 de lei.
 
La aceeași adresă, polițiștii au mai descoperit 80 grame substanță vegetală uscată, de culoare brun-verzuie, o țigaretă confecționată artizanal și mai multe foițe din hârtie folosite la confecționarea de țigarete.
 
Persoana de 38 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior a fost dispusă pe numele acesteia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani. Zeci de suspecți conduși la audieri

18 Apr 2019 399

Percheziții masive într-un dosar de fraudă informatică și fals informatic. Suspecții ar fi înșelat mai multe societății din UE

17 Apr 2019 410

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 324

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 352

Percheziţii într-un dosar de furt calificat. Mai multe persoane, audiate

15 Apr 2019 373

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 452

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 318

Zeci de cetățeni străini păcăliți prin anunțuri false de vânzare. Prejudiciu de sute de mii de euro

09 Apr 2019 378

Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România a fost reținut

09 Apr 2019 378

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizate, persoane bănuite de afaceri ilegale cu tutun (galerie foto)

04 Apr 2019 985

Percheziții la persoane bănuite de camătă și șantaj. Cum acționau suspecții. Zeci de persoane aduse la audieri (galerie foto)

03 Apr 2019 664

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de comiterea mai multor infracțiuni. Ce au stabilit anchetatorii

01 Apr 2019 442

Percheziţii domiciliare la Constanţa şi Medgidia. S-a lăsat cu arestări. Care au fost motivele

01 Apr 2019 1055

Percheziții într-un dosar penal de tâlhărie calificată. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore (galerie foto)

29 Mar 2019 358

Descinderi la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mai multe arme au fost confiscate

27 Mar 2019 404