Stiri calde

Percheziții în județul Constanța. Un suspect de contrabandă a fost reținut. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au acționat în peste 1.000 de stații de cale ferată, aerogări, rute feroviare și navale, pentru menținerea siguranței transporturilor.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 1 – 7 septembrie 2018, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, desfășurând activități în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 400 de stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.
 
În urma activităților desfășurate, au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel național sau internațional și 1 minor lipsit de supraveghere, care a fost internat într-un centru de plasament.
 
De asemenea, au fost depistate 4 persoane deținătoare și consumatoare de droguri, față de care s-au întocmit dosare penale, fiind predate structurilor competente.
 
În această perioadă, au fost întocmite 57 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals și uz de fals, contrabandă și pescuit ilegal, precum și infracțiuni la regimul circulației.
 
Pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură penală și contravențională, polițiștii au acționat pentru siguranța transporturilor, siguranța și securitatea pe apă, prevenirea pescuitului ilegal și a contrabandei.
 
Spre exemplu, la data de 4 septembrie a.c., polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun. În urma unei percheziții, la domiciliul unei persoane, de 38 de ani, din localitate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 24.780 de țigarete, fără timbru de accizare românesc, prejudicul cauzat bugetului de stat fiind de peste 13.000 de lei.
 
La aceeași adresă, polițiștii au mai descoperit 80 grame substanță vegetală uscată, de culoare brun-verzuie, o țigaretă confecționată artizanal și mai multe foițe din hârtie folosite la confecționarea de țigarete.
 
Persoana de 38 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior a fost dispusă pe numele acesteia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de percheziţii în dosare de infracțiuni economice, în ultima săptămână

20 Jan 2019 167

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Cum acționau membrii grupării infracționale (document)

16 Jan 2019 266

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 869

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 798

Flagrant la Dorobanțu județul Constanța. Vizați, suspecții de furt din vagoane cisternă ce transportă motorină. Polițiștii au făcut uz de armă pentru prinderea suspecților (video)

14 Jan 2019 1070

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 350

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 792

Percheziţii la persoane suspectate că deţineau şi vindeau ilegal articole pirotehnice. Ce au confiscat poliţiştii

29 Dec 2018 372

Percheziții la locuințele unor suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în casele persoanelor vizate de cercetări

27 Dec 2018 437

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Cinci persoane au fost reținute

20 Dec 2018 1025

Percheziții la suspecți de furt calificat din depozitele unor societăţi comerciale precum şi din tiruri aflate în mers

20 Dec 2018 349

Percheziţii în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu ţigări

18 Dec 2018 414

Percheziții la Constanța. A fost destructurată o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu, peste 2 milioane de euro

14 Dec 2018 469

Percheziții ale polițiștilor de frontieră la Constanța. Vizați, suspecți de contrabandă. Ce au găsit anchetatorii în locuințele suspecților(galerie foto)

14 Dec 2018 448

Percheziții la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată

13 Dec 2018 327