Stiri calde

Percheziții la locuințele unor suspecți de contrabandă cu țigări. Zeci de persoane conduse la audieri

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul ITPF Oradea, ITPF Timișoara, BCCO Oradea, SCCO Satu Mare, IPJ Satu Mare și IPJ Bihor sprijiniți de către lucrători din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj și Oradea, IJJ Maramureș și IJJ Satu Mare, au efectuat 51 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane care fac parte dintr-un grup infracțional axat pe contrabandă cu țigări.
 
Potrivit IGPFR, de la începutul anului 2018, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au fost demarate activități de monitorizare a unei grupări infracționale organizate formată din peste 50 de persoane, cetățeni români și ucraineni, specializată în contrabanda cu țigări de proveniență extra comunitară.
 
Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale, în ceea ce privește trecerea țigărilor peste frontieră, transportul și depozitarea acestora în diferite locații şi comercializarea lor către diferite persoane. 
 
Pe perioada monitorizării, s-au confiscat de la membrii grupării, în urma unor acțiuni punctuale, peste 55.000 de pachete cu țigări în valoare de 610.000 lei, cantitate ce urma să fie introdusă ilegal în țară în vederea comercializării.
 

”În data de 2 august a.c., începând cu ora 6.00, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, delegați de procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul ITPF Oradea, ITPF Timișoara, BCCO Oradea, SCCO Satu Mare, IPJ Satu Mare și IPJ Bihor, sprijiniți de către lucrători din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj și Oradea, IJJ Maramureș și IJJ Satu Mare, au descins la 51 de locații aparținând membrilor grupării, de pe raza județelor Satu Mare, Maramureș, Arad și Bihor.
 
Până în prezent au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, înscrisuri și indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activități infracționale, telefoane mobile şi cartele telefonice în diferite rețele, importante sume de bani în lei și valută, arme și muniția aferentă, deținute ilegal” - au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.
 

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de peste 40 de persoane.
 

”În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de grup infracțional organizat și contrabandă, iar în prezent procurorul de caz și lucrătorii de poliție judiciară delegați de către acesta desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun” - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

 
Pe timpul acțiunii s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Oradea și Serviciul de Operațiuni Speciale Satu Mare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții domiciliare, desfășurate pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

20 Oct 2019 377

DIICOT Bărbat reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor domiciliare (galerie foto)

19 Oct 2019 605

Infracțiunile economice, în atenția Poliției Române

19 Oct 2019 494

DIICOT Percheziții pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de minori și proxenetism

15 Oct 2019 317

Mai multe infracţiuni economice cercetate de Poliţia Română. Zeci de percheziții domiciliare

13 Oct 2019 336

DIICOT Percheziţii domiciliare într-un dosar penal de trafic de minori. Patru persoane, reţinute

11 Oct 2019 346

DIICOT Percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de persoane

09 Oct 2019 420

DIICOT Percheziţii într-un dosar de contrabandă. Mai mulţi inculpaţi, reţinuţi

09 Oct 2019 402

Percheziţii într-un dosar de furt calificat. Suspecţii ar fi sustras biciclete din Germania şi le-ar fi vândut în România

09 Oct 2019 333

Percheziţii în Capitală, într-un dosar de proxenetism şi pedofilie

09 Oct 2019 390

Percheziţii la persoane bănuite de infracțiuni economice. Peste 130 de suspecţi, conduşi la audieri

06 Oct 2019 408

Sute de polițiști, angrenați în percheziții pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată

06 Oct 2019 329

Perchezitii cu sute de poliţişti, în Bucureşti, în aceste momente, pentru capturarea suspectului din atacul armat produs în Piaţa Constituţiei

04 Oct 2019 1036

Percheziţii domiciliare în județele Bistrița-Năsăud și Cluj. Trafic de droguri de risc

03 Oct 2019 470

Percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Călăraşi şi Brăila, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

03 Oct 2019 488