Stiri calde

Percheziții la suspecți de furturi din bancomate din Elveția. Ce au stabilit polițiștii. Cum acționau suspecții

În urma a patru percheziții efectuate pe raza județului Galați, au fost depistate patru persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste o jumătate de milion de euro, prin furturi de bani din bancomate amplasate pe teritoriul Austriei. La acțiune, alături de polițiștii români, au participat și polițiști austrieci.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 18 aprilie a.c., polițiști specializați în investigați criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, împreună cu 6 polițiști ai Departamentului de Investigații Criminale al Landului Austria Inferioară, au efectuat o acțiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă formată din cetățeni români, din județul Galați, bănuiți de comiterea mai multor furturi, pe teritoriul Austriei.
 
Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați și cu autorizarea Judecătoriei Tecuci, în cadrul acțiunii fiind efectuate 4 percheziții domiciliare.
 
În urma acțiunii desfășurate, 4 persoane au fost reținute, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior pe teritoriul Austriei.
 
În fapt, membrii grupării sunt bănuiți de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale și sucursale ale unor unități bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces și smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu inițiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.
 
Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria și privește 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017. 
 
Activitatea de cooperare judiciară internațională în materie penală a fost efectuată prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Acțiunea comună a fost precedată de un intens schimb de informații operative în cadrul cooperării polițienești internaționale și de întâlniri operaționale între polițiști români și austrieci, cu implicarea atașatului de afaceri interne austriac din cadrul Ambasadei Austriei la București, care a participat și la activitățile desfășurate pe raza județului Galați.
 
Totodată, polițiștii de investigații criminale au beneficiat de suportul specialiștilor criminaliști, precum și al polițiștilor din cadrul structurilor de intervenție ale Inspectoratului de Poliție Județean Galați și Inspectoratului de Jandarmi al Județului Galați.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teste false pentru depistarea COVID-19, vândute online. Polițiștii au efectuat percheziții în mai multe orașe, inclusiv Constanța

25 Mar 2020 732

Percheziții, efectuate de oamenii legii Au fost confiscate sute de mii de ţigarete, mai multe kilograme de tutun și peste o mie de litri de alcool

22 Mar 2020 1011

20 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța. Ce s-a constatat. Mai multe persoane conduse la audieri (galerie foto)

11 Mar 2020 750

Percheziții la Constanța, într-un dosar de furt calificat. Trei bărbați implicați

10 Mar 2020 795

Zece persoane din Constanța, arestate preventiv, cer să fie puse în libertate. Date din anchetă

09 Mar 2020 845

Percheziţii la suspecți care furau din camioane aflate în mers

09 Mar 2020 646

Percheziții domiciliare în Constanța! Doi tineri cercetați pentru trafic de droguri de risc cer să fie eliberați din arest

01 Mar 2020 938

Flagrant Percheziții de amploare la Constanța și Ialomița. Furt de combustibil la o societate comercială, cu ajutorul angajaților

01 Mar 2020 1758

Percheziții la Constanța Un tânăr ar fi vândut droguri de risc către o altă persoană

28 Feb 2020 1018

Percheziții în 20 de județe, inclusiv Constanța Comerț cu autoturisme second-hand în valoare de 1 milion de euro!

27 Feb 2020 871

Percheziții în Capitală și în județul Argeș, într-un dosar de contrabandă cu arme

26 Feb 2020 643

Polițiști din județul Constanța au participat la destructurarea unei grupări specializată în evaziune fiscală

25 Feb 2020 1906

Infracțiunile economice, în atenția polițiștilor. Zeci de percheziții domiciliare. Ce au descoperit oamenii legii

22 Feb 2020 761

Percheziții la membrii unei grupări implicate în trafic internațional de droguri de risc și mare risc

20 Feb 2020 795

Percheziţii într-un dosar de braconaj piscicol și furt calificat. Ce s-a constatat (galerie foto)

19 Feb 2020 846