Stiri calde

Percheziții la suspecți de furturi din bancomate din Elveția. Ce au stabilit polițiștii. Cum acționau suspecții

În urma a patru percheziții efectuate pe raza județului Galați, au fost depistate patru persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste o jumătate de milion de euro, prin furturi de bani din bancomate amplasate pe teritoriul Austriei. La acțiune, alături de polițiștii români, au participat și polițiști austrieci.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 18 aprilie a.c., polițiști specializați în investigați criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, împreună cu 6 polițiști ai Departamentului de Investigații Criminale al Landului Austria Inferioară, au efectuat o acțiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă formată din cetățeni români, din județul Galați, bănuiți de comiterea mai multor furturi, pe teritoriul Austriei.
 
Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați și cu autorizarea Judecătoriei Tecuci, în cadrul acțiunii fiind efectuate 4 percheziții domiciliare.
 
În urma acțiunii desfășurate, 4 persoane au fost reținute, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior pe teritoriul Austriei.
 
În fapt, membrii grupării sunt bănuiți de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale și sucursale ale unor unități bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces și smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu inițiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.
 
Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria și privește 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017. 
 
Activitatea de cooperare judiciară internațională în materie penală a fost efectuată prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Acțiunea comună a fost precedată de un intens schimb de informații operative în cadrul cooperării polițienești internaționale și de întâlniri operaționale între polițiști români și austrieci, cu implicarea atașatului de afaceri interne austriac din cadrul Ambasadei Austriei la București, care a participat și la activitățile desfășurate pe raza județului Galați.
 
Totodată, polițiștii de investigații criminale au beneficiat de suportul specialiștilor criminaliști, precum și al polițiștilor din cadrul structurilor de intervenție ale Inspectoratului de Poliție Județean Galați și Inspectoratului de Jandarmi al Județului Galați.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT CInci percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj

17 May 2019 369

Caz incredibil. O femeie își folosea copiii pentru filme pornografice. Imaginile erau trimise cetățenilor străini, contra unor sume de bani

16 May 2019 361

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de contrabandă. Mai mulți suspecți au ajuns după gratii

16 May 2019 296

UPDATE. Percheziţii pe raza localităţilor 23 August şi Mangalia. Ce au găsit oamenii legii

16 May 2019 659

Percheziţii într-un dosar de furt din locuinţe şi dintr-un autovehicul. Mai multe persoane, audiate

15 May 2019 300

Traseul peştelui stricat din Europa în România. Gruparea organizată are rădăcinile în Dobrogea. Sute de percheziţii (galerie foto + video)

15 May 2019 3556

Suspecți de trafic de droguri de risc și etnobotanice, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor (galerie foto)

14 May 2019 360

Procurorul Teodor Niţă, despre percheziţiile de la Constanţa. Peşte stricat ajungea în România spre vânzare (video)

14 May 2019 1461

Ultimă oră! Percheziţii masive în Constanţa şi în ţară. Sute de persoane, implicate (galerie foto)

14 May 2019 1324

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

10 May 2019 375

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

09 May 2019 387

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizate, grupări infracționale specializate în skimming (galerie foto)

08 May 2019 757

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe prin metoda „pomana". Cum acționau suspecții

07 May 2019 308

Percheziții la persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de arbori. Mai multe mandate de aducere vor fi puse în aplicare

03 May 2019 370

Percheziții într-un dosar penal de delapidare, gestiune frauduloasă și evaziune fiscală. Printre suspecți ar fi și un fost ministru

02 May 2019 429