Stiri calde

Poliţia Locală Zeci de terenuri din Constanţa, neigienizate


În data de 15.04.2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal au efectuat un control tematic pentru verificarea organizărilor de șanțier în ceea ce privește asigurarea condițiilor de acoperire cu plasă de protecție, împrejmuirea cu panouri și menținerea unei stări permanente de curățenie a imobilelor aflate în curs de execuție din cartierul Palazu Mare.

Cu ocazia activităților de control au fost deschise 11 fișe de identificare pentru fiecare imobil și au fost întocmite 8 note de constatare în care reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcții în calitate de investitori, li s-au dispus măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate precum: acoperirea cu plasă de protecție, împrejmuirea cu panouri aliniate, menținerea unei permanente stări de curățenie în zona din interiorul și din jurul locației, stabilindu-se un termen de 5 zile lucrătoare pentru executarea acestora.

După expirarea termenului stabilit, se va proceda la verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse de organele de control, iar în funcție de aspectele constate se vor aplica prevederile legale în domeniu.

Concomitent, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au identificat 89 de terenuri neigienizate și cu vegetație crescută în exces, urmând ca, în perioada următoare, proprietarilor să li se aducă la cunostință obligațiile legale ce le revin în calitate de deținători legali ai loturilor de teren, cu recomandarea ca aceștia să întreprindă măsuri de curățenie, igienizare, dezinsecție și deratizare a terenurilor respective din cartierul Palazul Mare.

Ca și măsură preventivă, poliţiştii recomandă persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare privind disciplina în construcții și protecția mediului.

Activități similare se vor derula și în perioada următoare, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni, ci acela de a contribui la  menținerea un mediu curat și sănătos în orașul nostru.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locația și date care să ne permită identificarea și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale care țin de curățenie și de buna gospodărire, transmite DGPL Constanţa.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minutele care au făcut diferenţa. Cum a luat amendă un bărbat pentru că a parcat în Constanţa fără să achite parcarea

27 May 2019 357

Atenție șoferi! Mai multe mașini parcate, ridicate de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au fost sancționate (galerie foto)

24 May 2019 770

Avarie RAJA la intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Dacia

23 May 2019 306

Poliţiştii locali din municipiul Constanţa au ridicat 72 de autoturisme parcate neregulamentar

23 May 2019 375

Cum au sărbătorit oamenii legii Ziua Poliţiei Locale Constanţa

22 May 2019 456

Astăzi este Ziua Poliției Locale. Mai mulți polițiști locali din Constanța au primit diplome pentru merite deosebite în muncă (galerie foto)

21 May 2019 600

Taximetrist din Constanţa, încolţit de poliţişti, după ce ar fi coborât să deschidă portbagajul. Ce s-a întâmplat

21 May 2019 799

Constanţa. Cerşetoria, consumul de alcool şi staţionările neregulamentare, sancţionare de poliţiştii locali

20 May 2019 297

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au taxat polițiștii locali (galerie foto) (galerie foto)

18 May 2019 423

Constanţa. Opririle şi staţionările neregulamentare, sancţionate de poliţiştii locali

15 May 2019 394

Despre acţiunile de verificare “Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni”

13 May 2019 783

Află câte lucrări fără autorizaţie de construire au fost înregistrate la Constanţa, într-o săptămână

13 May 2019 581

Amendaţi pentru că fumau în interiorul unei unităţi spitaliceşti din Constanţa

13 May 2019 360

În municipiu Constanţa Peste o sută de procese verbale pentru cerşetorie, consum alcool şi alte fapte antisociale

13 May 2019 289

Şoferi, atenţie unde parcaţi! Câte autovehiculele oprite neregulamentar au fost ridicate de Poliţia Locală Constanţa

13 May 2019 333