Poliţia Locală Zeci de terenuri din Constanţa, neigienizate


În data de 15.04.2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal au efectuat un control tematic pentru verificarea organizărilor de șanțier în ceea ce privește asigurarea condițiilor de acoperire cu plasă de protecție, împrejmuirea cu panouri și menținerea unei stări permanente de curățenie a imobilelor aflate în curs de execuție din cartierul Palazu Mare.

Cu ocazia activităților de control au fost deschise 11 fișe de identificare pentru fiecare imobil și au fost întocmite 8 note de constatare în care reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcții în calitate de investitori, li s-au dispus măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate precum: acoperirea cu plasă de protecție, împrejmuirea cu panouri aliniate, menținerea unei permanente stări de curățenie în zona din interiorul și din jurul locației, stabilindu-se un termen de 5 zile lucrătoare pentru executarea acestora.

După expirarea termenului stabilit, se va proceda la verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse de organele de control, iar în funcție de aspectele constate se vor aplica prevederile legale în domeniu.

Concomitent, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au identificat 89 de terenuri neigienizate și cu vegetație crescută în exces, urmând ca, în perioada următoare, proprietarilor să li se aducă la cunostință obligațiile legale ce le revin în calitate de deținători legali ai loturilor de teren, cu recomandarea ca aceștia să întreprindă măsuri de curățenie, igienizare, dezinsecție și deratizare a terenurilor respective din cartierul Palazul Mare.

Ca și măsură preventivă, poliţiştii recomandă persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare privind disciplina în construcții și protecția mediului.

Activități similare se vor derula și în perioada următoare, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni, ci acela de a contribui la  menținerea un mediu curat și sănătos în orașul nostru.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locația și date care să ne permită identificarea și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale care țin de curățenie și de buna gospodărire, transmite DGPL Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 384

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 428

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 802

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 462

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 415

Cumpărări directe! Medgidia. Se extinde sistemul de supraveghere stradală! GMB Computers SRL se va ocupa de lucrări

08 Apr 2024 568

Primăria Mangalia cumpără de la Universal Grup SRL uniforme pentru poliția locală!

05 Apr 2024 520

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 650

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 714

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 663

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 741

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 479

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 601

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 905

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1135