Stiri calde

Poliția Română, prezentă la Convenția Europeană a Şefilor de Poliție de la Haga

Săptămâna aceasta, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, s-a aflat în Regatul Țărilor de Jos, la Haga, unde a participat la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție și a avut mai multe întâlniri bilaterale.

În agenda convenției, au fost discutate soluții pentru înlăturarea principalelor amenințări la siguranța comunităților din spațiul european și elemente concrete de colaborare polițienească și de eficientizarea a schimbului de informații.
 
În perioada 25 – 27 septembrie 2018, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, s-a aflat în Regatul Țărilor de Jos, la Haga, în scopul participării la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție și pentru a avea mai multe întâlniri bilaterale.
 
În cadrul reuniunii, au fost discutate principalele amenințări la siguranța comunităților din spațiul european (criminalitate cibernetică, migrație ilegală, droguri, terorism) și soluții pentru acestea.
 
Reprezentantul României a susținut dezvoltarea unui mediu informaţional dinamic, bazat pe interoperabilitate şi servicii specifice societăţii informaţionale, cât şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi a intereselor de securitate naţională, într-un cadru legal adecvat. În acest sens, în cadrul viitoarei Președinții  a Consiliului Uniunii Europene, va fi supus atenţiei Statelor Membre un concept inovator în desfăşurarea activităţilor poliţieneşti „Policing in a connected world - Novel actionable information“.
 
De asemenea, reprezentantul Poliției Române a susținut necesitatea consolidării parteneriatul cu comunitatea pe termen mediu şi lung, raportat la o perspectivă europeană în care Poliția trebuie să fie adaptată la libertatea de mișcare a cetățenilor în spațiul Uniunii.
 
A fost subliniată experiența Poliției Române în domeniu cooperării polițienești internaționale privind misiunile de suport operativ din care a rezultat că activitățile preventive pot fi desfășurate mult mai eficient prin prezența polițiștilor români pe teritoriul altor state europene unde sunt prezente comunități românești.
 
La sediul Europol, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, a avut întâlniri bilaterale cu domnul Erik Akerboom - șeful Poliției Olandeze, Anders Thornberg – șeful Poliției Suedeze, Holger Münch – șeful Poliției Federale Germane, Nicoletta della Valle – șeful Poliției Federale din Confederația Elvețiană și Michaela Kardeis - Director General al Direcției Generale de Securitate Publică din Austria. Au mai avut loc întâlniri cu reprezentanții structurilor de poliție și jandarmerie din Franța, Spania, Croația și Finlanda.
 
În cadrul întâlnirilor, a fost discutată necesitateaconsolidării securității interne a Uniunii Europene, iar reprezentantul Poliției Române a informat partenerii de dialog cu privire la prioritățile pe care România urmează să le promoveze în cadrul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
 
De asemenea, cu fiecare reprezentant al polițiilor din statele partenere, au fost discutate elemente concrete de colaborare polițienească și de eficientizarea a schimbului de informații.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenţie, şoferi! Poliţia Română anunţă o nouă „surpriză“ pentru conducătorii auto

20 Sep 2019 300

Poliţia Română Peste 500 de permise, reţinute de poliţiştii rutieri

19 Sep 2019 279

Acțiune la nivel național Polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au desfășurat controale în peste 300 de gări din toată țara

18 Sep 2019 471

Peste 500 de permise de conducere reţinute de poliţiştii români numai în 24 de ore

18 Sep 2019 264

Infracţiunile economice, în atenţia Poliţiei Române

16 Sep 2019 281

Mii de evenimente, sesizate prin 112, într-o singură zi

16 Sep 2019 284

În ultima săptămână, persoane, maşini şi acte, căutate internaţional, găsite de polițiști din România și din statele Schengen

15 Sep 2019 428

Poliția Română Prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări

15 Sep 2019 279

Poliția Română Trei bărbați sunt căutați de autoritățile din Olanda după ce ar fi comis o tâlhărie extrem de violentă

14 Sep 2019 5096

Poliţiştii, ieri, au intervenit la aproape trei mii de evenimente, în toată ţara

13 Sep 2019 274

Peste două mii de evenimente sesizate ieri, prin 112, la nivel naţional

12 Sep 2019 277

Ieri, polițiștii au depistat persoane urmărite internațional. Peste 150 de persoane, surprinse în flagrant delict

09 Sep 2019 605

Poliția Română Acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților cu arme și muniții. Opt persoane reținute (Galerie foto)

07 Sep 2019 523

DIICOT Percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

07 Sep 2019 488

Constanţa. Zeci de sancţiuni aplicate de către poliţiştii locali

28 Aug 2019 439