Stiri calde

Poliția Română, prezentă la Convenția Europeană a Şefilor de Poliție de la Haga

Săptămâna aceasta, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, s-a aflat în Regatul Țărilor de Jos, la Haga, unde a participat la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție și a avut mai multe întâlniri bilaterale.

În agenda convenției, au fost discutate soluții pentru înlăturarea principalelor amenințări la siguranța comunităților din spațiul european și elemente concrete de colaborare polițienească și de eficientizarea a schimbului de informații.
 
În perioada 25 – 27 septembrie 2018, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, s-a aflat în Regatul Țărilor de Jos, la Haga, în scopul participării la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție și pentru a avea mai multe întâlniri bilaterale.
 
În cadrul reuniunii, au fost discutate principalele amenințări la siguranța comunităților din spațiul european (criminalitate cibernetică, migrație ilegală, droguri, terorism) și soluții pentru acestea.
 
Reprezentantul României a susținut dezvoltarea unui mediu informaţional dinamic, bazat pe interoperabilitate şi servicii specifice societăţii informaţionale, cât şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi a intereselor de securitate naţională, într-un cadru legal adecvat. În acest sens, în cadrul viitoarei Președinții  a Consiliului Uniunii Europene, va fi supus atenţiei Statelor Membre un concept inovator în desfăşurarea activităţilor poliţieneşti „Policing in a connected world - Novel actionable information“.
 
De asemenea, reprezentantul Poliției Române a susținut necesitatea consolidării parteneriatul cu comunitatea pe termen mediu şi lung, raportat la o perspectivă europeană în care Poliția trebuie să fie adaptată la libertatea de mișcare a cetățenilor în spațiul Uniunii.
 
A fost subliniată experiența Poliției Române în domeniu cooperării polițienești internaționale privind misiunile de suport operativ din care a rezultat că activitățile preventive pot fi desfășurate mult mai eficient prin prezența polițiștilor români pe teritoriul altor state europene unde sunt prezente comunități românești.
 
La sediul Europol, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, a avut întâlniri bilaterale cu domnul Erik Akerboom - șeful Poliției Olandeze, Anders Thornberg – șeful Poliției Suedeze, Holger Münch – șeful Poliției Federale Germane, Nicoletta della Valle – șeful Poliției Federale din Confederația Elvețiană și Michaela Kardeis - Director General al Direcției Generale de Securitate Publică din Austria. Au mai avut loc întâlniri cu reprezentanții structurilor de poliție și jandarmerie din Franța, Spania, Croația și Finlanda.
 
În cadrul întâlnirilor, a fost discutată necesitateaconsolidării securității interne a Uniunii Europene, iar reprezentantul Poliției Române a informat partenerii de dialog cu privire la prioritățile pe care România urmează să le promoveze în cadrul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
 
De asemenea, cu fiecare reprezentant al polițiilor din statele partenere, au fost discutate elemente concrete de colaborare polițienească și de eficientizarea a schimbului de informații.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţia Română Peste 600 de permise de conducere, reţinute într-o singură zi

18 Jul 2019 279

Dosar penal de abuz în serviciu și fals în acte. Polițiștii efectuează cercetări

17 Jul 2019 377

Controale pe litoral. Mai mulți conducători auto au fost prinși drogați și beți la volan

13 Jul 2019 472

Precizări privind captura de droguri din acest an, de pe litoralul românesc

11 Jul 2019 528

Acţiune de amploare a Poliţiei Române pentru prevenirea accidentelor rutiere

29 Jun 2019 526

Atenţie la viteză! De astăzi, Poliţia Română derulează în întreaga ţară o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere

28 Jun 2019 533

UPDATE IPJ Constanța. 16 persoane, reținute în cazul tonelor de pește stricat, confiscate pe teritoriul României

20 Jun 2019 1339

Percheziții efectuate de Poliția Română și DIICOT. S-au găsit de la droguri, până la arme. Grupări de criminalitate organizată, destructurate

16 Jun 2019 1423

Poliţia Română, la datorie în minivacanţa de Rusalii Puncte de lucru temporare, înfiinţate în staţiunile din judeţul Constanţa

14 Jun 2019 476

DIICOT Grup infracţional specializat în trafic de migranţi şi spălare de bani, destructurat de procurori

12 Jun 2019 494

Circulaţie rutieră deviată, pe două tronsoane kilometrice, pe Autostrada A2

09 Jun 2019 596

Percheziții la suspecți de braconaj cinegetic. Ce au găsit polițiștii în locuințele bărbaților

29 May 2019 506

Operațiunea "TRIVIUM" 81 de persoane reținute și aproape 900 de grame de aur indisponibilizate

25 May 2019 516

Proiect inițiat de România „CLEAN WATERS 2019”, în premieră în toată Europa. Ce rezultate au avut controalele

25 May 2019 577

Am întrebat Ce se întâmplă cu chestorul şi comisarul-şef din Poliţia Română, prinşi conducând băuţi maşinile de serviciu

25 May 2019 870