Stiri calde

Poliția Română, prezentă la Convenția Europeană a Şefilor de Poliție de la Haga

Săptămâna aceasta, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, s-a aflat în Regatul Țărilor de Jos, la Haga, unde a participat la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție și a avut mai multe întâlniri bilaterale.

În agenda convenției, au fost discutate soluții pentru înlăturarea principalelor amenințări la siguranța comunităților din spațiul european și elemente concrete de colaborare polițienească și de eficientizarea a schimbului de informații.
 
În perioada 25 – 27 septembrie 2018, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, s-a aflat în Regatul Țărilor de Jos, la Haga, în scopul participării la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție și pentru a avea mai multe întâlniri bilaterale.
 
În cadrul reuniunii, au fost discutate principalele amenințări la siguranța comunităților din spațiul european (criminalitate cibernetică, migrație ilegală, droguri, terorism) și soluții pentru acestea.
 
Reprezentantul României a susținut dezvoltarea unui mediu informaţional dinamic, bazat pe interoperabilitate şi servicii specifice societăţii informaţionale, cât şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi a intereselor de securitate naţională, într-un cadru legal adecvat. În acest sens, în cadrul viitoarei Președinții  a Consiliului Uniunii Europene, va fi supus atenţiei Statelor Membre un concept inovator în desfăşurarea activităţilor poliţieneşti „Policing in a connected world - Novel actionable information“.
 
De asemenea, reprezentantul Poliției Române a susținut necesitatea consolidării parteneriatul cu comunitatea pe termen mediu şi lung, raportat la o perspectivă europeană în care Poliția trebuie să fie adaptată la libertatea de mișcare a cetățenilor în spațiul Uniunii.
 
A fost subliniată experiența Poliției Române în domeniu cooperării polițienești internaționale privind misiunile de suport operativ din care a rezultat că activitățile preventive pot fi desfășurate mult mai eficient prin prezența polițiștilor români pe teritoriul altor state europene unde sunt prezente comunități românești.
 
La sediul Europol, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, a avut întâlniri bilaterale cu domnul Erik Akerboom - șeful Poliției Olandeze, Anders Thornberg – șeful Poliției Suedeze, Holger Münch – șeful Poliției Federale Germane, Nicoletta della Valle – șeful Poliției Federale din Confederația Elvețiană și Michaela Kardeis - Director General al Direcției Generale de Securitate Publică din Austria. Au mai avut loc întâlniri cu reprezentanții structurilor de poliție și jandarmerie din Franța, Spania, Croația și Finlanda.
 
În cadrul întâlnirilor, a fost discutată necesitateaconsolidării securității interne a Uniunii Europene, iar reprezentantul Poliției Române a informat partenerii de dialog cu privire la prioritățile pe care România urmează să le promoveze în cadrul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
 
De asemenea, cu fiecare reprezentant al polițiilor din statele partenere, au fost discutate elemente concrete de colaborare polițienească și de eficientizarea a schimbului de informații.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pericol pe autostrăzi. Mai mulţi şoferi drogaţi depistaţi în trafic de poliţişti. Ce măsuri au aplicat oamenii legii

22 Feb 2019 754

Poliţia Română şi DIICOT, percheziţii Au fost indisponibilizate peste 30 de kilograme de droguri, bani falși și echipamente IT

10 Feb 2019 459

Protocol pentru radare între CNAIR şi Poliţia Română? Ce spun reprezentanții CNAIR

04 Feb 2019 654

Poliţia Română a participat la o amplă acţiune împotriva atacurilor informatice. Cum s-a desfăşurat

30 Jan 2019 412

Percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

27 Jan 2019 438

Autoturism, oprit în trafic de poliţiştii. Ce transporta şoferul. Marfa a fost confiscată

23 Jan 2019 478

Poliția Română. 160 de persoane urmărite, printre care și minori, depistate de polițiști

19 Jan 2019 821

Poliţia Română organizează concurs pentru Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa

19 Jan 2019 1208

Șefi noi în Poliția Română. Cine sunt cei care ocupă funcțiile de adjunct al inspectorului general al IGPR

18 Jan 2019 471

Noi încadrări în Poliția Română. Care sunt condiţiile

15 Jan 2019 902

Acțiunea națională „Foc de Artificii” la final. Tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști

13 Jan 2019 457

Câți suspecți au fost plasați săptămâna aceasta în arest la domiciliu. Pentru câte persoane a fost luată măsura supravegherii judiciare

13 Jan 2019 356

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 467

Acţiuni ale Poliţiei Române, pentru siguranţa transporturilor

06 Jan 2019 348

Mii de sancțiuni aplicate ieri de polițiști. Mai mulți șoferi au rămas fără permis de conducere

04 Jan 2019 321