Stiri calde

Prahova. Zeci de gospodării, inundate. Peste 80 de pompieri militari acţionează în permanenţă (galerie foto)

În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit marți noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din 8 locații, respectiv Lipănești, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi acestea fiind inundate ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore, anunţă ISU Prahova.

Potrivit informaţiilor, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 12 locuințe și 3 gospodării.

Trei locuințe dar și două gospodării din localitatea Bărcănești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipănești, pentru evacuarea apei din două locuințe, în comuna Strejnic la o locuință particulară și o gospodărie și în orașul Plopeni la trei locuințe. De asemenea, în municipiul Ploiești, pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcănești carosabilul este inundat, pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN1 și se va revărsa într-un canal de irigații.

Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Brazi (strada Trandafirilor) unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.

Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acționat și pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori, ce au căzut pe carosabil și stâlpi de electricitate, în localitățile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păulești și pe DN1 în dreptul localității Românești.

O situație dificilă este în comuna Bărcănești, unde peste 30 de locuințe sunt inundate. La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 5 camioane de intervenție și 13 motopompe au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Turiști, blocați în Valea Spumoasă. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor

25 Aug 2019 294

Trei răniți în urma unui accident rutier produs pe DN 1. Traficul este blocat

25 Aug 2019 379

Accident rutier grav pe DN1, judeţul Prahova. Patru victime, printre care şi un copil

22 Aug 2019 761

Persoana dispărută în mare la Tuzla este militar!

14 Aug 2019 3921

Instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate în toată țara

13 Aug 2019 639

Marea şi-a luat din nou tributul O tânără de 19 ani, înecată! Legătura cu scriitorul Mircea Ţuglea, la aproape doi ani de la moartea sa

13 Aug 2019 13380

UPDATE A fost cutremur, în această noapte, în România

10 Aug 2019 2099

Incendiu violent la locomotiva unui tren de călători, ce circula pe ruta Brașov-București (galerie foto)

07 Aug 2019 459

Accident rutier pe DN1. Şase victime, dintre care un copil

07 Aug 2019 432

Carambol în Prahova. Trei autoturisme au fost implicate. Circulaţie întreruptă pe ambele sensuri

06 Aug 2019 314

​Doi tineri au vrut să fenteze polițiștii făcând schimb de locuri la volan, însă s-au ales cu dosare penale.

05 Aug 2019 402

Secundele fac diferența între viață și moarte. Un pompier a salvat viața un copil pe cale să se înece

05 Aug 2019 647

Vama Veche Femeie, scoasă din mare inconștientă. Intervin salvatorii (galerie foto)

04 Aug 2019 3973

Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară. Sunt vizate și județele Constanța și Tulcea

03 Aug 2019 373

Tragedie de proporții în Prahova. Doi copii au murit

28 Jul 2019 573