Stiri calde

Prahova. Zeci de gospodării, inundate. Peste 80 de pompieri militari acţionează în permanenţă (galerie foto)

În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit marți noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din 8 locații, respectiv Lipănești, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi acestea fiind inundate ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore, anunţă ISU Prahova.

Potrivit informaţiilor, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 12 locuințe și 3 gospodării.

Trei locuințe dar și două gospodării din localitatea Bărcănești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipănești, pentru evacuarea apei din două locuințe, în comuna Strejnic la o locuință particulară și o gospodărie și în orașul Plopeni la trei locuințe. De asemenea, în municipiul Ploiești, pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcănești carosabilul este inundat, pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN1 și se va revărsa într-un canal de irigații.

Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Brazi (strada Trandafirilor) unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.

Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acționat și pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori, ce au căzut pe carosabil și stâlpi de electricitate, în localitățile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păulești și pe DN1 în dreptul localității Românești.

O situație dificilă este în comuna Bărcănești, unde peste 30 de locuințe sunt inundate. La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 5 camioane de intervenție și 13 motopompe au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier în județul Prahova. Un autobuz, un microbuz și un autoturism, implicate

22 Mar 2019 368

DNA. Membru în Parlamentul European și alți inculpați, trimiși în judecată. Ce acuzații li se aduc

21 Mar 2019 406

Una dintre firmele din scandalul dezinfectanţilor a avut contract cu un spital din judeţul Constanţa

20 Mar 2019 873

Afaceri penale cu dezinfectanți. Percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale ce produc, importă și comercializează produse biocide.

19 Mar 2019 404

Încă trei persoane, doborâte de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 177

18 Mar 2019 263

Microbuz de călători implicat într-un accident rutier în județul Prahova. Sunt mai multe victime

13 Mar 2019 426

Un mistreț a provocat panică într-o localitate din Prahova. Animalul a atacat și un echipaj de jandarmi

08 Mar 2019 388

Un elicopter a fost avariat după o aterizare forţată. Ce s-a întâmplat

08 Mar 2019 762

Femeie, arsă de vie în urma unui incendiu violent

08 Mar 2019 580

UPDATE. Accident rutier pe DN1. Două autoturisme implicate. Trafic îngreunat

07 Mar 2019 538

Pericol major in județul Prahova. Incendiul ameninţă un depozit de butelii, un abator, locuinţe şi fabrica de geamuri (galerie foto)

06 Mar 2019 338

Tragedie la Sinaia. Un copil de trei ani, lovit de locomotivă. Salvatorii nu au mai putut face nimic

03 Mar 2019 680

Accident rutier grav pe DN 1B. Patru răniți. Victimă, preluată de elicopterul SMURD

02 Mar 2019 672

Bărbat cercetat pentru delapidare, după ce și-ar fi însușit salariile colegilor. Despre ce sumă este vorba

01 Mar 2019 474

Gripa a mai făcut o victimă. Bilanțul deceselor a ajuns la 149

24 Feb 2019 592