Stiri calde

Primarul Făgădău se apără în scandalul subvenţionării sportului constănţean

Zi tensionată pentru sportul constănțean. Azi dimineaţă, echipa masculină de volei CVM Tomis Constanţa, campioana României, a anunţat că retrage din Liga Campionilor. Agitaţie maximă!
Cum s-a ajuns la această decizie?
În convocatorul şedinţei Consiliului local al municipiului Constanţa, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, figura şi proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume (1,8 milioane de lei) din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive a Asociaţiei Club de Volei Municipal Tomis Constanţa, în anul competiţional 2015-2016.
Cum şedinţa a fost amânată, proiectul nu a putut fi adoptat. În acel moment, conducerea CVM Tomis a realizat că nu va putea suporta cheltuielile date de participarea în Liga Campionilor. Totuși, la scurt timp, Serhan Cadâr, directorul executiv al campioanei României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, a declarat că echipa nu va fi retrasă din Liga Campionilor, aşa cum se plănuise iniţial, arătând că renunţarea la competiţie presupune costuri foarte mari. În total, CVM Tomis Constanţa ar fi plătit 109.000 de euro şi ar fi suportat o suspendare de trei ani din toate competiţiile europene.
Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis Constanţa, este de părere că, la Constanţa, cele două echipe nou-înfiinţate de handbal masculin sunt tratate preferenţial faţă de formaţia de volei în ce priveşte finanţarea de la bugetul local, în ciuda faptului că CVM Tomis nu are datorii la SPIT şi la ANAF şi că s-a menţinut structura sportivă iniţială.
În replică, la o emisiune televizată, primarul interimar Decebal Făgădău a declarat că municipiul a alocat în fiecare an bani și, practic, ”atât echipa de handbal cât și echipa de volei au avut cea mai mare siguranță în banii pe care municipalitatea i-a acordat. Altele au fost rațiunile pentru care fie s-au fărâmițat echipe, vezi HCM, fie că se află acum într-un calendar înghesuit, vezi Volei Club Municipal. S-a ajuns la procese urmare a raportului Curții de Conturi. La Consiliul Județean, și aici chiar aș vrea să fac această distincție: noi nu am avut niciun fel de indiciu și nu am avut niciun fel de raport nefavorabil din partea vreunei instituții de control în ceea ce privește finanțarea, fundamentată bsolut legal a cluburilor sportive. Nu ați auzit niciodată la Primăria municipiului Constanța despre vreun scandal legat de ilegalități în utilizarea folosirii fondurilor pentru cluburile  sportive.” Potrivit lui Făgădău, Serhan Cadîr are o anumită frustrare competițională legată de cele două sporturi: handbal și volei: ”El susține că handbalul a fost favorizat pe Legea 69 în condițiile în care cluburile nou-născute au venit de la început și au solicitat finanțarea pe Legea 69, care a apărut între timp. Volei Club Municipal nu se află în această situație pentru că nu vorbim despre un club nou-înființat, ci despre un club care a începutt procedura de finanțare pe Legea 350, adică un alt tip de procedură, încă din luna mai a acestui an. Că durează atât nu este vina mea.”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Personalitatea savantului Garabet Kumbetlian, evocată cu prilejul Zilelor Liceului Energetic Constanţa (galerie foto)

18 May 2019 895

Soţia primarului Decebal Făgădău, intermediere în servicii de telemedicină Monica Gaitanidis s-a asociat cu un manager de succes din marketingul medical

17 May 2019 3064

„Primarul Constanţei, oricare ar fi el, ar trebui să respecte legea şi să-şi respecte cetăţenii“ Senatorul Chiţac îi solicită lui Decebal Făgădău un raport de activitate

15 May 2019 717

Se rejudecă procesul fostului arhitect-şef Sorin Munteanu vrea să desfiinţeze organigrama prin care Făgădău şi-a reorganizat aparatul din Primărie (documente)

15 May 2019 1599

Situația construcțiilor realizate în ultimii ani în stațiunea Mamaia, analizată în emisiunea „România, te iubesc!” (video)

12 May 2019 2235

Anchetă "România, te iubesc!" cu privire la Dosarul Retrocedărilor. Primarul Constanţei - “N-am câștigat mașina timpului”

12 May 2019 1632

Stelian Ion (USR) - „Când eşti primar, mersul la serviciu cu transportul în comun nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei“

27 Apr 2019 565

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 716

Prim-vicepreşedintele PNL, despre „bugetul de înmormântare a Constanţei“

27 Apr 2019 919

Primarul Decebal Făgădău, mesaj pentru constănţeni cu prilejul Sărbătorilor de Paşti

26 Apr 2019 911

Licitaţia pentru Cazinoul din Constanţa ar trebui să înceapă în luna mai

26 Apr 2019 586

S-a avansat propunerea fuziunii cluburilor de rugby din Constanţa Tomitanii şi Cleopatra (document)

26 Apr 2019 1879

S-a aprobat. Taxe mai mari pentru constănţeni. Cu cât vor creşte, de ce şi de când (galerie foto)

26 Apr 2019 1836

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

25 Apr 2019 768

Ambasadorul Republicii Estonia, vizită la Primăria Constanța

23 Apr 2019 512