Stiri calde

Protocolul de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Consiliul Național al Rectorilor

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, și președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, au semnat astăzi, 22 februarie 2018, un Protocol de colaborare, document care va asigura un cadru consolidat de cooperare între instituția reprezentativă a diplomației române și mediul universitar, adaptat la evoluția instrumentelor tot mai diverse de diplomație culturală, precum și la obiectivele majore asumate de statul român în domeniul politicii externe și al educației.
 
Potrivit MAE, în intervenția susținută în cadrul ceremoniei de semnare, ministrul afacerilor externe a subliniat interesul Ministerului Afacerilor Externe pentru un dialog constant cu tânăra generație: „Promovarea imaginii României trebuie să se sprijine mult mai mult pe contribuția adusă de tineri și pe performanțele acestora atât în domenii tradiționale precum educația, cercetarea, inovația, cultura, știința, cât și în acele componente de actualitate sau emergente ale diplomației secolului al XXI-lea. Vreau să reiterez deschiderea Ministerului Afacerilor Externe pentru un dialog constant cu mediile de cercetare din România şi pentru articularea mai clară a agendei noastre de priorități externe cu proiectele de cercetare ale universităților”.
 
Făcând referire la colaborarea tradițională dintre Ministerul Afacerilor Externe și mediul universitar, ministrul Teodor Meleșcanu a menționat atât modalitățile concrete și diverse prin care diplomația română contribuie la promovarea ofertei educaționale a României și la consolidarea cooperării internaționale în domeniul educației și cercetării, cât și rolul esențial al universităților în promovarea culturii, limbii și valorilor românești, prin asigurarea unui mediu multicultural de studiu, reunind, în spiritul respectului reciproc, studenți și profesori români și străini.
 
Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, a exprimat satisfacție pentru concretizarea acestui demers, care va oferi noi instrumente de colaborare în vederea promovării realizărilor mediului de învățământ și cercetare din România. În context, a adresat mulțumiri pentru sprijinul permanent oferit delegațiilor universitare de Ministerul Afacerilor Externe, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.

Sursa foto: MAE

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reuniune informală a șefilor de protocol din statele membre ale Uniunii Europene. Ce a curpins programul

14 Feb 2019 261

Vești bune pentru militarii profesioniști. LMP a semnat protocol de colaborare cu Sanatoriul EFOSAN din Eforie Nord. De ce servicii vor beneficia militarii (galerie foto)

11 Feb 2019 3121

Protocol pentru radare între CNAIR şi Poliţia Română? Ce spun reprezentanții CNAIR

04 Feb 2019 569

Cel mai emoţionant mesaj, postat pe Facebook, pentru tânăra de 25 de ani, din Valu lui Traian, decedată în condiţii suspecte

27 Jan 2019 7116

Tragedia nopţii la Valu lui Traian. O tânără a murit. Medicii nu au mai putut să o salveze

27 Jan 2019 11189

Consiliul Județean Constanța cumpără apă și cafea pentru protocol (document)

21 Jan 2019 250

Noutăţi cu privire la Programul „Prima Casă“ pentru anul 2019 (document)

11 Jan 2019 443

Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Neptun a cumpărat papetărie de la o firmă din Constanţa (document)

11 Jan 2019 325

Ministerul Sănătății dorește implementarea unui protocol pentru tratamentul pacienților cu accident vascular cerebral (document)

04 Jan 2019 537

Şefa Protocolului de la Cotroceni, jefuită. I-a fost spartă casa

02 Dec 2018 698

Campania de informare „Refuz să devin o victimă” la Cumpăna, județul Constanța (galerie foto)

14 Nov 2018 390

Protocol de colaborare între Primăria Cumpăna şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa

14 Nov 2018 704

George Ciamba este noul ministru al Afacerilor Europene

12 Nov 2018 627

Accident rutier în zona Dana 35 a Portului Constanţa. O persoană decedată (galerie foto+video)

07 Nov 2018 3094

Stelian Ion, despre dublul standard al lui Tudorel Toader. „Îndrăzneşte să crezi în imparţialitatea şi corectitudinea conducerii Inspecţiei Judiciare!“

29 Oct 2018 643