Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

Sursă foto: Facebook/ISJ Constanța
 
  • Astăzi, 22 februarie 2024, în cadrul întâlnirii dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța s-a semnat un Protocol de colaborare privind derularea de activități specifice sistemului educațional și de promovare a învățământului dual.
     
Astăzi, 22 februarie 2024, în cadrul întâlnirii dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța s-a semnat un Protocol de colaborare privind derularea de activități specifice sistemului educațional și de promovare a învățământului dual, conform ISJ Constanța.

ISJ Constanța a fost reprezentat de către Sorin Mihai, inspector școlar general și Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct. Din partea CCINA Constanța a fost prezentă la întâlnire Ruxandra Serescu, director general.

Protocolul are ca obiectiv crearea cadrului operațional în temeiul căruia partenerii vor acționa, în baza propriilor competențe, prin eforturi comune, atât pentru asigurarea formării profesionale de calitate a elevilor, cât și pentru facilitarea inserției absolvenților învățământului dual pe piața muncii.

De asemenea, colaborarea urmărește și realizarea unor proiecte educative, dedicate elevilor constănțeni, având ca obiectiv dezvoltarea personală a acestora prin diverse activități educative și extrașcolare, organizate în scopul exersării competențelor cu aplicabilitate în viața școlară și nu numai.

Prima acțiune stabilită în programul parteneriatului încheiat astăzi între cele două instituții va avea loc în cadrul Salonului de Dotări Hoteliere, ediția a XX-a, derulat în perioada 21 - 24 martie 2024, la Pavilionul Expozițional.

La eveniment vor fi prezenți elevi din liceele constănțene care vor avea oportunitatea de a-și valorifica achizițiile dobândite în funcție de specializare și agenți economici interesați de recrutarea acestora, a încheiat sursa citată.


Citește și:

Inspectoratul Școlar Județean Constanța: 200 de elevi constănțeni participanți la Concursul Județean de Geografie „Geo+”
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 542

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 687

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 605

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 723

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 702

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 872

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1588

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 431

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 767

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 484

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 632

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1062

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 618

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 790

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 923