Politic

UPDATE 3. Moţiunea de cenzură a picat în Parlament


Nu cu mult timp în urmă, în Parlamentul României a început dezbaterea moţiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Grindeanu. 

Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii. 

Premierul Sorin Grindeanu a vorbit deja despre măsurile pe care echipa de miniştrii o vor lua în perioada următoare. De asemene,a şeful Executivului a făcut trimitere şi la ordonanţa cu privire la modificarea Codurilor penale, care a stârnit nemulţumiri în rândul oamenilor. 

Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă. Nu a fost vorba niciodată depre ordonanța pe grațiere. Cred că cineva din interiorul PNL, cu mai multă credibilitate și competență, putea să susțină această moțiune. Dar fiecare dă socoteală o dată la patru ani, în fața oamenilor, pentru ceea ce face în Parlament. Iar colegii liberali au dat socoteală cu vârf și îndesat la alegerile din 11 decembrie. Mă uit, de asemenea, la parlamentarii USR, care susțin acest demers. Poate lipsa de experiență și avântul i-a făcut să se asocieze cu un partid pe care, până mai ieri, îl critica cu vehemență. Aveam așteptări mult mai mari de la această nouă generație în Parlament, dar cred că domniilor lor și-au propus de fapt să salveze România prin somn. Altfel, nu pot să înțeleg cum poți să dormi în Parlament, când se dezbate bugetul țării. De asemenea, sper că domnul Nicușor Dan și-a făcut mai bine temele pentru astăzi și știe ce vrea să spună”, a precizat Sorin Grindeanu. În momentul de faţă, Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, le vorbeşte parlamentarilor prezenţi în plenul Parlamentului. 


UPDATE 15.35
Potrivit primelor informaţii, moţiunea de cenzură a picat. Conform procesului verbal al votului, au fost înregistrate doar 161 de voturi pentru, număr insuficient pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată. 

UPDATE 15.30

S-a trecut la votul pentru moţiunea de cenzură. Votul este secret, cu bilelele albe şi negre care trebuie introduse în urnele albă şi cea neagră. 

UPDATE, ora 13.20

Raluca Turcan, preşedintele interimar al liberalilor, a luat cuvântul în plenul Parlamentului. Reprezentanţii Partidului Naţional Loberal au solicitat Guvernului Grindeanu să demisioneze, având în vedere ordonanţa de urgenţă adopătată cu referire la modificarea Codurilor Penale. 

Şi Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România, a vorbit la pupitru şi a criticat echipa guvernamentală condusă de Sorin Grindeanu.

Parlamentarii PNL şi USR susţin că, sub masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, Guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu loveşte în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi interesele lor legitime”.

Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, a susţinut şi el un discurs în faţa parlamentarilor, în cadrul căruia a precizat că formaţiunea pe care o reprezintă se va abţine la votul pe moţiunea de cenzură. 

Urmează discursul susţinut de Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE şi preşedinte al Senatului. 

Sursa foto: facebook Sorin Grindeanu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O avarie afectează furnizarea agentului termic către abonați din Constanța. Ce zonă este vizată

24 Apr 2019 413

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe în cărţi pentru preluarea portofoliului de la Dezvoltare

19 Feb 2019 765

Cartier rezidenţial pe şoseaua Mangaliei din Constanța. Cine este investitorul?

13 Feb 2019 1173

Avarie RAJA pe strada Sgt. Nicolae Grindeanu, din municipiul Constanța. Ce zonă este afectată de întreruperea apei potabile

14 Dec 2018 301

SPIT Agenția fiscală nr. 5 din strada Dumbrăveni nr. 1 - Palazu Mare a fost închisă

06 Dec 2018 475

Guvernele PSD au rulat șase vicepremieri și peste 60 de miniștri Constănțenii care au ocupat portofolii în cabinetele Grindeanu și Tudose

26 Nov 2018 1088

Fum pe scara unui bloc din Constanţa!

01 Nov 2018 537

Deblocare de uşă pe o stradă din Constanţa

13 Sep 2018 409

Deputatul Mircea Dobre - „Ministrul Trif, vicepreşedinte PSD, tocmai a legalizat ţeparii din turism!“

07 Sep 2018 1158

Alertă la ISU Dobrogea. Pompierii, chemați în ajutorul unei persoane blocată în casă. Unde se intervine

05 Jul 2018 562

Agenţie SPIT închisă din cauza unei avarii la reţeaua electrică

07 Jun 2018 703

Un fost ministru din Guvernul Grindeanu se alătură partidului Pro România - ”Analfabeţi «loiali» primesc funcţii de conducere plătite din banii românilor”

25 May 2018 597

Atenție. Se înrerupe furnizarea apei potabile în Constanța. Ce zone sunt afectate de lucrările RAJA

22 May 2018 838

Alertă! Copil de doi ani, căzut de la etajul patru al unui imobil din Constanţa

16 May 2018 1973

Fostul premier Sorin Grindeanu, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ce a declarat la intrarea în sediul DNA

08 May 2018 1068