Șeful Statului Major al Apărării în vizită de lucru în garnizoana Mangalia. Ce a declarat generalul Nicolae Ciucă

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a efectuat marți, 17 iulie, o vizită de lucru în garnizoana Mangalia.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate, comandantul flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, i-a prezentat șefului S.M.Ap. aspecte privind starea echipamentelor, stadiul proiectelor de infrastructură și nevoile de modernizare și înzestrare.

De asemenea, șeful S.M.Ap. a participat și la exercițiul integrator cu trupe în teren din cadrul cursului de calificare pentru operatorii de forțe speciale, organizat și condus de instructorii Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale, împreună cu militari din cadrul Grupului 10 Forțe Speciale al SUA. Modulul de luptă urbană, ultima parte a cursului, s-a desfășurat la Mangalia timp de mai multe săptămâni și a urmărit verificarea deprinderilor cursanților de a executa o acțiune în mediul urban, utilizând platformele aeriene (elicoptere), pentru infiltrare și sprijin.

,,Forțele pentru operații speciale rămân un instrument strategic foarte valoros, care poate fi întrebuințat pentru acțiuni chirurgicale, pe întreg spectrul acțiunii militare, dar mai ales în contextul conflictelor de tip hibrid, generate de actualul mediu de securitate. Pregătirea acestora este la fel de importantă ca dotarea cu echipamente și tehnică specifice. Eficiența lor este strâns legată de capacitatea de adaptare și interoperabilitate, în mod deosebit cu structurile de informații militare și celelate capabilități de nișă, precum și de cea a atributelor esențiale de integrare și coordonare cu celelalte structuri aliate sau partenere. Astăzi au demonstrat că au depășit barierele psihice și fizice și că au mentalul pregătit pentru a face față evaluărilor de final de curs și pentru a se integra în familia forțelor speciale!”, a subliniat generalul Ciucă la finalul exercițiului.

,,Deși s-au făcut pași importanți în procesul de planificare a înzestrării și modernizării echipamentelor, concluzia desprinsă este că, în continuare, în atenția comandanților și a întregului personal trebuie să se mențină linia de voință individuală și colectivă pentru o continuă adaptare și modelare a procesului de instruire, de educare a liderilor de la baza carierei militare și ridicarea nivelului de ambiție pentru a fi în măsură să ținem pasul cu impactul evoluției tehnologice pe întreg spectrul acțiunii militare”, a mai spus șeful S.M.Ap.

În opinia generalului Nicolae Ciucă, cea mai importantă resursă de care Armata României dispune la acest moment este resursa umană, precizând că a întâlnit comandanți de navă foarte tineri, aspiranți și locotenenți femei care au în subordine marinari cu experiență, mult mai în vârstă, ”însă abilitatea lor generată de voință, ambiție și dedicare profesională au făcut ca trecerea de pe băncile Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" la realitățile echipajului ambarcat să permită maturizarea profesională, poate înainte de vreme, dar cu rezultate care creează speranță și, totodată, certitudinea că vom avea o generație de lideri militari demni de toată încrederea”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor

25 Apr 2024 187

Aproape 160 de misiuni executate de pompierii militari din Constanța, în perioada 19-21 aprilie

22 Apr 2024 309

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 445

IGSUBilanțul misiunilor

22 Apr 2024 199

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 310

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 452

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 449

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 917

Ziua Porților Deschise la Academia Navală „Mircea Cel Bătrân”

18 Apr 2024 472

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

17 Apr 2024 253

ISU Iași124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

17 Apr 2024 286

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1960

ISU BihorDouă incendii produse în Bihor, în Oradea și Ortiteag

15 Apr 2024 298

ISU SuceavaIncendii de vegetație

15 Apr 2024 264

Cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române, Sea Shield 24”, în plină desfășurare (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 459