Stiri calde

Suspecți de trafic de minori și proxenetism, reținuți de procurorii DIICOT. Aceștia acționau și la Constanța (document)

La data de 13.11.2018, procurorii  DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor ȘAIM CEZAR-MARIAN zis „Botu” în vârstă de 27 de ani şi BALAŞCA ALEXANDRU zis „Ducu” în vârstă de 26 ani,  pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și proxenetism.

Potrivit DIICOTÎn cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai 2017 şi până în prezent, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  inculpaţii Șaim Cezar-Marian şi Balaşca Alexandru au recrutat prin metoda „loverboy”, transportat, adăpostit şi primit 4 victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani,  pe care, în perioade de timp, prin constrângere fizică şi morală, prin răpire în cazul uneia dintre minore, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa precum şi de starea vădită de vulnerabilitate, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Activitatea infracţională s-a desfăşurat„la stradă” pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi uneori în diverse apartamente închiriate în regim hotelier, sumele de bani obținute în această modalitate (peste 100.000 lei) fiind însuşite şi folosite în totalitate de către inculpaţi şi membrii familiilor acestora.

De asemenea, pe parcursul lunii octombrie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale comune, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o martoră majoră, „la stradă” pe raza localității Baldovinești, judeţul Brăila.

La data de 13.11.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Brăila și Dâmbovița, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.

Totodată au fost găsite şi ridicate două autoturisme de lux care au fost achiziţionate  din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională.

La data de 14.11.2018, inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția  Operațiuni Speciale.

”Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dîmboviţa.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânără, sechestrată într-un hotel din Bistrița. Trei bărbaţi au fost reţinuţi

11 Aug 2019 593

Percheziţii la persoane bănuite de proxenetism

23 Jul 2019 840

Constanţa Minor acuzat de complicitate la proxenetism, escortat în Centrul Educativ din Tg. Ocna

15 Jul 2019 351

Grup infracțional internațional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, destructurat de polițiști

12 Jul 2019 612

Bărbat, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru proxenetism. Ce pedeapsă va executa

25 Jun 2019 646

Percheziții la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism (galerie foto)

19 Jun 2019 1165

Bărbat, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru proxenetism

15 Jun 2019 1341

Percheziții la Constanța ale procurorilor DIICOT. Vizați, suspecți de trafic de minori și proxenetism

13 Jun 2019 1035

O femeie din Constanţa a cerut ordin de protecţie împotriva fostului concubin, cercetat în trecut pentru proxenetism

30 May 2019 826

Percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Mai mulţi suspecţi, audiaţi

28 May 2019 506

Bărbat din Tulcea, transferat în Belgia. Curtea de Apel Constanţa a emis mandatul european de arestare, pentru proxenetism

24 May 2019 930

Ce a decis Curtea de Apel Constanţa în cazul unui bărbat acuzat de proxenetism

16 May 2019 650

DIICOT. Percheziţii la un grup infracțional specializat în proxenetism și spălare a banilor

14 May 2019 447

Percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani. Zeci de suspecți conduși la audieri

18 Apr 2019 700

DIICOT Doi bărbaţi, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri de risc. Ce alte acuzaţii li se mai aduc

15 Apr 2019 536