Udrea Cine a construit ilegal pe litoral nu putea s-o faca fara acordul tacit al autoritatii locale

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, le-a spus, astăzi, deputaţilor din Comisia de administraţie că persoanele care au construit ilegal pe litoral nu puteau să facă acest lucru fără acordul tacit al autorităţilor publice locale. "Este evident, pentru toată lumea, că cine a construit, chiar şi ilegal pe litoral, nu putea să construiască fără măcar acordul tacit al autorităţilor publice locale.Cei mai mulţi sunt oameni influenţi din zonă sau oameni cu susţinere la Bucureşti, iar un primar de comună de pe litoralul românesc nu are forţa politică necesară sau se teme să facă lucrul acesta, ca să impună respectarea legii, pentru că legea construcţiilor permite autorităţilor publice locale demolarea construcţiilor ilegale", a spus Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a arătat că, săptămâna trecută, a fost emisă o ordonanţă de urgenţă prin care demolarea construcţiilor ilegale de pe litoral intră în atribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. "Niciun primar, cel puţin în zona litoralului, nu a demolat o construcţie ilegală, a preferat fie să le ignore, să le aprobe tacit, fie să le autorizeze ulterior", a opinat Elena Udrea.

Ministrul a mai spus că este nevoie de un nou cadru legislativ , arătând că ar dori ca măcar din toamnă să poată fi pusă în practică măsura exproprierii şi să fie găsite formule de despăgubire a celor expropriaţi.

Elena Udrea le-a spus deputaţilor din Comisia de adiministraţie că va încerca miercuri să treacă prin Guvern un memorandum de înfiinţare a unui comitet interministerial privind procesul de reformare a legislaţiei şi procedurilor din domeniul amenajării teritoriale şi urbanism, arhitectonicii construcţiilor. Ea a precizat că, pe lângă acest comitet interministerial, se va crea un grup de lucru din care pot face parte şi parlamentarii, arătând că orice decizie se va lua de către acest comitet interministerial, trebuie să treacă prin Parlament sub forma unei iniţiative legislative.

Sursa: mediafax.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2741

Școala Gimnazială „Ferdinand“ din Constanța are patru centrale termice. Directorul Mihaela Luiza Udrea, despre noua investiție

19 Feb 2024 953

Elena Udrea cere revizuirea Dosarului Gala Bute! Totul s-ar putea decide azi

12 Dec 2023 1157

Decizie definitivă pentru Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale

23 Nov 2023 5009

Printre inculpați Elena Udrea și Ioana Băsescu Totul s-ar putea decide mâine! Procurorii DNA cer rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009

21 Nov 2023 960

DNA cere rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Iată când se va pronunța Înalta Curte

26 Oct 2023 986

DNA, acțiune extraordinară pentru rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009

25 Oct 2023 1031

Elena Udrea, nemulțumită că nu a primit permisie pentru a ajunge la ziua fetiței care împlinește 5 ani

03 Sep 2023 1581

Firme Constanța Ce au decis acționarii Ostrovit SA, întruniți în ședință ordinară?

19 Aug 2023 1460

DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE

10 Aug 2023 2066

Știri justiție DNA va contesta soluția definitivă în dosarul Elenei Udrea! (DOCUMENT)

27 Jul 2023 1178

Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!

11 Jul 2023 2647

Avocat ConstanțaNarcisa-Carmen Udrea - Avocat Constanța

06 Jul 2023 752

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

08 Jun 2023 1311

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2847