Unul dintre agresorii tânărului bătut în pădure, după gratii

Constantin Vinerică, unul dintre indivizii suspectaţi că l-ar fi legat pe adolescentul de 18 ani de copac, în pădurea de lângă Castelu şi l-ar fi snopit în bătaie, a fost reţinut pentru 24 de ore. După numai o zi de când Tribunalul Călăraşi a decis cercetarea individului în libertate pentru viol, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au propus şi ei spre arestare, urmând să fie prezentat judecătorilor Tribunalului Constanţa.

 

Potrivit procurorilor, acuzaţiile care i se aduc individului sunt de lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor calificat. Conform anchetatorilor, probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat că, în seara zilei de 08 aprilie 2011, în jurul orelor 2000, pe fondul unui conflict mai vechi, generat de atitudinea necuviincioasă a părţii vătămate faţă de o prietenă de-a inculpatului, prin acţiuni conjugate, inculpatul împreună cu un alt participant încă nedepistat au agresat-o în mod violent pe partea vătămată Grecu Mihai Vasile, de 18 ani, pe care au lovit-o de mai multe ori cu un box metalic, cu pumnii şi picioarele preponderent în zonele capului şi toracelui, după care au legat-o de mâini şi de picioare, au aruncat-o în portbagajul unui autoturism, cu care s-au deplasat până în apropierea municipiului Medgidia, într-o zonă pustie de lângă pădurea Cuza Vodă, iar acolo au coborât-o pe victimă din portbagaj, au mai lovit-o de câteva ori şi au îmbrâncit-o într-o râpă, abandonând-o acolo încă legată la cele patru membre. Victima agresiunii a fost găsită în cursul zilei de 10 aprilie 2011 de un cioban, care a anunţat autorităţile, aşa încât a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost internată cu diagnosticul de pneumotorax drept, pneumomediastin, contuzie pulmonară şi fractură de mandibulă, iar prin acordarea asistenţei medicale de urgenţă i-a fost salvată viaţa.

În cursul zilei curente a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare, potrivit competenţei materiale şi teritoriale, Tribunalului Constanţa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru lipsire de libertate în mod ilegal săvârşită de două sau mai multe persoane este închisoarea de la 7 la 15 ani, iar cea pentru tentativă la omor calificat este închisoarea de la 7 ani şi 6 luni la 12 ani şi şase luni.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 198

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 852

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 547

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 481

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 366

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 447

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 771

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 492

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 446

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 429

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 515

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 506

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 549

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 544

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 765