Victor Ponta Nu a venit niciun preşedinte de CJ să ne ceară socoteală

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că le transmite preşedinţilor de consilii judeţene că trebuie plătite arieratele care au fost făcute "cu acoperire bugetară" şi a arătat că nu a venit niciun preşedinte de consiliu judeţean să ceară socoteală în legătură cu acest lucru.
Întrebat ce le transmite preşedinţilor de consilii judeţene nemulţumiţi de proiectul privind plata arieratelor, Ponta a spus: "Că trebuie plătite arieratele, cele care au fost făcute cu acoperire bugetară, cele care aveau prevedere bugetară".
El a adăugat că cele care nu aveau prevedere bugetară nu le plătesc şi deci, acest lucru este în avantajul preşedinţilor consiliilor judeţene şi al firmelor care au lucrat în mod corect şi care trebuie să-şi primească banii.
Ponta a mai spus că a auzit informaţii că vor veni preşedinţii de consilii judeţene la Bucureşti să ceară socoteală. "Nu a venit niciun preşedinte să ne ceară socoteală. De o lună jumătate au stabilit şedinţa Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene în urma retragerii domnului Dragnea, trebuie să aleagă un preşedinte", a adăugat Ponta, arătând că e normal ca aceştia să se întâlnească şi cu miniştrii.
Ordonanţa de urgenţă privind plata arieratelor la nivel local aprobată de Guvern stabileşte că fondurile din TVA şi impozitul pe venit sunt alocate pentru achitarea arieratelor, "precum şi" pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, prioritară fiind însă stingerea datoriilor. Ordonanţa a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial.
Joi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că a primit o circulară a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în care se cere autorităţile locale să achite cu prioritate arieratele şi a apreciat că aceasta reprezintă un abuz, deoarece doar consiliile judeţene şi locale decid destinaţia banilor proprii. El a anunţat că va protesta în continuare până când se va reveni la normalitate.
Mai mulţi şefi de Consilii Judeţene şi primari PSD i s-au plâns de altfel premierului Ponta, la şedinţa de luni a conducerii social-democraţilor, că, dacă vor plăti toate arieratele, nu vor mai putea susţine alte proiecte locale.
Premierul Victor Ponta a declarat însă că ministrul Bugetului, Liviu Voinea, are sprijin politic pentru a cere preşedinţilor de consilii judeţene să achite arieratele şi a atenţionat că el este singurul care poate cere schimbarea unui membru al cabinetului său, iar şeful CJ Constanţa poate să se supere.
Sursa: rtv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 340

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 568

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 844

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 568

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 655

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 471

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 370

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 588

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 544

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 768

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 770

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 254

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 442

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 569

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 629