Ce se întâmplă dacă mănânci un ardei iute pe zi


Oamenii de știință susțin că persoanele care consumă în mod regulat alimente picante sunt atât mai longevive, cât și mai puțin susceptibile la afecțiuni și boli grave precum cancerul, bolile de inima și bolile respiratorii, scrie antena3.ro.
 
Potrivit unui studiu desfășurat de un grup de cercetători din întreaga lume și publicat în British Medical Journal (Jurnalul Medical Britanic), există o conexiune între consumul de alimente picante și speranța de viață.
 
Documentând obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu vârste cuprinse între 30 și 79 ani, cercetătorii au arătat ca persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante și iuți au trăit mai mult și au picat pradă mult mai rar bolilor grave sau fatale.
 
Rezultatele cercetătorilor de la Academia Chineză de Șțiinte Medicale și de la Universitatea din Oxford și Harvard confirmă și aprofundează studiile anterioare privind efectele benefice ale alimentelor picante asupra sănătații umane.
 
În toata aceasta ecuație, oamenii de știință consideră că rolul decisiv îl joacă o substanță activă numită capsaicina, care este continută de ardeiul iute și care are efect antioxidant și anti-inflamator, luptând împotriva obezității și a cancerului, scrie secretele.com.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Savoare fără carne. Rețete vegetariene pentru un grătar reușit

27 Apr 2024 444

Garda de Coastă Autocamion condus de român, transporta ilegal tutun ascuns prin metoda “capac” (FOTO)

29 Sep 2023 899

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără boia de ardei, aripi, spinări, piept și pulpe de pui (DOCUMENT)

10 Aug 2022 1588

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1703

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1829

Firma controlată de soția unui viceprimar din județul Brăila va livra Penitenciarului Tulcea ceapă galbenă uscată și morcovi (DOCUMENTE)

12 Jul 2022 1539

GastroArt Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)

05 Jun 2022 1437

Piperul Cayenne și beneficiile sale extraordinare

14 May 2022 17510

Ziua de 13 mai în istorie Ziua internaţională a humusului. Cum pregătim o rețetă de humus cu ardei copți

13 May 2022 1474

GastroArt Salată de ardei copți (rețetă interbelică)

12 Apr 2022 1565

GastroArt Tocană de ochiuri (rețetă interbelică)

06 Mar 2022 1679

GastroArt Salată bulgărească (rețetă interbelică)

17 Feb 2022 1988

GastroArt Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)

08 Feb 2022 1863

GastroArt Salată amestecată (rețetă interbelică)

23 Jan 2022 2077

GastroArt Papara de ouă cu cartofi (rețetă interbelică)

12 Jan 2022 1793