Sanatate

Morcovul creşte acuitatea vizuală

Morcovul conţine, printre altele, betacaroten, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, enzime, potasiu, magneziu, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf, ulei volatil, fibre vegetale, zaharuri, estrogeni,  asparagina, hidraţi de carbon şi acizi organici. Această legumă are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, tonic cutanat, antioxidant, hipoglicemiant, antianemic, cicatrizant şi vermifug.
 
Datorită acestor proprietăţi, morcovul contribuie în lupta cu cancerul, reduce colesterolul, stimulează funcţia hepatică, scade nivelul glicemiei, redă pofta de mâncare, tratează ulcerul, ajută pancreasul, calmează durerea de stomac, reglează tulburările metabolismului, stopează arteroscleroza, elimină acidul uric, sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobină. 
 
Totodată, morcovul creşte acuitatea vizuală, dilată vasele coronare, favorizează lactaţia, elimină viermii intestinali şi reduce riscul apariţiei cancerului de plămâni, chiar şi în cazul foştilor fumători. Morcovul este recomandat în tratarea mai multor afecţiuni - afte, astenii, astm, boli digestive, bronşite, carii, constipaţie, dermatoze, diaree, enterocolite, gută, hemoragii gastrointestinale, afecţiuni oculare, infecţii intestinale, insuficienţă hepatică, rahitism, reumatism. În plus, morcovul întăreşte imunitatea, previne bolile degenerative şi infecţioase. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Morcovul, ideal în rețetele de post. Ce beneficii are

16 Mar 2019 372

Morcovul, nelipsit în mâncărurile de post

04 Apr 2018 409

Morcovul previne atacurile cardio-vasculare

14 Mar 2018 409

Beneficiile consumului de morcov crud

30 Jan 2018 1576

Morcovul reglează activităţile ficatului și intestinului

22 Dec 2017 452

Morcovii fac minuni pentru piele

21 Nov 2017 731

Morcovii, o sursă bogată de vitamine

13 Oct 2017 1624

Proprietățile terapeutice ale scaiului dracului

04 Oct 2014 1196