Sanatate

Morcovul creşte acuitatea vizuală

Morcovul conţine, printre altele, betacaroten, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, enzime, potasiu, magneziu, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf, ulei volatil, fibre vegetale, zaharuri, estrogeni,  asparagina, hidraţi de carbon şi acizi organici. Această legumă are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, tonic cutanat, antioxidant, hipoglicemiant, antianemic, cicatrizant şi vermifug.
 
Datorită acestor proprietăţi, morcovul contribuie în lupta cu cancerul, reduce colesterolul, stimulează funcţia hepatică, scade nivelul glicemiei, redă pofta de mâncare, tratează ulcerul, ajută pancreasul, calmează durerea de stomac, reglează tulburările metabolismului, stopează arteroscleroza, elimină acidul uric, sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobină. 
 
Totodată, morcovul creşte acuitatea vizuală, dilată vasele coronare, favorizează lactaţia, elimină viermii intestinali şi reduce riscul apariţiei cancerului de plămâni, chiar şi în cazul foştilor fumători. Morcovul este recomandat în tratarea mai multor afecţiuni - afte, astenii, astm, boli digestive, bronşite, carii, constipaţie, dermatoze, diaree, enterocolite, gută, hemoragii gastrointestinale, afecţiuni oculare, infecţii intestinale, insuficienţă hepatică, rahitism, reumatism. În plus, morcovul întăreşte imunitatea, previne bolile degenerative şi infecţioase. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.