Sanatate
Sănătate Uleiul de soia creşte imunitatea organismului
22 Dec, 2014 12:02
1700
Rodica MITU
Uleiul de soia are numeroase beneficii pentru sănătate, generate de o combinaţie unică de grăsimi şi acizi esenţiali. Uleiul de soia conţine vitaminele A şi E, dar şi acid arahidonic, care contribuie la reducerea colesterolului din sânge şi la ameliorarea ulcerului gastric, fiind necesar în producţia unor substanţe cu rol protector gastric. Vitaminele A şi E din compoziţia acestui ulei stimulează activitatea musculară. Dacă este gătit la temperaturi mari, uleiul din soia îşi pierde din cantitatea de vitamina E.
Folosirea lui în alimentaţie favorizează tratarea unor afecţiuni ale rinichilor şi ale sistemului nervos. Tot el previne hipertensiunea arterială şi arteroscleroza. De asemenea, creşte imunitatea organismului şi îmbunătăţeşte metabolismul. Uleiul de soia contribuie şi la echilibrarea hormonală, datorită fitoestrogenilor aflaţi în cantităţi importante în compoziţia sa, care au şi efect anticancerigen, protejând împotriva tumorilor la sân. Acest ulei poate fi păstrat timp îndelungat, fără a-şi pierde calităţile.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: