Ştiaţi că...? „Vocea de flacără a rock-ului românesc” îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi

Cunoscuta interpretă de muzică ușoară Dida Drăgan s-a născut pe 14 septembrie 1946, în Jugureni, judeţul Dâmbovița. Artista împlineşte, astăzi, vârsta de 69 de ani.
 
Supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”, Dida Drăgan s-a remarcat prin timbrul ei puternic şi atitudinea originală, care i-au adus dragostea publicului, în anii săi de glorie fiind solicitată să cânte în numeroase ţări, precum Bulgaria, Belgia, Danemarca sau Japonia.
 
Dida Drăgan a absolvit Şcoala Populară de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, debutând la Concursul de Interpretare Bucureşti '71, unde s-a clasat pe primul loc. Un an mai târziu, a câştigat locul I şi la Festivalul Mamaia, secțiunea Interpretare. Apreciată pentru talentul ei, Dida Drăgan a câştigat, de asemenea, 15 ediții ale emisiunii „Schlager Studio” din Germania.
 
Dintre şlagărele ei, amintim „Voi, anotimpuri”, „Un fir de iarbă”, „Pleacă iar cocorii”, „Să ocrotim copacii înfloriți”,  „Nu pleca”,  „Unde ești?”, „Deschideţi poarta soarelui”. A colaborat cu formaţiile Mondial, Romanticii, F.F.N, Roata, Sfinx, Monolit. În 2003, un alt moment avea să îi recompenseze meritele artistice, când, la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, artista a primit Diploma de Excelenţă din partea Consiliului Judeţean Constanţa, pentru întreaga sa activitate.

De mai mulţi ani, Dida Drăgan locuieşte în Elveția, unde cântă și colaborează la emisiuni TV, dar revine mereu în România, pentru a cânta şi a înregistra piese noi.
 
Sursa foto: stirile.rol.ro
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dida Drăgan, în prag de aniversare. Cântăreața a fost decorată de Consiliul Județean Constanța în cadrul festivalului Mamaia

13 Sep 2023 1323

Știați că….? „Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar. A primit diploma de excelență în cadrul Festivalului de la Mamaia

14 Sep 2021 966

Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța “Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar (video)

14 Sep 2020 2426

Ştiaţi că...? Astăzi, solista Dida Drăgan împlineşte 68 de ani...

14 Sep 2014 3354