Declarații de avere Bogdan Ionuț Artagea, director general provizoriu al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu SA din Constanța (DOCUMENTE)

  • În ediția de astăzi vă prezentăm averea și interesele, lui Bogdan Ionuț Artagea, directorul general provizoriu al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, deţine, potrivit declaraţiei de avere completate în luna iunie 2023
  • Artagea deține ½ dintr-un teren intravilan de 37 mp dobândit prin vânzare-cumpărare încă din 2017, jumătate dintr-un apartament de 113 mp, situat în Constanţa, achiziţionat în același an şi un Mercedes fabricat în anul 2018
  • Mai deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată este de 18.000 de euro, dobândite în perioada 2016- 2022
  • La rubrica ce vizează veniturile, Artagea a declarat că 218.349 lei provine din contractul de mandat de director al aeroportului, în timp ce soția sa, cadru didactic a avut venituri în 2022 din mai multe surse
  • Aşa cum reiese din declaraţia de interese completată în luna iunie 2022, Bogdan Artagea nu deţine acţiuni la nicio societate comercială. Acesta are doar calitatea de administrator în cadrul S.N. Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu SA Constanța pentru care însă a declarat că nu primește nicio retribuție
  • Tot din declarația de interese, aflăm că Artagea este membru în International Police Association, (Asociația Internațională a Polițiștilor), organizație non-guvernamentală cu statut special consultativ în Consiliul Social-Economic al Națiunilor Unite, potrivit site-ul web al ONG-ul secția română cu sediul central în Nottingham, UK
 
 
 

Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
În ediția de astăzi vă prezentăm averea și interesele, lui Bogdan Ionuț Artagea, directorul general provizoriu al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, deţine, potrivit declaraţiei de avere completate în luna iunie 2023.

Artagea deține ½ dintr-un teren intravilan de 37 mp dobândit prin vânzare-cumpărare încă din 2017, jumătate dintr-un apartament de 113 mp, situat în Constanţa, achiziţionat în același an şi un Mercedes fabricat în anul 2018.
 
Bogdan Artagea mai deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată este de 18.000 de euro, dobândite în perioada 2016- 2022.
Directorul general al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu are și datorii către instituţii bancare: un credit de 44.000 de lei, contractat în anul 2015 şi scadent în anul 2024 și un alt credit de 47.000 de lei, contractat în anul 2017 şi scadent în anul 2025.

La rubrica ce vizează veniturile, Artagea a declarat că 218.349 lei provine din contractul de mandat de director al aeroportului, în timp ce soția sa, cadru didactic a avut venituri în 2022 din mai multe surse: 92.570 lei de la Casa Corpului Didactic Constanța, 26.721 de la aceeași instituție dar din activități derulate în afara funcției de bază și de asemenea alți 15.580 lei de la Casa Corpului Didactic Buzău pentru activități derulate în afara funcției de bază.

Aşa cum reiese din declaraţia de interese completată în luna iunie 2022, Bogdan Artagea nu deţine acţiuni la nicio societate comercială.

Acesta are doar calitatea de administrator în cadrul S.N. Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu SA Constanța pentru care însă a declarat că nu primește nicio retribuție.

Tot din declarația de interese, aflăm că Bogdan Ionuț Artagea este membru în International Police Association, (Asociația Internațională a Polițiștilor), organizație non-guvernamentală cu statut special consultativ în Consiliul Social-Economic al Națiunilor Unite, cu statut consultativ în Consiliul Europei, Organizația Statelor Americane și UNESCO, precum și în relațiile operaționale cu EUROPOL, se arată pe site-ul web al ONG-ul secția română cu sediul central în Nottingham, UK. 

IPA funcționează ca o organizație neguvernamentală deschisă membrilor activi sau pensionari ai forțelor de poliție, potrivit wikipedia.org. Potrivit site-ului său web, organizația „își propune să creeze și să întărească legături de prietenie între membrii serviciului de poliție, să promoveze cooperarea internațională în domeniile social, cultural și profesional, să încurajeze coexistența pașnică între popoare și menținerea păcii mondiale, să îmbunătățească imaginea publică a serviciului de poliție și sporirea recunoașterii IPA de către organismele internaționale.

 

Despre Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA  

 

Acționarii Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA  sunt Statul Român care deține 60% din acțiuni, Consiliul Județean Constanța cu 20% din acțiuni și Fondul Proprietatea SA cu 20% din acțiuni.

Administratorii companiei sunt: Ionuț-Bogdan Artagea, Simona-Carmen Fătu, Eugen Marin, Ștefan Mihu, Gabriel Monea și George Teșeleanu.

În 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de 37.268.368 lei, pierdere netă de 1.052.109 lei și un număr de 255 de angajați.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale lui Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.

 

Citește și:

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Bogdan Artagea, director general, deţine un apartament achiziţionat prin „Prima casă“ (documente)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Nicu Beca, auditor la Curtea de Conturi, avere și interese. Soția sa lucrează în CJC (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 380

Declarații de avere Constanța Violeta Agop, auditor public extern la Camera de Conturi, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 473

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin Sava, inspector în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 475

Declarații de avere Constanța Ion Ion Apolodor, de la ISC Constanța, avere și interese. S-a aflat printre fondatorii companiei care a preluat CTV (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 979

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Adrian Coșoreanu, inspector la ISC Constanța (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 518

Declarații de avere Averea și interesele Mirelei Anagoste, auditor la Curtea de Conturi! (DOCUMENTE)

24 Feb 2024 701

Averea și interesele directorului medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, medic Bădescu Panțuru Mirela Daniela (DOCUMENTE)

21 Feb 2024 684

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Marius Graure, inspector în construcții la ISC Constanța (DOCUMENTE)

20 Feb 2024 698

Declarații de avere Constanța Ce avere are Dayan Fetislam, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 2087

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Elenei Ioana Petrea, inspector în construcții la ISC Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 514

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cristian Florin Zahariuc, consilier județean și membru CA al Spitalului Clinic de Pneumoftizioligie Constanța (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 443

Ce avere are Elena Iordache, contabil șef secție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 1122

Declarații de avere Constanța Ce avere are Sandu Zlăteanu, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 811

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Elenei Roman, director economic la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 1045

Declarații de avere Constanța Dana Nicoleta Domolescu, inspector în construcții în Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 577