Proiecte de infrastructură, care pot descongestiona traficul către sudul litoralului, ţinute în sertar de ministrul Grindeanu!

  • Primul proiect este Alternativa Techirghiol - legătura rutieră rapidă între autostrada A2 şi sudul litoralului cu profil de drum expres care ar avea rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 şi de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria
  • Cel de-al doilea proiect vizează electrificarea căii ferate spre sudul litoralului, proiect inclus de USR la finanţare în PNRR, pentru care nici până astăzi nu a fost lansată licitaţia de lucrări

Senatorul USR Constanţa, Remus Negoi trage un semnal de alarmă în privința proiectelor de infrastructură care ar fi putut rezolva problema traficului aglomerat către sudul litoralului, dar care sunt ţinute în sertar de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Primul proiect este Alternativa Techirghiol.

Legătura rutieră rapidă între autostrada A2 şi sudul litoralului cu profil de drum expres ar avea rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 şi de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria.

Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km.

Conform proiectului, acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităţilor Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruinţa, Moşneni şi 23 August.

„Când USR a fost la guvernare, proiectele ce vizează Alternativa Techirghiol şi electrificarea căii ferate Constanța – Mangalia au reprezentat o prioritate pentru ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă. După septembrie 2021, modul dezastruos în care PNL şi PSD s-au ocupat de cele două proiectele de infrastructură a făcut ca în prezent acestea să fie aproape în stadiul în care au fost lăsate de USR.
Am fost pe teren să vedem cum stau lucrurile cu proiectul Alternativei Techirghiol. Nu doar că nu există constructori pe teren, nu e finalizat studiul de fezabilitate, nu a fost obţinut acordul de mediu şi nu e lansată licitaţia de lucrări”, susține parlamentarul constănțean.

Cel de-al doilea proiect vizează electrificarea căii ferate spre sudul litoralului.

„În ceea ce priveşte electrificarea căii ferate Constanţa – Mangalia, proiect inclus de USR la finanţare în PNRR, s-au acumulat întârzieri, nici până astăzi nu a lansat licitaţia de lucrări, deci contractul de execuţie nu poate fi semnat aşa cum se cere prin PNRR.
Nu ştiu dacă incompetenţa, reaua voinţă sau nepăsarea reprezintă motivul pentru care aceste două proiecte importante nu au fost realizate până acum, însă cei care au de suferit de pe urma faptului că acestea sunt ţinute pe loc sunt cetăţenii - atât constănţenii care locuiesc în sudul litoralului, cât şi turiştii care sunt nevoiţi ca în vacanţă să piardă ore bune în trafic sau în tren”, a mai precizat senatorul USR constănțean.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
USR a depus în Parlament legea care taie taxa verde aplicată prosumatorilor de energie
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce subvenții au primit partidele politice în luna mai 2023?

04 Jun 2023 536

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța „Realizarea noului CET reprezintă o soluție modernă, eficientă și mai puțin poluantă"

01 Jun 2023 832

LIVE Cadrele didactice protestează la Constanța. Greva în educație continuă (FOTO+VIDEO)

31 May 2023 1009

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz - lagărele Medgidia și Poarta Albă (Foto+Video)

31 May 2023 1119

UPDATE. Grevă în Învățământ Cum au decurs discuțiile dintre preşedintele României și sindicaliștii din Educație

30 May 2023 828

Lider AUR de la Constanța, afaceri eșuate cu americani

29 May 2023 1371

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz - lagărul Columbia (FOTO)

27 May 2023 1538

Momente emoționante la Poarta Albă, la inaugurarea „Muzeului în aer liber”, închinat deținuților politic exterminați de regimul comunist (FOTO+VIDEO)

26 May 2023 848

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 1274

LIVE Inaugurarea „Muzeului în aer liber” din incinta Memorialului Poarta Albă (GALERIE FOTO +VIDEO)

25 May 2023 970

Ion Caraion și viața scriitorului ajuns din deținut politic, informator al Securității

24 May 2023 767

„Muzeul în aer liber” din incinta Memorialului Poarta Albă, inaugurat (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 May 2023 783

Alegeri pentru preşedinţia USR Constanța. Deputatul Stelian Ion își depune candidatura

20 May 2023 1414

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă „Rotativa guvernamentală, un moment-cheie al politicii post-decembriste"

18 May 2023 707

Când vor avea loc viitoarele alegeri pentru Parlamentul European

17 May 2023 637