Evenimente in Constanta

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

De Mărţişor, Cea mai frumoasă soţie dă startul vesel primăverii, Jurnal de România. Constanţa readuce pe scenă teatrul - confesiune, iar Testosteron încheie weekendul cu entuziasm şi mult umor.
 
Vineri, 1 MARTIE, de la ora 19.00, se joacă din nou „CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE”,(cu titlul original „Madame est trop belle”), de Eugène Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe țară la Constanța, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală.

Piesa oferită de TSC spectatorilor constănțeni, este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei.

Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit în cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât în viciile cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.

În distribuție: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

 Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani.
 
Sâmbătă, 2 martie, de la ora 19.00, a fost programat spectacolul „JURNAL DE ROMÂNIA. CONSTANȚA” - o dramă documentară pe care actrițele TSC au jucat-o cu mare succes la Viena, la Timişoara, la Bucureşti şi la Sibiu.

Cele șase actrițe - Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeţ, Laura Iordan Adrian, Alina Manţu - ne vor aduce aminte în ce fel de oraș trăim și cum este el văzut de actori, atât prin prisma meseriei lor, cât și din perspectiva cetățeanului obișnuit.

 „Jurnal de România. Constanța” face parte dintr-un proiect multidisciplinar mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitraşcu.
 
Duminică, 3 martie, de la ora 19.00, revine „TESTOSTERON”, comedia cult a regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz, jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. Varianta de la Constanța a tânărului regizor timișorean Traian Șoimu a câștigat aprecierile publicului nostru și s-a bucurat de mare succes la Gala Naţională a Comediei de la Galaţi.

Chiar dacă unii spectatori au fost scandalizați de limbaj, pe alocuri licențios, cei mai mulți au reușit să privească dincolo de acesta și să înțeleagă miza, cu mult mai mare.

„Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor”, spunea regizorul înainte de premieră.

Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiţei, Remus Archip sunt cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...”.

Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitraşcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureşan.

Nu recomandăm acest spectacol minorilor.
 
Biletele pentru spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate și ONLINE, prin intermediul website-ului.

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Constanței sărbătorită în mai multe locaţii din municipiu

22 May 2019 435

Spectacolul "Gaiţele" se joacă pe scena Teatrului de Stat Constanţa

20 May 2019 530

Spectacolul „Inima Reginei Maria” pus în scenă la Teatrul de Stat Constanța de Ziua Regalității (galerie foto)

08 May 2019 374

Ce piese vor fi puse în scenă în acest week-end la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

03 May 2019 482

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

03 May 2019 1765

Revista presei locale

20 Apr 2019 523

Managerul Teatrului Național de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activității pe 2018. A obținut doar nota 5,87

19 Apr 2019 901

Interviu live Erwin Șimșensohn - „TSC are nevoie de repertoriu și de identitate!“ (video)

19 Apr 2019 2357

Două reprezentații ale spectacolului Gaițele în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

17 Apr 2019 536

"Testosteron", pe scena Teatrului de Stat Constanța

07 Apr 2019 373

Repertoriu eclectic în acest sfârșit de săptămână la Teatrul de Stat Constanța. Ce piese vor fi puse în scenă (galerie foto)

03 Apr 2019 746

#citeșteDobrogea Actorul Mihai Sorin Vasilescu aniversează 64 de ani. Lucrări din Biblioteca virtuală ZIUA de Constanța

29 Mar 2019 664

Teatrul de Stat Constanța invită publicul la spectacol, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului

26 Mar 2019 1218

Trei spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în Weekend-ul următor

18 Mar 2019 527

Teatrul de Stat Constanța te invită la spectacol! Ce piese de teatru puteți viziona la sfârșitul săptămânii

11 Mar 2019 1044