Evenimente in Constanta

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

De Mărţişor, Cea mai frumoasă soţie dă startul vesel primăverii, Jurnal de România. Constanţa readuce pe scenă teatrul - confesiune, iar Testosteron încheie weekendul cu entuziasm şi mult umor.
 
Vineri, 1 MARTIE, de la ora 19.00, se joacă din nou „CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE”,(cu titlul original „Madame est trop belle”), de Eugène Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe țară la Constanța, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală.

Piesa oferită de TSC spectatorilor constănțeni, este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei.

Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit în cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât în viciile cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.

În distribuție: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

 Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani.
 
Sâmbătă, 2 martie, de la ora 19.00, a fost programat spectacolul „JURNAL DE ROMÂNIA. CONSTANȚA” - o dramă documentară pe care actrițele TSC au jucat-o cu mare succes la Viena, la Timişoara, la Bucureşti şi la Sibiu.

Cele șase actrițe - Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeţ, Laura Iordan Adrian, Alina Manţu - ne vor aduce aminte în ce fel de oraș trăim și cum este el văzut de actori, atât prin prisma meseriei lor, cât și din perspectiva cetățeanului obișnuit.

 „Jurnal de România. Constanța” face parte dintr-un proiect multidisciplinar mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitraşcu.
 
Duminică, 3 martie, de la ora 19.00, revine „TESTOSTERON”, comedia cult a regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz, jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. Varianta de la Constanța a tânărului regizor timișorean Traian Șoimu a câștigat aprecierile publicului nostru și s-a bucurat de mare succes la Gala Naţională a Comediei de la Galaţi.

Chiar dacă unii spectatori au fost scandalizați de limbaj, pe alocuri licențios, cei mai mulți au reușit să privească dincolo de acesta și să înțeleagă miza, cu mult mai mare.

„Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor”, spunea regizorul înainte de premieră.

Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiţei, Remus Archip sunt cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...”.

Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitraşcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureşan.

Nu recomandăm acest spectacol minorilor.
 
Biletele pentru spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate și ONLINE, prin intermediul website-ului.

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A promovat concursul Şimşensohn, oficial, manager al Teatrului de Stat Constanţa

22 Aug 2019 510

Dana Dumitrescu pierde la Curtea de Apel. Şimsensohn rămâne managerul Teatrului de Stat Constanţa

15 Aug 2019 919

Aniversare Cristina Oprean - o viaţă dedicată teatrului şi muzicii

13 Aug 2019 573

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

03 Aug 2019 1387

Managerul Teatrului Naţional „Marin Sorescu" Craiova conduce comisia de concurs pentru desemnarea directorului Teatrului de Stat Constanţa

22 Jul 2019 833

Spectacole semnate de mari regizori români, la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” (galerie foto)

27 Jun 2019 1218

Atenție șoferi! Restricții de trafic cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”

19 Jun 2019 1159

Programul complet al Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” de la Constanța

17 Jun 2019 1747

Spectacolul "Billy șchiopul" de Martin McDonagh, în premieră la Constanţa

14 Jun 2019 1944

Maraton fabulos în cea de-a IV-a ediţie Patru scene pentru 36 de spectacole valoroase, în cele 11 zile ale Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“ de la Constanţa

14 Jun 2019 1902

Cronică de spectator la Teatrul de Stat Mergeţi la spectacolul „Billy Şchiopul“, să descoperiţi ce avem în comun cu... irlandezii!

04 Jun 2019 735

Prima premieră din 2019 la Teatrul de Stat, în interimatul lui Erwin Șimșensohn. Cum a ajuns „Billy Șchiopul” pe scena constănțeană

30 May 2019 1118

Ziua Constanței sărbătorită în mai multe locaţii din municipiu

22 May 2019 631

Spectacolul "Gaiţele" se joacă pe scena Teatrului de Stat Constanţa

20 May 2019 1894

Spectacolul „Inima Reginei Maria” pus în scenă la Teatrul de Stat Constanța de Ziua Regalității (galerie foto)

08 May 2019 528