Eficienţa crescută pentru Autoritaţile Locale din Banat şi Oltenia

sala_1.jpgBucureşti, 19.11.2010: Agentia BTL Design si trustul de presa Agora Group, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR), Asociaţia Oraşelor din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Comunelor din Romania, au organizat ieri simpozionul de administratie publica: „Modernizarea si eficientizarea administratiei publice locale din Romania", Editia 4 - Banat si Oltenia. Evenimentul a avut loc la Craiova si s-a bucurat de prezenta a peste 100 de primari si reprezentanti ai institutiilor publice din regiunile Banat si Oltenia.

Conferinta s-a adresat reprezentantilor administratiei publice locale din regiunile Banat si Oltenia: presedinti de consilii judetene, primari de localitati si reprezentanti ai institutiei prefectului din judetele Caras-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Timis si Valcea.

„Evenimentul a fost foarte util, a adunat multi primari din regiune si ne-a ajutat sa ne concentram asupra problemelor locale legate de eficientizarea infrastructurilor tehnologice de care dispunem. Trebuie sa invatam cum putem obtine rezultate mai bune intr-un timp cat mai scurt, mai ales ca acum avem un personal mai restrans si mai putine resurse materiale cu care sa putem acoperi aceste nevoi", a declarat dl. Constantin Dascalu, Deputat in Camera Deputatilor.

Dna Marilena Alecu - Sef departament POR, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest, a prezentat Programul Operational Regional 2007-2013, avand ca axe prioritare: asigurarea resurselor financiare necesare demararii activitatilor prevazute in contractele de finantare, monitorizarea implementarii proiectelor conform graficelor de implementare in scopul prevenirii intarzierilor nejustificate, asigurarea unei echipe de implementare stabila care sa cunoasca prevederile contractului de finantare (drepturile si obligatiile partilor).

Marius Vieru, Deputy Manager CEC Bank, a vorbit despre implicarea CEC Bank in finantarea proiectelor de accesare a fondurilor europene prin acordarea de consultanta, emiterea de scrisori de garantie, pre-finantarea grantului si co-finantarea cheltuielilor eligibile.

In continuare, dl. Gheorghe Lapadat, Fondul Local de Garantare Craiova - Filiala FNGCIMM - IFN SA, a prezentat garantiile acordate pentru cofinantarea proiectelor din fonduri europene accesate de administratia locala, mentionand faptul ca procentul de garantare de maxim 80% este unul dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeana, media situandu-se la 60%, iar conform comunicarii Comisiei Europene din Tratatul privind ajutoarele de stat sub forma de garantii, suma maxima admisa a fi garantata pe companie este de 2,5 milioane euro in echivalent lei.

Bogdan Stratula, Channel Manager Romania & Bulgaria Kaspersky Lab, a vorbit despre securitatea datelor ca vector al eficientei in sectorul public. „Credem ca oricine ar trebui sa aiba libertatea de a folosi in siguranta noile tehnologii, fara griji si probleme de securitate. De 13 ani, lucram la expunerea, analiza si neutralizarea ameninţarilor IT, acumuland o experienţa unica in identificarea si combaterea malware-ului".

Dna. Oana Raileanu, director GIS Star Storage, a pus accentul pe solutii de afaceri orientate pe managementul continutului si al proceselor si solutii pentru managementul informatiilor geospatiale oferite de catre Star Storage. "Administratia Publica Locala trebuie sa ofere servicii cu responsabilitate, transparenta, rapiditate si eficienta a costurilor. Viteza de reactie, imbunatatirea si fluidizarea proceselor interne, eficientizarea costurilor, imbunatatirea calitatii serviciilor, siguranta cetatenilor se afla printre principalele cerinte ale opiniei publice".

In incheiere, dl. Claudiu Albina, IBM Account Manager Cross-Industry, a prezentat solutiile oferite de catre IBM pentru eficientizarea administratiei publice locale, punand accent pe avantajele virtualizarii ca mijloc de reducere a costurilor de operare, de simplificare a infrastructurii IT si de imbunatatire a serverelor si resurselor de stocare din cadrul institutiilor.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Gazeta de Sud, Craiova.ro, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informaţiei, comunicaţii, afaceri şi distribuţie de carte straina. Agora Group este prezent in piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group deţine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica - conferinţa anuala pe tema Open Source Free Software, Programatica - prima conferinta dedicata mediilor de programare din Romania, serviciul de distribuţie de carte straina Byblos şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro/regionale .

Despre BTL Design

Infiintata in 2003, firma BTL Design si-a propus sa devina un jucator major pe piata evenimentelor destinate mediului de afaceri. Totodata agentia de publicitate BTL Design ofera si servicii de consultanta in marketing si relatii publice. BTL Design propune mediului de afaceri si administratiei locale programe de evenimente proprii sau in parteneriat cu importante si prestigioase institutii din Romania. In acest moment compania este lider in organizarea de evenimente tip roadshow B2B la nivel national.

Detalii pe www.btldesign.ro .


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1212

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1257

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1291

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1225

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1388

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1527

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1983

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1592

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1535

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1460

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1633

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1875

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3817

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3140

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6222