Grupul Sigura asigura protectia pentru incendiu la parcajul suprateran din Mamaia

arh.-nicolescu-21.jpgGrupul Sigura lansează un nou sistem de protecţie împotriva incendiilor

  • Compania românească a înregistrat o cifră de afaceri de 4.2 milioane euro în 2009

Bucureşti, 20 mai 2010 - Grupul Sigura, furnizor major de soluţii globale în domeniul siguranţei la incendiu pe piaţa românească, împreună cu Tyco Fire Suppression and Building Products - lider mondial în domeniu - dezvoltă, în premieră, în Europa sistemul WaterMist pentru protecţie în caz de incendiu. Inovaţia noului sistem constă în utilizarea cu 50-80% mai puţina apă sub formă de ceaţă, pentru rezultate superioare în procesul de stingere a incendiului.

WaterMist este proiectat să facă faţă numeroşilor factori de risc la incendiu din domeniile industrial, comercial, maritim, petrolului şi energetic. Horia Mihai Nicolescu, Preşedintele Grupului Sigura a afirmat: "Siguranţa la incendiu este o prioritate în orice spaţiu industrial, comercial, imobiliar sau de retail. De aceea, ne dorim să aducem pieţei româneşti cele mai importante inovaţii proiectate de parteneri internaţionali. În acest fel, contribuim constant la creşterea nivelului de siguranţă a zeci de mii de oameni." Sub conceptul de management global al securităţii la incendiu, soluţiile oferite de Sigura sunt personalizate în funcţie de cerinţele fiecărui proiect pentru a acoperi toată gama de riscuri.

"Succesul proiectelor din ultimii 6 ani şi profesionalismul echipei ne-au convins să alegem Grupul Sigura pentru a implementa pentru prima dată în Europa sistemul WaterMist în cadrul unor proiecte în România," a declarat Eward Veerman, Area Development Manager Tyco. Primele proiecte care vor beneficia de noul sistem sunt: Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea - obiectiv de interes national, şi parcajul suprateran din cadrul complexului Caelia Residence din Constanţa.

Grupul Sigura a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro în anul 2009, pozitionându-se în continuare în topul jucătorilor din industra siguranţei la incendiu din România. Grupul deţine o cota de piaţă de aproximativ 90% pe segmentul sistemelor pentru controlul fumului prin cortine rezistente la foc, 60% pe piaţa sistemelor de stingere prin inundare totala şi 50% - în cazul sistemelor pasive de protecţie. Diminuarea cu 27% a cifrei de afaceri faţă de anul 2008 a fost determinată de scăderea accentuată a investiţiilor de mari dimensiuni din construcţii, în special în sectorul industrial. Pentru anul acesta, Sigura previzionează menţinerea cifrei de afaceri, în contextul unui cadru economic similar celui din 2009.

Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta:

Nicoleta Manda

Tel.: 0724 353 203

E-mail: presa@sigura.ro

www.sigura.ro, www.scoalaprometeu.ro

Despre Sigura

Grupul Sigura, cu capital privat, integral românesc, este lider naţional în domeniul securităţii la incendiu, oferind soluţii integrate complete şi moderne pentru: protecţia la foc a structurilor constructive şi etanşarea penetraţiilor - compartimentarea spaţiilor pentru confinarea incendiului - controlul evacuării fumului şi a gazelor fierbinţi - detecţia şi alarmarea la incendiu - sisteme fixe de stingere cu apa, spume şi gaze - consultanţă generală şi de specialitate în domeniul managementului securităţii la incendiu - managementul situaţiilor de urgenţă. O echipă formată din 29 de profesionişti, având certificări naţionale şi internaţionale de specialitate, acoperă orice componentă majoră din domeniul securităţii la incendiu, în toate etapele de realizare a clădirii: consultanţă, proiectare, execuţie, exploatare, service. Prin Şcoala Prometeu, componentă a grupului, Sigura asigură formarea de specialişti români în domeniul securităţii la incendiu la nivelul noilor standarde europene. Sigura TFBE este membră a Asociatiei pentru Securitate la Incendiu (ASI). Pentru mai multe informaţii accesaţi site-urile www.sigura.ro şi www.scoalaprometeu.ro .

Printre clienţii Sigura se numără Petrom- OMV, Dacia Renault, Pirelli, Michelin, Delphi, Pepsi, Portland, E-Quest, Agrana, Aeroportul Otopeni, Aeroportul Timisoara, Aeroportul Sibiu, Aeroportul Cluj, Anchor Building, Olimpia Tower, Baneasa Airport Tower, Carrefour, Cora, Billa, Real, Penny Market, Alpha Bank, Citi Bank, Banca Transilvania, Vodafone, Cosmote, Baneasa Shopping Mall, Bucuresti Mall, City Mall Bucureşti şi Constanţa, Iulius Mall, Jupiter Residential, Orhideea Gardes.

Despre Tyco International si divizia Tyco Fire Suppression & Building Products

Tyco International este lider internaţional în domeniul securităţii electronice şi protecţiei împotriva incendiilor, cu peste 7 milioane de clienţi în întreaga lume. Sistemele Tyco sunt prezente în peste 5 milioane de locuinţe şi peste de 2 milioane de companii din 50 de ţări. Tyco a avut în 2009 venituri de peste 17 miliarde dolari şi are peste 100.000 de angajaţi în întreaga lume.

Tyco Fire Suppression & Building Products este o divizie strategică a grupului, ce produce sisteme de protecţie la incendiu pentru construcţii comerciale, indistriale, instituţionale, guvernamentale şi rezidenţiale. Aici accentul este pus pe cercetare şi dezvoltare, iar rezultatul sunt inovaţiile ce stau la baza tehnologiilor de stingere a focului pe bază de apă şi de substante chimice. Principalele produse sunt: echipamente manuale de stingere a incendiilor, detecţie/sisteme de prevenire, agenţi de stingere, sisteme de sprinklere, sisteme de prindere, conducte şi accesorii. (Detalii pe www.tycofsbp.com)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1242

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1298

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1306

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1248

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1410

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1545

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2005

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1612

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1557

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1474

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1651

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1892

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3869

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3171

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6254