Europarlamentarul Nicu Ștefănuță își depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Greens/EFA) anunță că astăzi, 10.04.2024, își va depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare de anul acesta. În ciuda celui mai înalt prag din Europa, Nicu Ștefănuță, împreună cu echipa sa de voluntari a reușit să strângă cele 100.000 de semnături necesare candidaturii.
 

”Aceasta nu este o victorie personală, ci o victorie a unei întregi generații neascultate de politicienii de azi, a tinerilor care își doresc să trăiască într-o Românie modernă, progresistă, verde, deschisă către lume. Nu aș fi reușit fără tinerii care au crezut în programul meu politic și care, în ultimele 25 de zile, au stat zi de zi în stradă pentru a strânge semnături. Le sunt foarte recunoscător pentru că luptă împreună cu mine pentru drepturi egale pentru toți, terapie decontată, orașe verzi, transport public gratuit, locuințe pentru tineri”, declară Nicu Ștefănuță.

 
În ciuda pragului mare impus de către stat, campania lui Nicu Ștefănuță a generat entuziasm în rândul tinerilor și a fost susținută activ de către creatorii de conținut relevanți pentru întreaga generație Z.
 

”Europa monitorizează situația absurdă și rușinoasă în care se găsesc independenți la alegerile europarlamentare care trebuie să strângă 100.000 de semnături doar pentru a candida, prag existent doar în Rusia. În semn de susținere, co-președinta Verzilor Europeni, Melanie Vogel, va fi azi la București la depunerea semnăturilor care va avea la ora 18 la BEC.”, adaugă Nicu Ștefănuță.

 
Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Grupului și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Citește și: 

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European

26 Jan 2024 932

Nicu Ștefanuță interpelează Comisia Europeană pentru a interveni în salvarea Deltei!

13 Oct 2023 765

România obține sprijinul UE în lupta cu seceta! Daunele provocate de lipsa ploilor depășesc 1,3 miliarde de euro

24 Aug 2023 770

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță- „Cer un control asupra tuturor azilelor de bătrâni finanțate din bani europeni!“

12 Jul 2023 906

Activista pentru mediu, Greta Thunberg, mesaj pentru europarlamentarii români - Votați mâine în favoarea legii pentru refacerea naturii! (GALERIE FOTO)

11 Jul 2023 936

Rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen, votată de Parlamentul European

27 Jun 2023 1154

Mesajul europarlamentarului Nicu Ștefănuță Evenimentul public de dezbatere și informare ”Constanța aproape de Turcia. Cât de pregătit este orașul pentru cutremur” (VIDEO)

10 Mar 2023 1449

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță demisionează din Uniunea Salvați România

30 Jan 2023 1605

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță – „Toată Europa este impresionată de efortul voluntar pe care îl face România în criza ucraineană“

26 Mar 2022 2914

LIVE VIDEO-TEXT Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță susține o conferință de presă. Ce subiecte se discută

25 Mar 2022 1769

Europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, a deschis un cabinet la Constanța

29 Feb 2020 3978

Nicu Ştefănuţă, candidat al Alianţei 2020 USR PLUS, vine duminică la Constanţa

04 May 2019 2064