România obține sprijinul UE în lupta cu seceta! Daunele provocate de lipsa ploilor depășesc 1,3 miliarde de euro

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Nicu Ștefănuță transmite că UE va oferi României un sprijin financiar de 33,9 milioane de euro în contextul secetelor severe din țară.
  • Seceta extremă din România a provocat daune în domeniul agricol de peste 1,3 miliarde de euro.
 
Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ Alianța Liberă Europeană), în calitate de responsabil pentru bugetul UE al anului 2023, transmite că în contextul secetelor severe care au afectat România în 2022, Uniunea Europeană oferă țării noastre un sprijin financiar în valoare de 33,9 milioane de euro prin Fondul de Solidaritate al UE.
 
Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) este un sprijin vital în fața dezastrelor naturale. Acesta oferă ajutor financiar rapid și eficient pentru statele membre ale Uniunii Europene care se confruntă cu evenimente precum inundații, incendii de pădure, cutremure sau secete extreme. FSUE simbolizează unitatea și solidaritatea dintre țările UE în momentele de criză, indispensabile mai ales în fața răbufnirilor tot mai dese ale naturii.
 
Ieri, pe 23 august 2023, Comisia Europeană a anunțat că România va primi un sprijin financiar semnificativ de 33,9 milioane de Euro din cadrul FSUE, într-un pachet mai larg de 400 de milioane de euro, care vine și în ajutorul Italiei și al Turciei.
 

„Uniunea Europeană ne vine din nou în ajutor, oferindu-ne 33 de milioane de euro pentru a repara pagubele cauzate de seceta din 2022. Gesturile de solidaritate și unitate europeană ne încântă, dar să nu uităm că prevenirea dezastrelor naturale trebuie să fie prioritatea noastră. Numai prin acțiuni concrete pentru protejarea mediului putem să prevenim astfel de catastrofe“, declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

 
Secetele severe care au afectat România în 2022 au fost clasificate drept dezastre naturale majore, generând daune de 1,3 miliarde de euro. Acest lucru a avut consecințe grave pentru sectorul agricol, recolte fiind grav afectate, și sute de mii de hectare de pădure fiind distruse de incendiile declanșate de uscăciunea excesivă.
 
Despre Nicu Ștefănuță
 
Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Citește și:

România, în topul țărilor cu cea mai mare inflație

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță își depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare

10 Apr 2024 549

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European

26 Jan 2024 928

Nicu Ștefanuță interpelează Comisia Europeană pentru a interveni în salvarea Deltei!

13 Oct 2023 764

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță- „Cer un control asupra tuturor azilelor de bătrâni finanțate din bani europeni!“

12 Jul 2023 904

Activista pentru mediu, Greta Thunberg, mesaj pentru europarlamentarii români - Votați mâine în favoarea legii pentru refacerea naturii! (GALERIE FOTO)

11 Jul 2023 932

Rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen, votată de Parlamentul European

27 Jun 2023 1150

Mesajul europarlamentarului Nicu Ștefănuță Evenimentul public de dezbatere și informare ”Constanța aproape de Turcia. Cât de pregătit este orașul pentru cutremur” (VIDEO)

10 Mar 2023 1448

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță demisionează din Uniunea Salvați România

30 Jan 2023 1605

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță – „Toată Europa este impresionată de efortul voluntar pe care îl face România în criza ucraineană“

26 Mar 2022 2912

LIVE VIDEO-TEXT Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță susține o conferință de presă. Ce subiecte se discută

25 Mar 2022 1769

Europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, a deschis un cabinet la Constanța

29 Feb 2020 3976

Nicu Ştefănuţă, candidat al Alianţei 2020 USR PLUS, vine duminică la Constanţa

04 May 2019 2063