Comunicat - Probleme in Delta Dunarii

Atragem atentia ca Delta Dunarii - un produs turisticexclusiv al Romaniei si care ne-ar diferentia fata de restul destinatiilor turistice europene- este o zona turistica abandonata din punctul de vedere al autoritatilor publice centrale, in ciuda repetatelor noastre apeluri catre acestea.

Operatorii privati din Delta Dunarii ( hotelieri, proprietari de pensiuni, pontoane dormitor,ambarcatiuni de agrement si touroperatorii care promoveaza si vand acest produs) nu beneficiaza, din pacate, de sprijin din partea autoritatilor publice centrale, pentru dezvoltarea investitiilor in turism in aceasta zona, si pentru sistematizarea, organizarea si dezvoltarea durabila a acestei regiuni .

Ministerul de resort nu a avut si nu are in plan, in prezent, nici o strategie speciala pentru dezvoltarea si promovarea Deltei Dunarii, in ciuda apelurilor noastre repetate de a lucra, impreuna, la o strategie speciala a Deltei.

In acelasi timp, se acorda finantari unor ONG-uri nereprezentative, care nu au o activitate reala sau una relevanta, dar care beneficiaza de granturi exorbitante, cu mult mai mari decat orice profit arputea obtine investitorii ce detinactive de milioane de euro si zeci de angajati. Nu exista nici o monitorizare a utilitatii folosirii acestor fonduri, in realitate, ci numai un dezinteres generalizat si permanent asupra dezvoltarii turismului in acestaregiune.

In ciuda declaratiilor publice facute de-a lungul anilor, Delta Dunarii ramane o regiune abandonata de catre autoritatile centrale in timp ce operatorii

privati, autoritatilelocale siorganizatiile din turism nu au resursele si prerogativele legislative necesare pentru a schimba conditiile in care sederuleaza acest produs turistic.

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii:

„La acest moment, nivelul vanzarilor de vacante turistice in Delta Dunarii este foarte mic, cu mult sub pragulcare sa permita o rentabilitate eficienta a structurilor de cazare care lucreaza legal. E adevarat ca, pe alocuri, tarifele de cazare si masa nu sunt foarte accesibile, tocmai pentru ca nivelul de taxare fiscala este supra incarcat prin taxe si supra taxe pe care turistul este supus sa le plateasca de mai multe ori pentru aceeasi noapte de cazare in aceasta zona.

Pentru Delta Dunarii, ca si pentru sudul Litoralului, e nevoie deo strategie durabila, coerenta si eficienta, la care sa se lucreze in sistem de parteneriat public-privat, si care sa aduca dezvoltareainfrastructurii turistice specifice, sistematizare o taxare fiscala inteligenta, modificarea legislatiei pentru a stimula investitiile de cazare si agrement in aceasta zona, o strategie de promovare specifica zonei, pe pietele externe etc. Din pacate,la nivelul autoritatilor publice centrale, o asemenea strategie nu exista, pana la acestmoment. „

Declaratie Daniel Ilusca, Presedinte Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii: " Consider ca pentru a putea sa investim in continuare in zona de Delta avem nevoie de cateva masuri primordiale pe care le solicitam de ani de zile, precum : posibilitatea achizitiei de combustibil fara plata accizei si a taxei de drum pentru posesorii de barci si hoteluri plutitoare, prin autorizarea unuia sau mai multor agenti economici in Tulcea si Delta Dunarii, care sa livreze combustibil pe apa si posibilitatea platirii taxei de acces in Rezervatie la locatiile turistice autorizate. Este nevoie de o aliniere a taxelor, de clasificarea corecta a unitatilor de cazare din zona, precum si de organizarea in aceasta zona a unor evenimente specifice de promovare a Deltei Dunarii. Odata cu realizarea acestor probleme, zona de Delta va putea deveni un produs turistic mai accesibil, deci implicit mai cautat si de interes pentru toate categoriile de turisti romani si straini."


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1240

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1296

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1306

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1248

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1410

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1545

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2005

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1611

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1557

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1474

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1651

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1891

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3867

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3171

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6254