Au făcut averi impresionante Firmele familiei Stamate – Banu, abonate la contracte cu statul! Cel mai recentă atribuire directă vine de la Primăria Medgidia (DOCUMENTE)

  • Primăria municipiului Medgidia a atribuit direct un contract de servicii de asistență de specialitate în întocmire documentații aferente realizării investiției pentru proiectul „Achiziție mobilier urban inteligent în municipiul Medgidia, județul Constanța”
  • Contractul în valoare de 90.000 lei a revenit societății Tonik Smart SRL
  • Firma este înființată recent și aparține lui Gheorghe-Paul Stamate
  • Stamate este tatăl Carlei Iolanda Banu fost șef în cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean Constanța în timpul mandatului lui Nicușor Constantinescu
  • Soțul său, Bogdan Banu a lucrat și el în Primăria de la Mangalia, ca manager de proiecte
  • În paralel făcea consultanță prin compania Top Management ING Constanța cu care au câștigat aproape 200 de contracte din achiziții publice
 
 
 
Primăria municipiului Medgidia a atribuit direct un contract de servicii de asistență de specialitate în întocmire documentații aferente realizării investiției pentru proiectul „Achiziție mobilier urban inteligent în municipiul Medgidia, județul Constanța”.

Contractul în valoare de 90.000 lei a revenit societății Tonik Smart SRL.


 
Despre Tonik Smart SRL

Societatea are sediul social pe Bulevardul Tomis, Nr. 227, Constanța, Județ Constanța, potrivit Termene.ro.

Tonik Smart SRL, înființată în iunie 2023, are ca obiect de activitate activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.  
Asociat unic și administrator este Gheorghe-Paul Stamate.

Potrivit www.termene.ro, la scurt timp de la înființare compania a mai primit 2 contracte directe tot de la Primăria Medgidia - pe 19 iunie 2023, un contract de servicii de gestionare a proiectelor de construcții în valoare de 260.000 lei iar pe pe 18 august 2023 un contract cu obiect similar în valoare de 124.000 lei. Totodată, SRL-ul a încheiat pe 20 iunie 2023 un contract direct cu Primăria Cobadin din județul Constanța în valoare de 135.000 lei.

Stamate mai figurează și în Tonic Project SRL care se ocupă din 2011 de consultanță pentru afaceri și management.


Potrivit www.termene.ro, compania a încheiat 23 de contracte din achiziții publice cu primăriile Cobadin, Ovidiu, Lumina, Crucea, Mangalia, Medgidia, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Lipnița sau Hârșova.

În 2022 a raporta o cifră de afaceri de 346.453 lei, profit de 232.420 lei și a avut un singur angajat.

 
Fiica este fostă șefă în Consiliul Județean iar ginerele controlează Top Management ING SRL, firmă abonată la contracte cu primăriile din județ
 
Trebuie spus faptul că Paul Gheorghe Stamate este tatăl Carlei Iolanda Banu (n.r. Stamate înainte de căsătorie), fost șef în cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean Constanța în timpul mandatului lui Nicușor Constantinescu. După ce a părăsit instituția a lucrat ca manager de proiecte la primăria Negru Vodă.
 
Anul trecut figura ca membru în cadrul Grupului pentru evaluarea de mediu a Strategiei de Dezvoltare a județului Constanța 2021-2027 în calitate de reprezentant al Asociației Grupului de Acțiune Locală Constanța sud-vest, vezi secțiunea „documente”.
 
Soțul său, Bogdan Banu a lucrat și în Primăria de la Mangalia, ca manager de proiecte. Acesta deține compania Top Management ING Constanța cu care în paralel a câștigat contracte din achiziții publice.
 
Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante

Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia în mai 2022 (n.r. la 30 de zile de încetarea activității de manager de proiecte la Primăria Mangalia), reiese că împreună cu soția este proprietar a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari, vezi secțiunea „documente”.
 
Top Management ING SRL
 
Cu sediul social în municipiul Constanţa și punct de lucru în Năvodari, Top Management ING SRL a luat fiinţă în anul 2009.
Banu Bogdan-Daniel este asociat unic şi administrator al firmei care desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Situaţia financiară pe anul 2022 arată astfel: un profit de 2.511.469 lei, un număr de 8 salariaţi şi o cifră de afaceri de 2.979.010 lei, în creștere cu 50% față de anul precedent.

Compania a încheiat peste 190 de contracte cu UAT-urile de pe raza județului Constanța, multe dintre ele cu Primăria Mangalia, unde Banu era angajat.

Top Management ING SRL este beneficiara a două proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional. Primul pentru o pensiune P+3 și împrejmuire teren, proiect în valoare de 2.140.603,41 lei iar cel de-al doilea proiect în valoare de 6.366.689,65 lei vizează construcția unui imobil P+4E cu structure de primire turistice cu funcțiuni de cazare tip apartamente de închiriat. Ambele proiecte se află în derulare.
 
Bogdan-Daniel Banu mai figurează și în Porto Del Sole SRL cu sediul în Năvodari.
 
Despre Porto del Sole SRL
 
Porto del Sole SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social în Năvodari, pe bulevardul Mamaia Nord și acum se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Asociați cu părți egale și administratori sunt Bogdan Daniel Banu și Vasile Claudiu Mașcovescu.
 
Numele lui Vasile Claudiu Mașcovescu figurează și în Portobella Hotel Invest SRL Năvodari.
 
În 2022, Porto del Sole SRL a declarat un angajat, profit aproape 75.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 180.000 de lei.
  
Administrarea societății se face de către Bogdan Daniel Banu și Vasile Claudiu Mașcovescu, cei doi având puteri depline de reprezentare și administrare a societății pe o perioadă de 50 de ani, pe care le exercită separat.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:


Tânărul pesedist Stanciu şi soţul unei foste şefe din CJC au „marcat" la Dobromir

Undă verde pentru un centru de activităţi recreative şi distractive în Mamaia Nord. Cine este investitorul

Firme Constanța Porto del Sole SRL își schimbă obiectul principal de activitate

Top Management ING SRL, contract cu primăria Mangalia din județul Constanța


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Primăria Constanța, achiziție de echipament pentru polițiștii locali de la un SRL din comuna Corbu. Detalii despre achiziție (DOCUMENT)

10 Jun 2024 522

Licitații publice Primăria Constanța a atribuit un nou contract de furnizare produse de protocol firmei care aparține familiei unei angajate a instituției (DOCUMENTE)

08 Jun 2024 586

Primăria Constanța a atribuit un nou contract celor de la Atlantida Grama. Ce vizează înțelegerea în valoare de 20.000 de euro fără TVA? (DOCUMENT)

07 Jun 2024 642

Cumpărări directe Digi România va asigura serviciile de internet în stațiile de autobuz și pentru băncile smart din Constanța (DOCUMENT)

07 Jun 2024 1008

Cumpărări directe Intersat SRL va furniza servicii de internet pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

05 Jun 2024 472

Licitații Constanța Malcons-Com SRL bifează un nou contract cu administrația județeană (DOCUMENT)

01 Jun 2024 509

Licitații Constanța Consiliul Județean a atribuit contractul de reparații curente la Centrul Militar Zonal. Date despre câștigător (DOCUMENT)

30 May 2024 624

Licitații Constanța Cine va superviza lucrările de modernizare a frontului de așteptare din portul Basarabi (DOCUMENT)

25 May 2024 691

Licitații Constanța Municipalitatea a lansat o achiziție a serviciul de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing tras pe dreapta de mai bine de un an (DOCUMENT)

24 May 2024 536

Licitații Constanța A fost desemnată firma care va realiza conceptul artistic și va amenaja centrul expozițional din cadrul Cazinoului (DOCUMENT)

21 May 2024 1098

Licitații publice O firmă din Ghindărești repară terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 715

Cumpărări directe Un singur ofertant interesat de realizarea unui studiu de fezabilitate aferente pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 574

Cumpărări directe Graphein Topo SA va realiza digitizarea în proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” derulat de CJ Constanța (DOCUMENT)

11 May 2024 578

Artver Center SRL a încheiat contracte în valoare de peste 30.000 de euro cu Primăria Medgidia. Vezi pentru ce (DOCUMENTE)

09 May 2024 568

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 600