Au făcut averi impresionante Firmele familiei Stamate – Banu, abonate la contracte cu statul! Cel mai recentă atribuire directă vine de la Primăria Medgidia (DOCUMENTE)

  • Primăria municipiului Medgidia a atribuit direct un contract de servicii de asistență de specialitate în întocmire documentații aferente realizării investiției pentru proiectul „Achiziție mobilier urban inteligent în municipiul Medgidia, județul Constanța”
  • Contractul în valoare de 90.000 lei a revenit societății Tonik Smart SRL
  • Firma este înființată recent și aparține lui Gheorghe-Paul Stamate
  • Stamate este tatăl Carlei Iolanda Banu fost șef în cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean Constanța în timpul mandatului lui Nicușor Constantinescu
  • Soțul său, Bogdan Banu a lucrat și el în Primăria de la Mangalia, ca manager de proiecte
  • În paralel făcea consultanță prin compania Top Management ING Constanța cu care au câștigat aproape 200 de contracte din achiziții publice
 
 
 
Primăria municipiului Medgidia a atribuit direct un contract de servicii de asistență de specialitate în întocmire documentații aferente realizării investiției pentru proiectul „Achiziție mobilier urban inteligent în municipiul Medgidia, județul Constanța”.

Contractul în valoare de 90.000 lei a revenit societății Tonik Smart SRL.


 
Despre Tonik Smart SRL

Societatea are sediul social pe Bulevardul Tomis, Nr. 227, Constanța, Județ Constanța, potrivit Termene.ro.

Tonik Smart SRL, înființată în iunie 2023, are ca obiect de activitate activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.  
Asociat unic și administrator este Gheorghe-Paul Stamate.

Potrivit www.termene.ro, la scurt timp de la înființare compania a mai primit 2 contracte directe tot de la Primăria Medgidia - pe 19 iunie 2023, un contract de servicii de gestionare a proiectelor de construcții în valoare de 260.000 lei iar pe pe 18 august 2023 un contract cu obiect similar în valoare de 124.000 lei. Totodată, SRL-ul a încheiat pe 20 iunie 2023 un contract direct cu Primăria Cobadin din județul Constanța în valoare de 135.000 lei.

Stamate mai figurează și în Tonic Project SRL care se ocupă din 2011 de consultanță pentru afaceri și management.


Potrivit www.termene.ro, compania a încheiat 23 de contracte din achiziții publice cu primăriile Cobadin, Ovidiu, Lumina, Crucea, Mangalia, Medgidia, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Lipnița sau Hârșova.

În 2022 a raporta o cifră de afaceri de 346.453 lei, profit de 232.420 lei și a avut un singur angajat.

 
Fiica este fostă șefă în Consiliul Județean iar ginerele controlează Top Management ING SRL, firmă abonată la contracte cu primăriile din județ
 
Trebuie spus faptul că Paul Gheorghe Stamate este tatăl Carlei Iolanda Banu (n.r. Stamate înainte de căsătorie), fost șef în cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean Constanța în timpul mandatului lui Nicușor Constantinescu. După ce a părăsit instituția a lucrat ca manager de proiecte la primăria Negru Vodă.
 
Anul trecut figura ca membru în cadrul Grupului pentru evaluarea de mediu a Strategiei de Dezvoltare a județului Constanța 2021-2027 în calitate de reprezentant al Asociației Grupului de Acțiune Locală Constanța sud-vest, vezi secțiunea „documente”.
 
Soțul său, Bogdan Banu a lucrat și în Primăria de la Mangalia, ca manager de proiecte. Acesta deține compania Top Management ING Constanța cu care în paralel a câștigat contracte din achiziții publice.
 
Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante

Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia în mai 2022 (n.r. la 30 de zile de încetarea activității de manager de proiecte la Primăria Mangalia), reiese că împreună cu soția este proprietar a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari, vezi secțiunea „documente”.
 
Top Management ING SRL
 
Cu sediul social în municipiul Constanţa și punct de lucru în Năvodari, Top Management ING SRL a luat fiinţă în anul 2009.
Banu Bogdan-Daniel este asociat unic şi administrator al firmei care desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Situaţia financiară pe anul 2022 arată astfel: un profit de 2.511.469 lei, un număr de 8 salariaţi şi o cifră de afaceri de 2.979.010 lei, în creștere cu 50% față de anul precedent.

Compania a încheiat peste 190 de contracte cu UAT-urile de pe raza județului Constanța, multe dintre ele cu Primăria Mangalia, unde Banu era angajat.

Top Management ING SRL este beneficiara a două proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional. Primul pentru o pensiune P+3 și împrejmuire teren, proiect în valoare de 2.140.603,41 lei iar cel de-al doilea proiect în valoare de 6.366.689,65 lei vizează construcția unui imobil P+4E cu structure de primire turistice cu funcțiuni de cazare tip apartamente de închiriat. Ambele proiecte se află în derulare.
 
Bogdan-Daniel Banu mai figurează și în Porto Del Sole SRL cu sediul în Năvodari.
 
Despre Porto del Sole SRL
 
Porto del Sole SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social în Năvodari, pe bulevardul Mamaia Nord și acum se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Asociați cu părți egale și administratori sunt Bogdan Daniel Banu și Vasile Claudiu Mașcovescu.
 
Numele lui Vasile Claudiu Mașcovescu figurează și în Portobella Hotel Invest SRL Năvodari.
 
În 2022, Porto del Sole SRL a declarat un angajat, profit aproape 75.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 180.000 de lei.
  
Administrarea societății se face de către Bogdan Daniel Banu și Vasile Claudiu Mașcovescu, cei doi având puteri depline de reprezentare și administrare a societății pe o perioadă de 50 de ani, pe care le exercită separat.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:


Tânărul pesedist Stanciu şi soţul unei foste şefe din CJC au „marcat" la Dobromir

Undă verde pentru un centru de activităţi recreative şi distractive în Mamaia Nord. Cine este investitorul

Firme Constanța Porto del Sole SRL își schimbă obiectul principal de activitate

Top Management ING SRL, contract cu primăria Mangalia din județul Constanța


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1139

CNAIR a atribuit contractul de proiectare al podului de pe DN39 din dreptul localității 23 August, județul Constanța. Detalii despre câștigător (DOCUMENT)

27 Nov 2023 961

Licitații Constanța DGAS cumpără peste 33.000 de cutii de bomboane care vor ajunge în grădinițele și școlile din Constanța (DOCUMENTE)

26 Nov 2023 531

IGPR Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității

26 Nov 2023 433

Un nou contract semnat de Iris Luxury Consulting SRL cu Primăria Constanța. Reamenajează spațiul din zona Gării (DOCUMENT)

23 Nov 2023 527

Licitații Constanța SC Arasound SRL organizează evenimentul Ziua Națională a României 2023. Cât plătește Primăria pentru serviciile companiei? (DOCUMENTE)

23 Nov 2023 646

După ce a contestat licitația, TPF Inginerie SRL câștigă un contract important la noul terminal al Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu (DOCUMENT)

18 Nov 2023 677

O companie din Baia Mare a încheiat un acord cadru de furnizare hrană pentru Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (DOCUMENTE)

16 Nov 2023 602

Licitații publice Fadmig SRL reabilitează mai multe adăposturi civile din municipiul Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 520

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 767

Licitații publice O compania din Brașov furnizează echipamente pentru modernizarea și extinderea Teatrul de Vară de la Techirghiol (DOCUMENT)

12 Nov 2023 758

Licitații publice Primăria Constanța a semnat un nou contract. Sunt vizate 18 noi locuri de joacă (DOCUMENT)

11 Nov 2023 671

Licitații publice Compania fostului șef de la GeoEcoMar a primit contractul pentru urmărirea evoluţiei fenomenelor apărute pe strada Traian din Constanța(DOCUMENT)

09 Nov 2023 970

Licitații publice După contestația de la CNSC, Primăria Constanța a schimbat câștigătorul achiziției de servicii de curățenie (DOCUMENT)

30 Oct 2023 768

Poliția Română Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității

29 Oct 2023 474