Lucrările pe artera colectoare între străzile Topazului și Rubinului din Constanța, supervizate de Frangomy Solutions SRL (DOCUMENT)

  • Municipiul Constanța a atribuit societății Frangomy Solutions SRL din Popești-Leordeni, județul Ilfov, serviciul de dirigenție pentru obiectivul de investiții „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța
  • Pentru serviciile de supraveghere a lucrărilor, municipalitatea va plăti 42.852 lei fără TVA
  • Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 166 contracte de achiziții publice în valoare totală de 5.659.391,62 lei
  • Paralel cu Bulevardul Aurel Vlaicu, între străzile Rubinului și Topazului, se propune o stradă nouă, colectoare, care să deservească arterelor perpendiculare cu bulevardul. Proiectul include și amenajarea spațiului pietonal, în suprafață aproximativă de 1.965 mp
  • Reamintim, în ședința de Consiliu Local Municipal din 26 mai a.c., aleșii au aprobat proiectul de hotărâre nr. 232/2023 privind aprobarea declanşării procedurii de expropierea imobilului-teren, proprietate privată a lui Ghiță Pelehra, în suprafaţă totală de 350 mp, pentru realizarea acestui proiect
 

 
Municipiul Constanța a atribuit societății Frangomy Solutions SRL din Popești-Leordeni, județul Ilfov, serviciul de dirigenție pentru obiectivul de investiții „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța”.

Paralel cu Bulevardul Aurel Vlaicu, între străzile Rubinului și Topazului, se propune o stradă nouă, colectoare, care să deservească arterelor perpendiculare cu bulevardul. Proiectul include și amenajarea spațiului pietonal, în suprafață aproximativă de 1.965 mp.

Pentru serviciile de supraveghere a lucrărilor, municipalitatea va plăti 42.852 lei fără TVA, vezi secțiunea „documente”.

Societatea îl are ca administrator pe Nicu Frangulea.

Asociații firmei care funcționează din 2018 sunt Dragoș Corbuleanu și Costin Alexandru Ghicea.

Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 166 contracte de achiziții publice în valoare totală de 5.659.391,62 lei.

În ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 1.174.859 lei, un profit de 877.919 lei și datorii de 149.360 lei la un singur angajat declarat.


Societatea din Ilfov a mai derulat contracte şi cu alte UAT-uri, precum Mureş, Oradea, Vrancea, Cluj-Napoca, Galaţi sau Craiova.
La Constanța, SRL-ul a mai derulat contractul de prestări servicii privind achiziția serviciului de dirigenție de șantier pentru urmărirea execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții „reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța" etapa 3 pentru 10 locații  în valoare de 14.200 lei fără TVA dar și contractul de prestări servicii privind achiziţia serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea/verificarea lucrărilor de construcţii, reparare şi ranforsare din cadrul obiectivului „Lucrări de intervenţii şi modernizare bulevardul Mamaia, pe sectorul cuprins între strada I.Gh. Duca şi strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa“ în valoare de 31.378 lei fără TVA.

 
Reamintim, în ședința de Consiliu Local Municipal din 26 mai a.c., aleșii au aprobat proiectul de hotărâre nr. 232/2023 privind aprobarea declanşării procedurii de expropiere a imobilului-teren, proprietate privată, în suprafaţă totală de 350 mp, situat pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului şi strada Rubinului din municipiul Constanţa”.
 
Afaceristul Ghiță Pelehra, vizat de expropriere
 
Primăria vrea să realizeze o arteră pentru colectarea traficului de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Mai exact, paralel cu bulevardul Aurel Vlaicu, începând cu strada Rubinului până în strada Topazului, se propune o stradă/arteră colectoare care să deservească străzilor perpendiculare cu bulevardul dar și amenajarea urbană a zonei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza de studiu de fezabilitate pentru „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța” a fost aprobat în ședința din 28 iulie 2022, a Consiliului Local.

Paralel cu Bulevardul Aurel Vlaicu, între străzile Rubinului și Topazului, se propune o stradă nouă, colectoare, care să deservească arterelor perpendiculare cu bulevardul. Proiectul include și amenajarea spațiului pietonal, în suprafață aproximativă de 1.965 mp.

Acestea va fi amenajat cu mobilier urban de tip jardiniere, jardiniere cu loc de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și elemente de iluminat public. De asemenea, se propun 91 de locuri de parcare adiacente străzii colectoare care să fie utile atât vizitatorilor cât și locuitorilor din zonă, dar și plantarea unui număr de 120 de arbori și 50 de arbuști care să se integreze în amenajarea propusă.

Valoarea proiectului este estimat la aproximativ 5 milioane jumătate de lei.

Terenul de 350 mp identificat prin numărul cadastral 228658, situat pe amplasamentul obiectivului de investitii de utilitate publics și de interes local „ Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța" a fost evaluat prin raportul de evaluare al societatii Management Consulting Solutions S.R.L. nr. 216/18.04.2023 la valoarea de 66.500 Euro echivalentul a 328.723 lei fără TVA, sumă care va fi achitată de bugetul local al municipiului Constanța către Pelehra Ghiță, proprietarul acestui teren supus exproprierii.

Afaceristul Ghiță Pelehra, cel care deține localul Cuptorul cu plăcinte din Satul de Vacanță este asociat în IP Angro Industry SRL, L.A.R. Bob cu Bob SRL, Naturalit Legumpro SRL, Pelehra SRL și investește alături de fiul său, Iancu în mai multe proiecte imobiliare în municipiul Constanța. La începutul acestui an, Ghiță Pelehra Ghiță a preluat prin cesiune de acțiuni de la Alexandru Luminița societatea L.A.R. Bob cu Bob SRL, care o dată cu asociatul și schimbat și obiectul de activitate în subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului către societatea Frangomy Solutions SRL, de pe licitatiapublica.ro.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Frangomy Solutions SRL a semnat contractul de dirigenție de șantier pentru reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța

Consilierii locali constănțeni votează alte exproprieri pentru investiţii de utilitate publică Sunt vizate terenurile deținute de afaceristul Ghiță Pelehra și investitorii de la Publichriss SRL (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Primăria Constanța, achiziție de echipament pentru polițiștii locali de la un SRL din comuna Corbu. Detalii despre achiziție (DOCUMENT)

10 Jun 2024 522

Licitații publice Primăria Constanța a atribuit un nou contract de furnizare produse de protocol firmei care aparține familiei unei angajate a instituției (DOCUMENTE)

08 Jun 2024 586

Primăria Constanța a atribuit un nou contract celor de la Atlantida Grama. Ce vizează înțelegerea în valoare de 20.000 de euro fără TVA? (DOCUMENT)

07 Jun 2024 642

Cumpărări directe Digi România va asigura serviciile de internet în stațiile de autobuz și pentru băncile smart din Constanța (DOCUMENT)

07 Jun 2024 1009

Cumpărări directe Intersat SRL va furniza servicii de internet pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

05 Jun 2024 472

Licitații Constanța Malcons-Com SRL bifează un nou contract cu administrația județeană (DOCUMENT)

01 Jun 2024 509

Licitații Constanța Consiliul Județean a atribuit contractul de reparații curente la Centrul Militar Zonal. Date despre câștigător (DOCUMENT)

30 May 2024 624

Licitații Constanța Cine va superviza lucrările de modernizare a frontului de așteptare din portul Basarabi (DOCUMENT)

25 May 2024 691

Licitații Constanța Municipalitatea a lansat o achiziție a serviciul de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing tras pe dreapta de mai bine de un an (DOCUMENT)

24 May 2024 536

Licitații Constanța A fost desemnată firma care va realiza conceptul artistic și va amenaja centrul expozițional din cadrul Cazinoului (DOCUMENT)

21 May 2024 1098

Licitații publice O firmă din Ghindărești repară terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 715

Cumpărări directe Un singur ofertant interesat de realizarea unui studiu de fezabilitate aferente pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 574

Cumpărări directe Graphein Topo SA va realiza digitizarea în proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” derulat de CJ Constanța (DOCUMENT)

11 May 2024 578

Artver Center SRL a încheiat contracte în valoare de peste 30.000 de euro cu Primăria Medgidia. Vezi pentru ce (DOCUMENTE)

09 May 2024 568

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 600