Primăria a desemnat elaboratorii PUZ-urilor care vizează regenerarea urbană a două zone importante din municipiul Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

  • Primăria municipiului Constanța a atribuit un contract de servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal, în municipiul Constanța
  • Achiziția vizează două loturi: Lot 1: Elaborare PUZ – Campus, municipiul Constanta și Lot 2: Elaborare PUZ – Consolidare și regenerare urbană taluzuri, reglementare plaje aferente zona Constanța Nord
  • Câștigătorii contractului sunt companiile Raumplan Design SRL și Agorapolis SRL
  • Valoarea totală a achiziției este de 1.058.000 lei, astfel: lot 1 – 499.000 lei și lot 2 – 559.000 lei
 
 
Primăria municipiului Constanța a atribuit un contract de servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal, în municipiul Constanța.

Achiziția vizează două loturi: Lot 1: Elaborare PUZ – Campus, municipiul Constanta și Lot 2: Elaborare PUZ – Consolidare și regenerare urbană taluzuri, reglementare plaje aferente zona Constanța Nord.

Obiectul contractului pentru primul lot îl constituie reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 70 ha, delimitat de bd. Aurel Vlaicu, bd. Tomis, incinta RAJA, mal Lac Siutghiol și limite cadastrale și va studia posibilitatea configurării spațial-funcționale, specific mediului urban, a unui ansamblu de funcțiuni mixte compatibile sau de completare specifice unei zone care include funcțiuni rezidențiale, turistice (cazare, alimentație publică) și de învățământ (campus universitar).

Cel de-al doilea lot vizează reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 171 ha, delimitat pe limite cadastrale de Marea Neagră, limita PUZ Mamaia, al. Studenților, str. Toma Caragiu, str. Dumitru Lupu, str. Jean Constantin, str. Pescarilor, str. Zorelelor, cota superioară a taluzului, str. Grozești, str. Pescarilor, str. Rotterdam, Parcul Rotterdam, str. Yokohama, str. Salonic, alee carosabilă, str. Pescarilor, str. Unirii, cotă superioară taluz, incintă Spital militar, limită studiu PUZ zona centrală și va analiza zona din punct de vedere al modului de utilizare a terenurilor, al infrastructurii rutiere și pietonale și valorilor de trafic auto, al conexiunilor la rețeaua stradală existentă, al infrastructurii tehnico-edilitare, etc.

Câștigătorii contractului sunt companiile Raumplan Design SRL și Agorapolis SRL.

Valoarea totală a achiziției este de 1.058.000 lei, astfel: lot 1 are o valoare de 499.000 lei iar lotul 2 de 559.000 lei.
 
Despre Raumplan Design SRL
 

Înfiinţată în anul 2008, firma are sediul social în Bucureşti, strada Traian Popovici.

Societatea este deţinută de Dănuţ Titi Moţcanu, Mădălina Moţcanu Dumitrescu,  Mihai Alexandru Moţcanu Dumitrescu și Dumitru Teodor Dumitrescu.


Fiecare asociat deţine 25% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de arhitectură, este Dumitru Teodor Dumitrescu.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 990,328 lei, profit de 134,072 lei și 2 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 6.46%, potrivit www.termene.ro.
 
Raumplan Design SRL figurează cu 32 de contracte din achiziții publice în valoare de 3.573.883,42 lei.
 
Despre Agorapolis SRL
 
Firma are sediul în Constanța. Unic asociat și administratorul este Mihaela Pușnava.

Pușnava mai apare și în Agorapolis Graphic Design SRL, iar în trecut a figurat în Poppy's Friends SRL – radiată.
 
Compania Agorapolis SRL a încheiat alte 20 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.948.400,00 lei, printre autoritățile contractante fiind: Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL.

În anul 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 2.145.429 lei, un profit net 447.041 lei și 6 angajați.
 
În luna septembrie 2022, același SRL a primit de la Primăria Constanța și contractul de prestări servicii privind achiziția serviciilor de elaborare studii de teren, studiu topografic, studiu geotehnic, studiu pedologic, studiu hidrologic pentru obiectivul de investiții „Construire parc DN 3C din Municipiul Constanța“ pentru suma de 50.000 de lei, fără TVA.

Tot anul trecut, Primăria Constanța a atribuit prin cumpărare directă contractul pentru Serviciul de Elaborare documentație tehnico-economică parc Soveja și reconfigurare circulație, etapa studiu de fezabilitate. Studiul pentru amenajare spațiu public situat la intersecția str. Soveja cu str. Ștefăniță Vodă - amenajare peisagistică – parc Soveja și reconfigurare circulație va fi realizat de Agorapolis SRL pentru 134.000 lei, respectiv 27.629 euro.
  
Totodată, în august 2017, Primăria Constanţa a atribuit firmei Agorapolis contractul pentru elaborarea strategiei de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu – cost 85.000 de lei fără TVA.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.  
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
 

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Licitația pentru actualizarea PUZ-urilor stațiunii Mamaia și cartierelor Veterani și Palazu Mare, în atenția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma secretarului general al UNTRR furnizează servicii RCA pentru Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

27 Feb 2024 459

Polițele de asigurare obligatorie RCA pentru autobuze electrice din municipiu Constanța, cumpărate de la Groupama Asigurări SA

27 Feb 2024 314

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 2883

Show special de 1 martie realizat de o firmă de casă a primăriei din sudul litoralului Irina Loghin și Fuego cântă la Mangalia (DOCUMENT)

23 Feb 2024 830

Pink Post Solutions SRL a încheiat un nou contract cu Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța (DOCUMENT)

22 Feb 2024 541

Romcontexpert SRL, un nou contract cu Primăria Constanța. Se va ocupa de auditul financiar pentru Spitalul de Boli Infecțioase (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 504

Primăria Constanța și-a stabilit consultanții în proiectul Policlinicii Municipale de Cardiologie și Oncologie care se va construi prin PNRR

17 Feb 2024 763

Razie a polițiștilor IPJ Constanța în stațiunea Neptun! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

17 Feb 2024 485

Licitații publice Consultanții de casă ai Primăriei Constanța au câștigat un nou contract! (DOCUMENT)

16 Feb 2024 655

Începe demolarea A fost desemnată firma care va realiza proiectarea parcului promis de administrația Chițac pe strada Eliberării din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 23137

Licitații publice Primăria Techirghiol a bătut palma cu două companii din Constanța pentru proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane (DOCUMENTE)

15 Feb 2024 685

Licitații Constanța RC Energo Install SRL, contract prin cumpărare directă cu Primăria Medgidia

13 Feb 2024 808

Contractele directe de promovare și publicitate a unor proiecte derulate de Primăria Constanța ajung la Intermedia Services Top SRL! (DOCUMENTE)

10 Feb 2024 559

Licitații publice Primăria Constanța a atribuit contractul de elaborare a documentației tehnico economice pentru Teatrul de Stat (DOCUMENT)

06 Feb 2024 703

Nexus Construction Consulting SRL, revine în achizițiile publice ale Primăriei Constanța (DOCUMENT)

05 Feb 2024 593