Consiliul Judetean Constanta - incident Lanurile / Baraganu

Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de proprietar al reţelei de drumuri judeţene din judeţul Constanţa în conformitate cu Legea 213 / 1998, având ca adminstrator pe RAJDP Constanţa, efectuează în mod uzual controale privind masa maximă a autovehiculelor care folosesc drumurile judeţene împreună cu agenţi de Poliţie, în conformitate cu protocolul încheiat între CJC, RAJDP şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere. În baza acestui program de control, în cursul zilei de astăzi s-au dispus verificări în mai multe puncte din judeţ inclusiv pe segmentul de drum judeţean DJ 308 Ciocârlia - Lanurile.

În jurul orei 09:30, un convoi de 30 autobasculante încărcate cu piatră şi-a făcut apariţia dinspre localitatea Ciocârlia, refuzând să oprească pentru control la semnalul agentului de poliţie, fiind oprit după câţiva kilometri de o a doua echipă mixtă.

Coloana de autobasculante era însoţită de mai multe autoturisme în care se aflau prim-vicepreşedintele PDL Constanţa Nicolae ANGHEL, primar al comunei Castelu, consilierul judeţean al PDL Adrian GHEORGHIŢĂ, deputatul PDL Constantin CHIRILĂ, directorul Registrului Auto Român din judeţul Constanţa Tudorel CALAPOD, fost primar PDL al oraşului Năvodari, primarul PDL al oraşului Murfatlar, Vasile DELICOTI, împreună cu candidata PDL la primăria comunei Bărăganu.

După oprirea coloanei şi apariţiei membrilor PDL, echipajele de poliţie au primit dispoziţie telefonică să se retragă din zonă, încălcându-se astfel protocolul încheiat de IPJ cu CJC precum şi dispoziţiile legale în materie privind controlul pe drumurile publice.

În absenţa echipajelor de poliţie, echipele de control ale CJC şi RAJDP, formate din funcţionari publici aflaţi în exerciţiul funcţiunii, au fost agresaţi verbal şi fizic, fiind împiedicaţi să îşi exercite atribuţiile de serviciu, respectiv de control. Totodată, agresorii conduşi de prim-vicepreşedintele PDL Nicolae Anghel, au comunicat telefonic cu Prefectul "apolitic" al judeţului Constanţa, acesta fiind identificat de mai mulţi martori în maşina personală (Mercedes S600, culoare neagră, înmatriculare CT08214), la o distanţă de aproximativ 2,5 km de locul evenimentului, urmărind cu binoclul şi coordonând telefonic întreaga acţiune, deşi a susţinut că se află la Deleni

Deasemeni, în această perioadă au ajuns la faţa locului mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi care în loc să impună respectarea legii şi continuarea controlului, au început să îi legitimeze pe funcţionarii publici din echipele de control, permiţând în continuarea ultragierea acestora de către membrii PDL !

Deşi reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa şi ai RAJDP i-au solicitat comisarului şef Constantin DANCU, şef al Poliţiei Rutiere, să constate refuzul şoferilor autobasculantelor de a se supune controlului de cântărire şi să constate inexistenţa documentelor de provenienţă şi a documentelor de transport a pietrei, acesta a refuzat, încălcând din nou Protocolul dintre CJC şi IPJ, împiedicând practic efectuarea controlului.

Abuzul în serviciu al comisarului şef Constantin Dancu şi al subordonaţilor acestuia precum şi al jandarmilor, instigaţi de prefectul "apolitic" aflat în imediata apropiere este evident.

Aşa zisul blocaj al drumului judeţean a fost de fapt o diversiune tipic miliţienească, creată chiar de organele de poliţie în scopul îndepărtării echipelor de control ale CJC şi RAJDP.

Fără a avea atribuţii privind controlul cântăririi autovehiculelor şi al administrării drumurilor judeţene, comisarul şef Constantin Dancu, în mod ilegal, a favorizat deplasarea coloanei de autobasculante spre localităţile Lanurile şi Bărăganu unde acestea au fost descărcate, sustrăgându-se astfel de la control.

De precizat este faptul că singura maşină care s-a reuşit a fi cântărită nu avea documente de transport, documente de provenienţă a pietrei iar greutatea depăşea masa totală admisă cu peste 850 de kg, întocmindu-se în acest sens proces verbal de constatare şi sancţionare contravenţională. Totuşi, având în vedere coordonarea şi supravegherea asigurată de prefectul "apolitic", suntem convinşi că până mâine se vor fabrica documentele false necesare muşamalizării acestor infracţiuni şi contravenţii.

Este evident că şi celelalte 29 de autobasculante sustrase controlului se aflau în aceeaşi situaţie, comisarul şef Constantin Dancu prin atitudinea sa favorizand astfel mai multe infracţiuni de natură economică.

Totodată, unii din reprezentanţii transportatorilor au precizat că au fost determinaţi prin şantaj de către Registrul Auto Român condus de fostul primar PDL al oraşului Năvodari, Tudorel Calapod (sub ameninţarea cu controale şi amenzi excesive, fără bază legală) să efectueze în mod gratuit aceste transporturi ilegale de piatră.

Trebuie menţionat faptul că astăzi 16 aprilie a început în mod oficial campania electorală pentru alegerea primarului comunei Bărăganu, ca urmare a decesului în data de 23 ianuarie a primarului PSD, Constantin BENŢEA.

În fapt, toată acţiunea de astăzi reprezintă modul tipic pedelist de fraudare al alegerilor, prin oferirea de mită electorală cetăţenilor, prin abuzuri exercitate asupra autorităţilor judeţene de către structurile MAI conduse în judeţul Constanţa de prefectul "apolitic".

Consiliul Judeţean Constanţa va sesiza organele de urmărire penală şi organele administraţiei publice centrale pentru a se lua măsurile ce se impun conform legii, inlcusiv demiterea şefului Poliţiei Rutiere comisar şef Constantin DANCU şi a prefectului "apolitic", reprezentant al Guvernului în teritoriu, care ar fi trebuit să fie responsabil cu aplicarea şi respectarea Constituţiei şi a ordinii publice, nu cu supravegherea şi supervizarea comiterii de infracţiuni.

Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU

Preşedinte


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1243

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1298

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1307

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1248

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1411

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1546

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2005

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1612

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1557

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1475

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1652

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1893

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3869

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3171

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6254